Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Contoocook, NH Εκκλησιασμός, Αγιασμός των υδάτων της λίμνης, Εγκαίνια και φαγητό


Το περασμένο Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, 2016 εκατοντάδες ομογενείς από πολλές κοινότητες της Νέας Αγγλίας βρεθήκαμε στην κατασκήνωση της Μητρόπολης Βοστώνης που βρίσκεται περί το 80 μίλια βόρεια της “Αθήνας της Αμερικής” στο γειτονικό New Hampshire.
Η κατασκήνωση βρίσκεται στο χωριό Contoocook σε μία έκταση 300 εκταρίων (1,200 στρέμματα) πάνω στην όχθη της λίμνης και στον ομώνυμο ποταμό Contoocook.
Βρεθήκαμε εκεί με τον κ. Μιλτιάδη Αθανασόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης σχετικά νωρίς το πρωί. Μόλις περάσαμε το κέντρο του χωριού και στρίψαμε αριστερά για να πάμε προς την κατασκήνωση είδαμε ότι ακριβώς μπροστά μας ήταν το αυτοκίνητο με την Γενική πρόξενο της Ελλάδας κ. Ιφιγένεια Καναρά.
Μετά από 2 περίπου μίλια φτάσαμε στο δρόμο της κατασκήνωσης “Άγιος Μεθόδιος”
Δεκάδες νέοι και νέες με πράσινες φανέλες έδιναν οδηγίες για το που υπάρχει χώρος στάθμευσης, ενώ άλλοι οδηγούσαν αυτοκινητάκια του γκολφ όπου έπαιρναν τους επισκέπτες από το χώρο στάθμευσης και τον οδηγούσε στην εκκλησία της κατασκήνωσης.
Μπήκαμε στην εκκλησία όπου ήταν ήδη γεμάτη χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Μεθόδιου βοηθούμενος από τον πρωτοσύγκελο π. Θεόδωρο Μπάρμπα και αρκετούς ιερείς ενώ δεκάδες άλλοι ιερείς ήσαν εντός και εκτός του ναού καθότι ο χώρος εντός του ναού είναι μικρός και ο περισσότερος κόσμος έμεινε έξω.
Περί το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεθόδιος έκανε διάκονο ένα από τους απόφοιτους της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού ο οποίος όπως είπε ο μητροπολίτης όταν θα γίνει ιερέας θα τον τοποθετήσει σε Ελληνική Κοινότητα στο Connecticut
Με το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε πορεία/λιτανεία προς την όχθη της λίμνης όπου έγινε αγιασμός των παρευρισκομένων και των υδάτων της λίμνης.
Ακολούθησε χαιρετισμός της Γενικής Προξένου κ. Ιφιγένειας Καναρά και αναφορές από ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το κτίσιμο κτηρίων της κατασκήνωσης.
Ακολούθησε το πέταμα του σταυρού μέσα στη λίμνη και αμέσως 14 νέοι και νέες έπεσαν να τον πιάσουν, όπως και έγινε από έναν νεαρό εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών.
Στη συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια ενός υπόστεγου δώρο του Συλλόγου των Ελληνο-Αμερικανών Βετεράνων. Το όνομα που δόθηκε είναι “George K. Menichios Post No 324 Inc.” εις μνήμη του από τη Μεγαλόπολη καταγόμενου ο οποίος σκοτώθηκε μαχόμενος στη Γαλλία μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν τη λήξει του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου ποδοσφαίρου δώρο του Συλλόγου Άλφα – Ωμέγα και της οικογένειας Χασιώτη. Μάλιστα εδώ ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε ότι στο μέλλον εδώ θα γίνει ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Συλλόγου Α-Ω και της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων και το πλήθος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.
Ακολούθησαν τα εγκαίνια στο διπλό σπίτι προσφοράς της οικογένειας Contakes το οποίο έχει το όνομα “Leo & Eve Contakes”.
Ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό στη μεγάλη αίθουσα και στη πλατεία της κατασκήνωσης.
Μεταξύ των πολλών που είδαμε ήταν και οι: Θεοδώρα και Ναπολέων Χρονόπουλος, το ζεύγος Σταύρου Μιχαηλίδη προέδρου της ΑΧΕΠΑ του Lowell, την Βασιλική Κουρκουλάκου, τον πρόεδρο του Α-Ω κ. Λεμονιά, τον κ. Σταμάτη Άστρα, τον κ. Παναγιώτη Λαμπρόπουλο ταμία της Ομοσπονδίας καθώς και την κ. Ελευθερία Παπασλή μέλος του Δ.Σ. Της Ομοσπονδίας, το ζεύγος Ηλία Παπαδόπουλου, το ζεύγος Δημήτρη Μοίρα, το ζεύγος Γεώργιου Μπεχράκη, τον Πάνο Κουφό τους ιερείς (μεταξύ δεκάδων ιερέων) Νίκο Πελεκούδα, Χριστόφορο Φουστούκο, Γεώργιο Τσουκαλά, Κωνσταντίνο Μανέτα, Στέργιο Γεροστέργιο, Νεκτάριο Νιάκαρο...
Πληροφορηθήκαμε ότι ο χώρος της κατασκήνωσης φιλοξένησε 700 Ελληνόπουλα φέτος ενώ οι χώροι επιενικοιάζονται και σε άλλες θρησκευτικές ομάδες ενώ το χειμώνα αρκετοί χρησιμοποιούν το χώρο ως ορμητήριο προς τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής.
Εντύπωση μας έκανε ότι αρκετές κοινότητες έβαλαν λεωφορεία προς την μετακίνηση των μελών των, μόνο που αρκετά είχαν 4-5 άτομα μέσα!
Και του χρόνου.
Φώτος: 1η Οι σημαίες, Αμερικής, Ελλάδας, Μητροπόλεως, 2η Η χειροτονία του Διάκου, 3η Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, 4η χαιρετισμός της κ. Ιφιγένεια Καναρά Γενικής Προξένου, 5η κατάδυση των νέων για να πιάσουν το σταυρό, 6η εγκαίνια στο ποστ των βετεράνων.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου