Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2016

  • Άνοιξε η Γη, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Άρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., περίπου στις 9 το βράδυ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους ογδόντα έως εκατό τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υποχώρησε και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων
  • Τυχόν ακύρωση του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ θα οδηγήσει στην «προτεραία κατάσταση» και θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στους «νέους παίκτες» του τηλεοπτικού πεδίου τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
  • Επεσόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια, όταν περίπου πενήντα άτομα εισήλθαν στο Πολυτεχνείο και άρχισαν να εφορμούν από εκεί ρίχνοντας βόμβες μολότοφ. Επί τόπου έσπευσαν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ και ακολούθησαν 40 λεπτά επεισοδίων. Κλειστή είναι οι οδοί Στουρνάρη και Πατησίων.
  • Πρόσκληση προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο Μάρτιν Σουλτς, να αναλάβει ενεργό ρόλο στο προσφυγικό ζήτημα, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.
  • Ένταση επικράτησε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όταν διαδηλωτές του «συντονισμού συλλογικοτήτων», απωθώντας τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, διέκοψαν τη διαδικασία πλειστηριασμού ενός χωραφιού στο Χορτιάτη για οφειλές σε τράπεζας.

Κόσμος

  • Ρωσικά πολεμικά πλοία -με ναυαρχίδα το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτζοφ» που μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυραύλους cruise- κατευθύνονται στη Μεσόγειο με προορισμό τη Συρία. «Αναπτύσσουν ολόκληρο τον Βόρειο Στόλο και τμήμα του Στόλου της Βαλτικής στη μεγαλύτερη ανάπτυξη δυνάμεων επιφανείας από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» αναφέρει ανώτερος διπλωμάτης του ΝΑΤΟ μιλώντας για κλιμάκωση βομβαρδισμών σε δύο εβδομάδες «στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ρωσίας να κηρύξει τη νίκη της» στο Χαλέπι.
  • Διερευνητικές επαφές προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας σε ομοσπονδιακό επίπεδο είχαν στο Βερολίνο Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστερά.
  • H Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ διασταυρώνουν τα ξίφη του στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας τηλεμαχίας εν όψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου και ενώ ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αναμένεται να τα δώσει όλα με στόχο να μειώσει τη διαφορά με την αντίπαλό του στις δημοσκοπήσεις, μόλις 20 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.
  • Η «ανθρωπιστική» κατάπαυση πυρός που θα τηρήσουν οι συριακές και ρωσικές δυνάμεις την Πέμπτη στο Χαλέπι -και η οποία επικρίνεται ως ανεπαρκής από ΟΗΕ και ΗΠΑ- παρατείνεται κατά τρεις ώρες και θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί έως τις επτά το βράδυ. Οκτώ διάδρομοι θα είναι ανοιχτοί -έξι για αμάχους, ασθενείς και τραυματίες και δύο για ένοπλους αντάρτες. Ωστόσο, οι τζιχαντιστές του Φάτεχ αλ-Σαμ (πρώην Μετώπου αλ-Νούσρα) διαμηνύουν ότι δεν αποσύρονται και θα συνεχίσουν να μάχονται.
  • Μια 62χρονη Ισπανίδα δηλώνει πανευτυχής που έφερε στον κόσμο το τρίτο παιδί της, για το οποίο υπεβλήθη σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Οικονομία

  • Η Coca-Cola, με τη στήριξη του The Coca-Cola Foundation, έφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα τη Σχολή Επιχειρηματικότητας, με στόχο να βοηθήσει ακόμη περισσότερους νέους να κάνουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα πράξη.
  • Δεκτό με συντριπτική πλειοψηφία έγινε επί της αρχής του στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την «κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της».
  • Ο Προϋπολογισμός 2017, όπως προετοιμάζεται, έχει βραχυπρόθεσμα έντονα υφεσιακό χαρακτήρα, καθώς «μειώσεις δαπανών και αυξήσεις φόρων αναπόφευκτα λειτουργούν υφεσιακά» επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, στην οποία διατυπώνει σοβαρές ενστάνσεις. «Κρίσιμες προβλέψεις για ρυθμούς μεγέθυνσης κλπ. είναι τουλάχιστον συζητήσιμες» σημειώνει, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα. Προειδοποιεί δε για κινδύνους στις διαπραγματεύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Όλη η έκθεση.
  • Το δημοσιονομικό πρόγραμμα που προτείνει η ΝΔ για ισόποση μείωση φόρων και πρωτογενών δαπανών, έχει κόστος 4 δισ. ευρώ και δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς «λεηλασία» στις κοινωνικές δαπάνες ή τις συντάξεις, ή τουλάχιστον χωρίς να αφήσει «μαύρη τρύπα», εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
  • «Μελαγχολική» χαρακτηρίζει το ΤΕΕ την εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος των κατασκευών, υπενθυμίζοντας ότι οι επενδύσεις στην κατασκευή κατοικίας στην Ελλάδα συρρικνώθηκαν κατά 95% το διάστημα από το 2007 έως το 2016, αποτελώντας τη χειρότερη περίπτωση στην Ευρώπη όχι μόνο στην Ευρωζώνη αλλά και μεταξύ των «28» μελών της ΕΕ.

Αθλητισμός

  • Οταν ο Λιονέλ Μέσι είναι σε καλό «φεγγάρι», δεν γλυτώνει κανείς. Ούτε καν ο αγαπημένος του προπονητής, Πεπ Γκουαρντιόλα, που επέστρεψε ως αντίπαλος στο «Καμπ Νου» και είδε την Μάνστεστερ Σίτι να υποτάσσεται στις ορέξεις του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι πέτυχε χατ τρικ (17', 61', 69') στο 4-0 της «Μπάρτσα» που ήρθε πολύ εύκολα κυρίως λόγω της αποβολής του γκολκίπερ της Σίτι, Κλαούντιο Μπράβο, στο 53'. Στη συνέχεια αποβλήθηκε και ο Ματιέ, αλλά ήταν πια αργά για τους φιλοξενούμενους.
  • Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Κ20 του ΠΑΟΚ στο «Youth Champions League» συνεχίζεται. Ο δρόμος για την πρόκριση επί της «Φέρεντς Πούσκας» είχε ανοίξει με το χρυσό γκολ του Σταθόπουλου στο παιχνίδι της Ουγγαρίας στις 28 Σεπτεμβρίου και μετά με το 0-0 του Καυτανζογλείου οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία «σφράγισαν» το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
  • Ξαφνικά προβλήματα προέκυψαν στον Παναθηναϊκό εν όψει του αυριανού εκτός έδρας αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι Μάρκους Μπεργκ και Γιώργος Κουτρουμπής δεν πήραν μέρος στην τελευταία προπόνηση των «πρασίνων», καθώς «χτυπήθηκαν» από ίωση και προτιμήθηκε από το τεχνικό τιμ να ξεκουραστούν.
  • Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον η διοίκηση της Football League. Κατά την διάρκεια της σημερινής -έκτακτης- συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, οι διοικούντες 11 ΠΑΕ ζήτησαν τις παραιτήσεις του προεδρείου. Ωστόσο, η πρόταση δεν «πέρασε», καθώς για να γίνει αυτό, πρέπει να ψηφισθεί από τα 4/5 του Σώματος. Κατόπιν της σημερινής εξέλιξης, θεωρείται βέβαιο ότι το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να αρχίσει το προσεχές Σάββατο (σ.σ. όπως είχε ανακοινώσει επίσημα προχθές Δευτέρα η διοργανώτρια αρχή!), με πιθανότερη ημερομηνία έναρξης να θεωρείται το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 29-30 Οκτωβρίου.
  • Με το μυαλό, την ψυχή και το… σώμα στο Μπακού και όχι φυσικά στον Πειραιά βρίσκονται στον ΠΑΟΚ, καθώς την Πέμπτη (20:00) προηγείται ο αγώνας του Europa League κόντρα στην καλά οργανωμένη Καραμπάγκ, όπως τόνισε και ο τεχνικός της ομάδας, Βλάνταν Ίβιτς. Ο «Δικέφαλος» θα παίξει με μοναδικό στόχο τη νίκη και όχι για το… μεσοβέζικο «Χ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου