Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2016

  • "Τα φυσικά μας σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς μας. Σεβόμαστε τα φυσικά σύνορα, αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χαράξει σύνορα στην καρδιά μας" ήταν η φράση-κλειδί με την οποία ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan σε ομιλία.
  • Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη θέση με 1.312 ψήφους βρίσκεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στην δεύτερη, με 4 λιγότερες ψήφους, ο Νίκος Φίλης.
  • Τη δημιουργία επιτελικών υπουργείων με ολιγάριθμους υπαλλήλους, προτείνει ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Ελλάδα και Κρίση - Η κατάσταση σήμερα. Προοπτική για το μέλλον».
  • Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή πραγματοποίησαν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στους «σχεδιασμούς της Κυβέρνησης» για τα εργασιακά.
  • Την αποχή από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας την ερχόμενη Τετάρτη, αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι. Κάθε Δευτέρα θα συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο και η συντονιστική επιτροπή, για να αποφασίσουν για την διεξαγωγή ή όχι των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, ορίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, για το απόγευμα της Τρίτης.

Κόσμος

  • Αεροσκάφη των ΗΠΑ προχώρησαν σε σχεδόν 40 πλήγματα τις τελευταίες τρεις ημέρες εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Σύρτη, όπου οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας συνεχίζουν να προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από τα τελευταία τμήματα της πόλης που ελέγχουν, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός τη Δευτέρα.
  • Η Αμερικανίδα Ρόουζ Γκοτμέλερ, αξιωματούχος με μεγάλη εμπειρία στις σχέσεις με τη Ρωσία, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρώτριας γενικής γραμματέως του ΝΑΤΟ. Η Ρόουζ Γκοτμέλερ εξειδικεύεται στις σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς υπήρξε επικεφαλής διαπραγματεύτρια της συνθήκης START με τη Μόσχα για τη μείωση του αριθμού των στρατηγικών όπλων.
  • O Μαυριτανός κρατούμενος Μοχαμεντού Ουλντ Σλάχι, συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Ημερολόγιο του Γκουαντάναμο» στο οποίο αφηγείται όσα υπέστη στην αμερικανική φυλακή-«μαύρη τρύπα» του διεθνούς δικαίου, αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στην πατρίδα του, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  • Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν στο Λουντβιχσχάφεν της Γερμανίας έπειτα από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών της BASF, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θεωρείται το μεγαλύτερο του κόσμου. Αγνοείται η τύχη τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων. Οι Αρχές κάλεσαν τους ανθρώπους που κατοικούν στην περιοχή να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και πόρτες.
  • Όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα έως τα τέλη Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας επικαλούμενο πληροφορίες περί σχεδιασμού τρομοκρατικών επιθέσεων. Η επιβολή της απαγόρευσης ελήφθη στο πλαίσιο του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης «για την ασφάλεια των πολιτών και τη δημόσια τάξη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οικονομία

  • Θέματα σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση και τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
  • Το Β΄ Τμήμα του Συμβούλιου της Επικρατείας με την υπ’ αριθ. 1896/2016 απόφασή του έκρινε ότι η ζημιογόνα για τον πωλητή, πώληση μετοχών δεν φορολογείται και ακύρωσε την επιβολή φόρου 250.000 ευρώ και πρόσθετου φόρου 55.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε τράπεζα.
  • Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 2,7% το 2017 υπό την προϋπόθεση να ολοκληρωθεί γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση της οικονομίας από τους δανειστές, προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
  • Μνημόνιο κατανόησης για τη διερεύνηση των προοπτικών διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου Ελλάδας και πΓΔΜ υπεγράφη στα Σκόπια μεταξύ του Έλληνα Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και της κρατικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων της πΓΔΜ (MER).
  • Oι ιταλικοί σιδηρόδρομοι Ferrovie dello Stato Italiane και η Skoda Transportation υπέβαλαν στο ΤΑΙΠΕΔ εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% της ΕΕΣΣΤΥ (Rosco). Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί η 5η Δεκεμβρίου 2016.

Αθλητισμός

  • Κατάθεση ψυχής από την Οσασούνα που πέρασε με 3-2 από την έδρα της Εϊμπαρ και πέτυχε την πρώτης της νίκη στη φετινή Primera Division. Κι όλα αυτά, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης!
  • Εντυπωσιάζει η Τορίνο, που συνέτριψε 4-1 εκτός έδρας την Παλέρμο και αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση της Serie A μαζί με τη Νάπολι και τη Λάτσιο.
  • Σε ένα από τα χειρότερα -ποιοτικά- ντέρμπι της Premiership, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο «Ανφιλντ». Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πιάσουν στην κορυφή την Αρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι.
  • Παρελθόν από τον πάγκο της Βόλφσμπουργκ αποτελεί ο Ντίτερ Χέκινγκ. Αιτία για τη λύση της συνεργασίας του με το σύλλογο το απογοητευτικό ξεκίνημα των «λύκων» στη Bundesliga, όπου μετά από 7 ματς μετρούν μόλις μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.
  • Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Πλατέλλα και τον Γιάννη Ανέστη, η ΑΕΚ πέρασε από τη Λάρισα με νίκη 2-1 επί της ΑΕΛ και ανέβηκε στην 2η θέση της Super League με 10 βαθμούς μετά τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε αγώνων. Ο βραχύσωμος επιθετικός σκόραρε στο 4ο και το 33ο λεπτό, ενώ ο 26χρονος γκολκίπερ πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις κι έτσι οι «βυσσινί» δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο από τη μείωση του σκορ με τον Ναζλίδη στο 33΄. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η Ενωση, λόγω αποβολής του Γκάλο στο 73΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου