Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ο Σαντάμ Χουσεϊν είχε ένα μυστικό θάλαμο βασανιστηρίων στη Νέα Υόρκη

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, 2016Ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε ένα μυστικό θάλαμο βασανιστηρίων στην εύπορη συνοικία Upper East Side της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους, που μίλησαν στην New York Post.
Ο Σαντάμ Χουσεϊν είχε ένα μυστικό θάλαμο βασανιστηρίων στη Νέα ΥόρκηΟ Ιρακινός δικτάτορας εγκατέστησε το «δωμάτιο κράτησης» στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας του Ιράκ, μία πενταόροφη πολυκατοικία στην 79th Street, μετά την επίσημη άνοδό του στην εξουσία το 1979.
Σύμφωνα με δύο Ιρακινούς αξιωματούχους, που μίλησαν στην εφημερίδα New York Post διατηρώντας την ανωνυμία τους, οι πράκτορες Μουκμπάρατ, του πρωτοπαλίκαρου του Χουσεϊν από την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας – χρησιμοποίησε το χώρο για να φυλακίσει τους Ιρακινούς στις ΗΠΑ. Οι κρατούμενοι φέρεται να παρέμεναν εκεί για περίπου 15 ημέρες.



«Ήταν ένα σκοτεινό δωμάτιο. Οι πόρτες ήταν ενισχυμένες με έναν τρόπο που κανείς δεν μπορούσε να βγει έξω ή να μπει μέσα. Δεν χρειαζόταν καν ηχομόνωση» δήλωσε ένας αξιωματούχος στην Post.

«Δεν μπορούσες να ακούσεις κάποιον να ουρλιάζει» πρόσθεσε ο άλλος.

Οι αξιωματούχοι αποκάλυψαν πολλές πράξεις βίας που έλαβαν χώρα από τους πράκτορες Μουκμπάρατ στο μυστικό θάλαμο βασανιστηρίων, περιλαμβανομένης της αφαίρεσης νυχιών ενός ατόμου, έντονους ξυλοδαρμούς καθώς και τη χρήση μέσων, όπως καλώδια χαλκού και σωλήνες από καουτσούκ.

«Έκαναν ότι ήθελαν» είπε ο ένας αξιωματούχος. «Ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που θα ήθελες να δεις κατά την διάρκεια της εποχής του Σαντάμ».

Σε πολλές περιπτώσεις, οι μπράβοι του Χουσεϊν εκτελούσαν κρατούμενους που δεν συνεργάζονταν και έστελναν με πλοία τα πτώματά τους πίσω στο Ιράκ.

«Απλά έβαζαν το πτώμα σε ένα διπλωματικό κουτί και το έστελναν με το πλοίο» εξήγησαν. «Επρόκειτο για διπλωματικό θέμα – Κανείς δεν είχε την εξουσία να το εξετάσει ή να το ανοίξει».

Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως όλα τα στοιχεία εξαφανίστηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά την εισβολή τους στο Ιράκ και την αφαίρεση της εξουσίας από τον Χουσεϊν το 2003.

«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι καθάρισαν τα πάντα. Πήραν σκληρούς δίσκους, υπολογιστές. Μπήκαν σε θησαυροφυλάκια και τα ανατίναξαν» ισχυρίστηκε ένας αξιωματούχος.

Η αποστολή επέστρεψε στο Ιράκ ένα χρόνο αργότερα, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι, αλλά η Μουκμπάρατ δεν συνδέθηκε ποτέ με το συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος μετατράπηκε σε μια μικρή κουζίνα από ανακαίνιση το 2014, που κόστισε περίπου 120.000 δολάρια, αναφέρει η New York Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου