Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, 2016

  • Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναμένεται να συζητηθούν πολλοί ανοιχτοί λογαριασμοί -κομματικοί και ενδοκυβερνητικοί.  Στις εργασίες θα παρευρεθούν και αντιπροσωπείες από δεκάδες χώρες. Φωτορεπορτάζ.
  • «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν και δεν είναι ένα προοδευτικό σχέδιο» τόνισε ο Αλ.Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Στέλνοντας μήνυμα προς τους εταίρους για το ζήτημα του χρέους, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «η συμφωνία οφείλει να τηρηθεί από όλους». Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, υπενθύμισε με νόημα ότι «οι υπουργικοί θώκοι δεν έχουν εκχωρηθεί ούτε παραχωρηθεί σε κανέναν με κριτήρια μονιμότητας».
  • Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Attica Bank στην οδό Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας».Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ανέβηκαν στον 2ο όροφο και κρέμασαν πανό, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε 18 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το βράδυ αφάθηκαν ελεύθερα.
  • Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές τις αναφορές περί ελληνικού αιτήματος προς τη Ρωσία για «τύπωμα δραχμών», που περιέχονται σε βιβλίο γάλλων δημοσιογράφων. Όπως προκύπτει από τις εξομολογήσεις του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είχε ρωτήσει τον ίδιο εάν μπορεί να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία.
  • Το απόσπασμα του ημερολογίου συμβάντων για την ώρα που καταγράφηκε για πρώτη φορά η ειδοποίηση για τη μοιραία σύγκρουση των δύο σκαφών στην Αίγινα στις 16 Αυγούστου, έδωσε στη δημοσιότητα, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μετά τα όσα υποστήριξε ο τομεάρχης ναυτιλίας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου ότι το Λιμενικό ήταν ενήμερο από τις 12:30 το μεσημέρι για το συμβάν.

Κόσμος

  • Την προοπτική να μην εγκαταλείψει τελικά το Ηνωμένο Βασίλειο τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς θα ανακαλύψει ότι κάθε φόρμουλα διαζυγίου οδηγεί σε ένα επιζήμιο «σκληρό Brexit», εγείρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ -αν και δίνει ελάχιστες πιθανότητες σε μία τέτοια ανατροπή μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
  • Είναι ώρα να δώσουμε μάχη για την ειρήνη, αποτελεί ηθική υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας να τερματίσει τα δεινά του συριακού λαού, δήλωσε ο Πορτογάλος Αντόνιο Γκουτιέρες απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μετά την ομόφωνη έγκριση του διορισμού του στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Δεσμεύτηκε να αγωνιστεί κατά του λαϊκισμού και της ξενοφοβίας, τονίζοντας πως η «ποικιλομορφία μας ενώνει, δεν μας χωρίζει». Αναλαμβάνει στις αρχές του 2017 διαδεχόμενος στα ηνία του ΟΗΕ τον Νοτιοκορεάτη Μπαν Γκι-μουν.
  • Τα δίνει όλα για να επιστρέψει στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αλλά δεν έχει ακόμη κριθεί αν θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων. Στο σημερινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ θα φανεί πόσο δεξιά θα στραφεί ο Νικολά Σαρκοζί.
  • H εφημερίδα Washington Post ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στηρίζει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, με τη διεύθυνση του ιστορικού εντύπου να δηλώνει εντυπωσιασμένη από τις ικανότητες της πρώην υπουργού Εξωτερικών, τονίζοντας ότι δεν την υποστηρίζει «μόνο και μόνο επειδή ο αντίπαλός της είναι τρομοκρατικός».
  • Ένα επιβατικό αεροσκάφος εκκενώθηκε στο αεροδρόμιο της Γενεύης στην Ελβετία και ένας άνδρας συνελήφθη, αφού υποστήριξε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στο αεροσκάφος. Πυροτεχνουργοί πραγματοποιούν έρευνες στο αεροσκάφος, το οποίο βρίσκεται καθηλωμένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Οικονομία

  • «Υπάρχει τρομερή παραπληροφόρηση και προπαγάνδα για το θέμα των πλειστηριασμών» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατηγορώντας ΜΜΕ και αντιπολίτευση για τη στάση τους. Τόνισε δε ότι με το νέο πλαίσιο που προωθείται, όσοι έχουν πρώτη κατοικία και οφειλές προς το Δημόσιο, δεν θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα, μέχρι ένα πολύ μεγάλο όριο 300.000 ευρώ. Πάνω από το όριο των 300.000 θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί.
  • «Επεξεργαζόμαστε πλήρες σύστημα που προσεγγίζει με πραγματικά αξιόπιστο τρόπο τις δυνατότητες των ασφαλισμένων να καταβάλλουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Τ.Πετρόπουλος, στη Βουλή, αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση με τις οφειλές στα Ταμεία είναι εκρηκτική. Ο υφυπουργός διέψευσε δε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που μιλούν για επιστροφή συντάξεων.
  • Την εθνική θέση για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ως θέμα σεβασμού της νομιμότητας και του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στο συμβούλιο των υπουργών Εργασίας της ΕΕ. «Όλες οι χώρες που τοποθετήθηκαν επί του θέματος, υποστήριξαν τις ελληνικές θέσεις για την ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού διαλόγου και υπεράσπισης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
  • Την οριστική κατάργηση του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων, που πρόκειται να ενεργοποιηθεί από 1ης Ιανουαρίου 2017, ζητά ο ΣΕΒ υποστηρίζοντας ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων που είναι με τη σειρά της αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε σεναρίου ανάκαμψης της οικονομίας. Ακόμη ο Σύνδεσμος ζητά σταθερό φορολογικό πλαίσιο και οριζόντιες επενδυτικές φοροαπαλλαγές, στη μορφή υπεραποσβέσεων, σε όλες τις ιδιωτικές επενδύσεις.
  • Η ΟΜΕ - ΟΤΕ αντιτίθενται στην πώληση ποσοστού 5% των μετοχών του Δημοσίου στον ΟΤΕ, εκφράζοντας την ανησυχία της ότι το Δημόσιο θα χάσει τον έλεγχο της στρατηγικού χαρακτήρα επιχείρησης. «Εκχωρούνται εν κρυπτώ πολλά και σημαντικά βέτο που διασφαλίζουν τα συμφέροντα του Δημοσίου και σταδιακά μειώνονται τα μέλη (του Δημοσίου) στο ΔΣ» δήλωσε ο Β.Λάμπρου, πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΑ, στο Reuters.

Αθλητισμός

  • Η απόφαση για τη διεύρυνση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 σε 40 ή 48 ομάδες θα ληφθεί τον Ιανουάριο του 2017, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο στο τέλος της πρώτης ημέρας εργασιών του Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
  • Την παραίτησή του από την ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε ο Στέλιος Μανωλάς. Η διοίκηση την έκανε δεκτή κι έτσι ένα από τα σύμβολα της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας, εγκαταλείπει τα Σπάτα και τη θέση του προπονητή της Κ20 του συλλόγου. Θυμίζουμε ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις προς το πρόσωπο του Μανωλά, μετά την βαριά ήττα με 7-0 από την Κ20 του Ολυμπιακού πριν από λίγες ημέρες.
  • Ο Μάριος Λαμπρόπουλος από την Ηλεία, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη, για την 7η αγωνιστική της Super League. Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στη Λεωφόρο ορίστηκε ο Γιώργος Φουκάκης από το Ηράκλειο, ενώ διαιτητής στο ματς της Λάρισας με την ΑΕΚ θα είναι ο Γιώργος Κομίνης από τη Θεσπρωτία. Τέλος, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή, θα διευθύνει ο Δραμινός Γιώργος Κύζας.
  • Με σύνθημα «Ενωμένοι για την Ειρήνη», ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Ροναλτνίνιο, ο Φραντσέκο Τότι και άλλες κορυφαίες μορφές του ποδοσφαίρου αγωνίστηκαν στο Ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης, προκειμένου να στείλουν ένα παγκόσμιο μήνυμα για ειρήνη και ευημερία, μέσω φιλικού που διοργάνωσε το Βατικανό.
  • Τη διαδικασία της κατάθεσης των σχετικών εγγράφων για να πάρει ελληνικό διαβατήριο ολοκλήρωσε πριν από μερικές ημέρες ο Κάρλος Ζέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου