Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Θανατώθηκε το τελευταίο σκυλί – διασώστης που έσωζε εγκλωβισμένους από τους Δίδυμους Πύργους

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, 2016


ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΗΡΩΑ
Η Μπρετάν, ήταν πλέον μια γριούλα. Ένα εκπαιδευμένο λαμπραντόρ της Πυροσβεστικής που εντόπιζε και έσωζε κόσμο στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων.
Πριν λίγες ημέρες άγημα της πυροσβεστικής απέδωσε τιμές σε ένα γέρικο Λαμπραντόρ. Οι πυροσβέστες με τις επίσημες στολές τους στάθηκαν προσοχή. Δεξιά και αριστερά και δημιούργησαν έναν διάδρομο που ξεκινούσε από τον δρόμο και κατέληγε στην πόρτα του κτηνίατρου.
Η Μπρετάν σχεδόν τυφλή, σχεδόν κωφή, με δυσκολία στο ουροποιητικό, με πόνους στα κόκαλα, καταλάβαινε πως μόλις περνούσε την πόρτα θα ζούσε τις τελευταίες στιγμές της.
Με αργό ασταθές βήμα, αλλά γεμάτο υπερηφάνεια, προχώρησε τα λίγα μέτρα που την χώριζαν από τον θάνατο, αλλά όχι από τη λήθη. Οι πυροσβέστες με δάκρυα στα μάτια χαιρέτησαν το σκύλο – ήρωα.
Είχε εντοπίσει και είχε σώσει κόσμο κάτω από τα ερείπια των Δίδυμων Πύργων, και λίγα χρόνια αργότερα βούτηξε στην πλημμυρισμένη από τον Κατρίνα, Νέα Ορλεάνη και εντόπιζε επιζώντες.
Η Μπρετάν ήταν ένα σκυλί σύμβολο που πλέον οι δυνάμεις του δεν το κρατούσαν. Πονούσε σε κάθε της κίνηση και η εκπαιδευτής της που την είχε σαν παιδί της έκρινε πως έπρεπε να θανατωθεί.
Δεν θα πονούσε πλέον, θα ένιωθε μια νύστα, θα έκλεινε τα μάτια της, θα ονειρευόταν λιχουδιές και παιχνίδια με τους πυροσβέστες και θα «έφευγε» ήρεμα. Μόλις ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι η καρδιά της είχε σταματήσει, οι πυροσβέστες ξέσπασαν σε λυγμούς.
Η Μπρετάν, τοποθετήθηκε σε ένα μικρό φέρετρο κατασκευασμένο για εκείνη, καλύφθηκε από την αστερόεσσα και θάφτηκε στο κοιμητήριο, μαζί με δεκάδες άλλους συναδέλφους της πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου