Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, 2016

  • Αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών αύριο, Τετάρτη, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας κατά τη συνεδρίασή της. Οι συμβολαιογράφοι απαιτούν «από την ελληνική Πολιτεία και από όλο το πολιτικό και δικαϊκό σύστημα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και ειδικότερα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας».
  • Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου εννιά ώρες, η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την νομιμότητα των δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ. 
  • Ακινητοποιημένα θα είναι αύριο, Τετάρτη τα τρόλεϊ, από τις 12.00 έως τις 17.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων τους. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου να διεξαχθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων.
  • Από την Τετάρτη, και για μια εβδομάδα, καλούνται οι φοιτητές των ΑΕΙ και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών να υποβάλλουν, εφόσον το επιθυμούν, ηλεκτρονικά την αίτησή τους για μετεγγραφή.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονταν το βράδυ της Τρίτης εκτεταμένες έρευνες στο Αιγαίο από δυνάμεις του Λιμενικού και της FRONTEX για τον εντοπισμό λέμβου με πρόσφυγες που επικοινώνησαν με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.
  • Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στα Φαλάσαρνα Κισάμου στο νομό Χανίων. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα και το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Κόσμος

  • Η Τουρκία θα εξέταζε ενδεχόμενη προσφορά της Ρωσίας για ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, μία κρατική σύμβαση ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως μετέδωσε την Τρίτη το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
  • Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι τα προσβλητικά για τις γυναίκες σχόλια του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ, που αποκαλύφθηκαν στο βίντεο του 2005 που διέρρευσε και έχει προκαλέσει χάος στην εκστρατεία του, ισοδυναμούν με σεξουαλική επίθεση. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει χαρακτηρίσει τις δηλώσεις Τραμπ αποκρουστικές.
  • Η δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ταξίδεψε την Τρίτη στην Ολλανδία, όπου παρέμεινε για μία ημέρα, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο εξωτερικό χωρίς τη συνοδεία του διαδόχου του βρετανικού θρόνου και η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας επίθεσης γοητείας του Λονδίνου στη μετά ψήφου υπέρ του Brexit εποχή.
  • Εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης Ρωσίας - Δύσης με φόντο τις επιδρομές στο Χαλέπι, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προειδοποιεί τη Μόσχα ότι εάν συνεχίσει να βομβαρδίζει αμάχους κινδυνεύει να καταστεί κράτος παρίας, και παράλληλα καλεί τους Βρετανούς να διαδηλώσουν μπροστά στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο για να καταγγείλουν τον ρωσικό ρόλο στη συριακή κρίση. Ο Τζόνσον ζητά επίσης κυρώσεις κατά Μόσχας-Δαμασκού, ωστόσο απορρίπτει την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.
  • Σε αποστολή-καμικάζι ο βαλλόμενος από παντού Ντόναλντ Τραμπ ανοίγοντας ρήγμα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν την προεδρική κάλπη. Μετά και την αποστασιοποίηση της «κορυφής» των Ρεπουμπλικανών, του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ο Τραμπ «εκρήγνυται» και δηλώνει πλέον «ελεύθερος από τα δεσμά του» -φράση που εγείρει την προοπτική εμφυλίου στο κόμμα με «θύμα» τη δύναμη των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.

Οικονομία

  • To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δίκαιο, όταν τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της και μικρότερη δημοσιονομική προσαρμογή, αναφέρουν οι Financial Times σε άρθρο γνώμης τους, με τίτλο: «Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στην ελληνική ομάδα διάσωσης».
  • Οι τράπεζες κάλυψαν το 70% του μετατρέψιμου ομολογιακού δάνείου της Forthnet τοποθετώντας 70 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά αναλαμβάνουν και τον έλεγχο της εταιρείας αφού οι υφιστάμενοι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας Wind 33%, Vodafone 6,4%, Massar Investments 22,6% και η GO PLC με 22,6% δεν άσκησαν τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούσαν.
  • Τα σχόλια των γερμανών δημοσιογράφων για την απόφαση του Eurogroup να δώσει το πράσινο φως για την τμηματική εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα. Κούρεμα χρέους και Grexit προτείνουν τα γερμανικά μέσα
  • Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ μετατίθεται για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου προκειμένου οι υποψήφιοι αγοραστές να έχουν άνεση χρόνου για τις προσφορές τους.
  • Νέφος παραπληροφόρησης χαρακτήρισε ο Γ.Κατρούγκαλος το «θόρυβο που καλλιεργείται» ότι «τάχα στο πλαίσιο της εργασιακής μεταρρύθμισης θα μειωθεί ακόμη ο κατώτατος μισθός ή θα εισαχθούν δυσμενείς ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους». Πρόσθεσε ότι με εθνική θέση την κοινή δήλωση των εταίρων για αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης, προσέρχεται στο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά τα εργασιακά θα συζητηθούν στο επίπεδο των αρμόδιων υπουργών και όχι στο Eurogroup.

Αθλητισμός

  • Η Αγγλία ήταν αξιοθρηνητη και χωρίς τον Γουέιν Ρούνι στην ενδεκάδα, έγινε κάπως πιο απειλητική όταν μπήκε ο αρχηγός στο 73΄, αλλά τελικά έμεινε στο 0-0 εναντίον της Σλοβενίας στη Λιουμπλιάνα. Την ίδια ώρα, η Γερμανία... ξεμπέρδεψε στο πρώτο 20λεπτο με αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία (2-0) στο Ανόβερο, ενώ το Μαυροβούνιο έβαλε «φωτιά» στον 5ο όμιλο με την πολύ σπουδαία νίκη (1-0) επί της Δανίας στην Κοπεγχάγη.
  • Προς νέα αναβολή οδηγούνται οι προγραμματισμένες για τις 26 Οκτωβρίου εκλογές της ΕΠΟ, αφού όπως διαρρέται, η προσφυγή του του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλου έγινε δεκτή από το διαιτητικό δικαστήριο. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την Τετάρτη, ωστόσο, αν οι διαρροές επιβεβαιωθούν, αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές αναβάλλονται για δεύτερη φορά και θα οριστεί προσωρινή διοίκηση.
  • Ο Πάολο Μαλντίνι απέρριψε τη θέση του τεχνικού διευθυντή στη Μίλαν, θέση που του προσέφεραν οι Κινέζοι νέοι ιδιοκτήτες του συλλόγου. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρώην άσος των «ροσονέρι» και της Εθνικής Ιταλίας στο Facebook, εξηγώντας ότι «ποτέ δεν ζήτησα ένα ρόλο "αλά Γκαλιάνι"» και μιλώντας για ένα ξεθωριασμένο όνειρο.
  • Η Νεοζηλανζή, Σαρέι Μπέρμαν, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της FIFA που προσελήφθη από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία σε διοικητικό πόστο. Συγκεκριμένα θα ηγείται της νεοσύστατης υπηρεσίας που ασχολείται με το γυναικείο ποδόσφαιρο ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FIFA.
  • Νέο χτύπημα για την ΑΕΚ, καθώς ο Ντίντακ Βίλα τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός δράσης για τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Ο Ισπανός αμυντικός συγκρούστηκε με συμπαίκτη του κατά τη διάρκεια της προπόνησης και υπέστη θλαστικό τραύμα κνήμης. Ενα βαθύ σκίσιμο που προβληματίζει τους ανθρώπους της Ενωσης, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και ασήμαντο, γι΄αυτό η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου