Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, 2016

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Πέφτουν οι τόνοι μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της εισαγγελικής έρευνας στην εταιρεία της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη.
Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι οι σχέσεις του ιδίου με την κυβέρνηση «δεν είχαν χαλάσει ποτέ», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου» από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Σε ερώτηση αν δεν υπάρχει ούτε πολιτική σκοπιμότητα, ο διοικητής της ΤτΕ επανέλαβε: «Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου».
Σε ερώτηση τι του είπε επ' αυτού ο πρωθυπουργός, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε ότι δεν συζήτησε για το θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό, αλλά «είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία».
Ο Γ.Στουρνάρας εξέφρασε την πλήρη του στήριξη στη σύζυγό του Λίνα Νικολοπούλου. «Η σύζυγός μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της» είπε.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της συζύγου του ότι «όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές» ο κ. Στουρνάρας δήλωσε:
«Η σύζυγός μου, με την οποία ζω 40 χρόνια -αισίως φέτος συμπληρώσαμε 40 χρόνια- θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το πιο έντιμο ειλικρινές, δημιουργικό και στοργικό άτομο που υπάρχει στον πλανήτη αυτό. Έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή, υπερασπίζεται τον εαυτό της μονή της, με τον ικανό συνήγορό της, και θα συνεχίσει να το κάνει».
«Σε αυτό έχει βεβαίως την άμεση συμπαράστασή μου» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας και σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να βάλει σκιές στις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση.
Ερωτηθείς για τη διάσταση που δίνουν οι Financial Times στην υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας, o διοικητής της ΤτΕ είπε ότι η σύζυγός του έχει κάνει δήλωση, και ο συνήγορός της έχει κάνει δήλωση χθες, και μίλησε για ατυχείς δικονομικές ανωμαλίες οι οποίες διερευνώνται.
Τράπεζα Αττικής: Στον εισαγγελέα το πόρισμα
Σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχει πόρισμα το οποίο πρόκειται να σταλεί στον εισαγγελέα και αφορά τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής και κάποια από αυτά και στον κ. Καλογρίτσα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε:
«Υπάρχει πόρισμα του SSM και της ΤτΕ, το οποίο καλύπτει μια μεγάλη περίοδο. Αυτό ναι, θα δοθεί στη Δικαιοσύνη, όπως κάθε πόρισμα πρέπει να διαβιβάζεται στη Δικαιοσύνη».
Κυβέρνηση: Καμία σκιά δεν υπάρχει
«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στι έργο της», ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης.
«Όπως δήλωσε και ο διοικητής, καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος», ανέφερε η ίδια πηγή.
«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας» ανέφερε κυβερνητική πηγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Στουρνάρα, υπογράμμισε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο του διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου