Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Αποφασίστηκε η εκταφή του Αλέξανδρου Βέλιου

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

Η εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου συναποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο και τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επέσπευσε το θάνατό του.
Αυτή η ενέργεια αναμένεται να γίνει σήμερα ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή, αφού ενημερωθούν η οικογένεια και οι οικείοι του.
Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση χθες έλαβαν μία ακόμη κατάθεση από άτομο που φαίνεται να είχε ρόλο στην εξέταση και κατάρτιση των πιστοποιητικών θανάτου για να γίνει η κηδεία του 63χρονου δημοσιογράφου.
Είχε προηγηθεί μία πρώτη κατάθεση της συζύγου του Αλέξανδρου Βέλιου, Νάντιας Γερολυμάτου, με τους αστυνομικούς να τη ρωτούν για τις συνθήκες θανάτου του συζύγου της και κυρίως για τις αναφορές ενδεχόμενης υποβοηθούμενης ευθανασίας και παρουσία τρίτων σε αυτή. Η ίδια φέρεται να δήλωσε πως δεν βρισκόταν δίπλα του όταν άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ όταν βρέθηκε δεν αντελήφθη την ύπαρξη κάποιας σύριγγας ή άλλου σκευάσματος που μπορεί να έκανε χρήση ο σύζυγός της.
Η κ. Γερολυμάτου φέρεται να επεσήμανε τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών από την απώλεια του 63χρονου δημοσιογράφου, ενώ επιφυλάχθηκε να επανέλθει όταν μπορέσει, προκειμένου να δώσει λεπτομερέστερη κατάθεση. Σε δήλωσή της η σύζυγος του δημοσιογράφου είπε: «Ας σεβαστούν όλοι τον πόνο μου».
Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση καλούνται να ερευνήσουν το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργειας σε αυτοκτονία) με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο δικαστικός λειτουργός.
Από την πορεία των ερευνών προκύπτουν κάποιες μικρές ενδείξεις πως κάποιος έδωσε ή έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση προκειμένου να επισπεύσει το μοιραίο. Εξαιτίας αυτών των ενδείξεων αποφασίστηκε η εκταφή της σορού, για να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, ώστε να αποκλειστεί ή επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο της υποβοηθούμενης ευθανασίας με κάποια φαρμακευτική ή άλλη ουσία που προκάλεσε ή επέσπευσε το θάνατό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου