Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Πιάσανε "Ρωσίδα" στο «Ελ. Βενιζέλος» με 2,2 εκατ. ευρώ και 59 χιλ. δολάρια μετρητά!

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, 2016

Ποιά Ρωσίδα;  Πλάκα μας κάνουν;  Ελληνίδα, κάτοικος Βορείων Προαστείων, η γυναίκα που συνελήφθη στο «Ελ.Βενιζέλος» με τα 2,3 εκατ. ευρώ

Ελληνίδα, που κατέχει τόσο ελληνικό όσο και συριακό διαβατήριο, είναι η γυναίκα που εντοπίστηκε με 2,213.500 ευρώ  και 58.900 δολάρια, όλα σε μετρητά, νωρίτερα το Σάββατο, στο αεροδρόμιο της Αθήνας. 


Η γυναίκα δηλώνει μόνιμη κάτοχος Συρίας ενώ όταν βρίσκεται στην Ελλάδα διαμένει στα Βόρεια Προάστεια και συγκεκριμένα στη Δροσιά. 
Αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επρόκειτο για Ρωσίδα, καθώς επέβαινε σε πτήση της Aeroflot  που έφτασε στην Αθήνα από τη Μόσχα.
Κατά τον έλεγχο που της έγινε διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε επιμελώς κρυμμένα τα χρήματα τόσο στις αποσκευές της, όσο και επάνω στο σώμα της (σε κορσέ) και τα οποία προσπάθησε να τα εισάγει στη χώρα μας χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε.
Οι τελωνειακοί προέβησαν σε δέσμευση των χρημάτων σύμφωνα με τον κανονισμό 1889/2005, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο ύψους 25% επί του δεσμευθέντος ποσού (553.375 ευρώ).
Η γυναίκα μετά τη σύλληψή της ισχυρίστηκε ότι είχε κληρονομήσει μεγάλη ακίνητη περιουσία στη Συρία και τα χρήματα προέρχονται από την  πώληση της. 
Εαν στην έρευνα που θα διεξαχθεί για την προέλευση των χρημάτων από την αρμόδια αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η γυναίκα δεν αποδείξει ότι είναι νόμιμα, τότε κατάσχονται όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου