Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, 2016

  • Με έναν μεταμεσονύκτιο ελιγμό και κατόπιν παρεμβάσεως του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, απέσυρε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, την τροπολογία που όριζε ότι μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης για τους οριστικούς νέους καναλάρχες, τα κανάλια που δεν έχουν εξασφαλίζει άδεια υποχρεούνται να κλείσουν σε πέντε εργάσιμες ημέρες.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη ιδέα που μπορεί να προσπαθήσει να βγάλει την πατρίδα από την κρίση είπε στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του κόμματος, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
  • Η διαδικασία εξελίσσεται σε σημαντική στιγμή σκέψης, προβληματισμού και αποφασιστικότητας και το Συνέδριό μας είναι συνέδριο δικαίωσης και ευθύνης, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Χείμαρρος ήταν υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς.
  • Στις 6,4 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση, της εταιρείας Alco, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 11-14 Οκτωβρίου.

Κόσμος

  • Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προωθήθηκαν την Παρασκευή στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού, που βομβαρδίζονται αδιάκοπα από τη συριακή και τη ρωσική πολεμική αεροπορία, ένα 24ωρο πριν τη νέα διεθνή σύνοδο που θα διεξαχθεί στη Λωζάννη με ζητούμενο την «επανεκκίνηση» της εκεχειρίας και με τη συμμετοχή των Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και των ΥΠΕΞ Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και ίσως του Κατάρ.
  • Από το βήμα προεκλογικής συγκέντρωσης της Χίλαρι Κλίντον στο Κλίβελαντ του Οχάιο ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου «διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία» τονίζοντας ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε επί προεδρίας του «θα πεταχτεί» από το παράθυρο» εάν εκλεγεί στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ.
  • «Η θέση της είναι στην κουζίνα» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Νιγηριανός πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι απαντώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο -πλάι στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ- στην κριτική που δέχθηκε από την σύζυγό του για τη διακυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.
  • Μονάδα 140 Ιταλών στρατιωτών θα αναπτυχθεί την άνοιξη του 2017 στα σύνορα της Λετονίας με τη Ρωσία, στο πλαίσιο πολυεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ υπό καναδική διοίκηση στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, όπως προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ -που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρώμη- και επιβεβαίωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ιταλίας. Τέσσερα τάγματα του ΝΑΤΟ θα αναπτυχθούν συνολικά· αντιδρά η Μόσχα, λέγοντας ότι η «πολιτική του ΝΑΤΟ είναι καταστροφική».
  • Οι «εκρηκτικές» εκμυστηρεύσεις του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο βιβλίο των δημοσιογράφων του Monde που κυκλοφόρησε μόλις έξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές κλυδωνίζουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τη χώρα -αποδυναμώνοντας κατ' ορισμένες εκτιμήσεις το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Ο σάλος από τις αποκαλύψεις επισκίασε και την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων των προκριματικών εκλογών για την ηγεσία της Δεξιάς.

Οικονομία

  • Τα νέα αυξημένα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία για τις παραβάσεις που σχετίζονται με τον ΦΠΑ θα ισχύσουν για ελέγχους που έχουν ημερομηνία ένταξης μετά τις 25 Ιουλίου 2016.
  • Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 5.454 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 3.072 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο και με στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1.907 εκατ. ευρώ.
  • Να φύγει το 17% της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, έθεσε ως κεντρικό πολιτικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα του συνεδρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Ανακοινώθηκαν στο προσωπικό της Attica Bank οι όροι του προγράμματος εθελούσιας εξόδου, μέσω της οποίας θα αποχωρήσουν τουλάχιστον 70 εργαζόμενοι, σύμφωνα με τους στόχους της διοίκησής της.
  • Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ περιορισμένος ήταν ο τζίρος. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 589,29 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,20%.

Αθλητισμός

  • Έως τις 31 Μαΐου 2017 θα πρέπει να διενεργηθούν οι εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε, μέσω επιστολής, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA την ΕΠΟ. Σε αυτό το διάστημα τα θέματα θα τρέξει η προσωρινή «επιτροπή εξομάλυνσης ή ομαλοποίησης», όπως αναφέρεται, που θα διορίσει η ίδια και θα είναι μεικτή, αποτελούμενη από μέλη της FIFA και UEFA με επικεφαλής τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.
  • Την ικανοποίησή του για την απόφαση της FIFA να ορίσει διοικούσα επιτροπή «εξομάλυνσης» στην ΕΠΟ με στόχο να εναρμονίσει το καταστατικό της, να βρει εκλογικό σύστημα και γενικά να προβεί σε αλλαγές θεσμών, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AΠΕ-ΜΠΕ) και την αθλητική ιστοσελίδα του, «Πρακτορείο Sport».
  • Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Super League, μετά τη διακοπή για τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει για να μην έχει απώλειες στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον πολύ καλό για μια ακόμα χρονιά Πανιώνιο, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στη Λεωφόρο τη Ξάνθη και η ΑΕΚ θα έχει δύσκολο έργο στη Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου