Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Η προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζουμε αποτελεί παγκόσμια πρόκληση. Είτε θα καταφέρουμε να την διαχειριστούμε συλλογικά, είτε θα αποτύχουμε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Σύνοδο για το Προσφυγικό υπό τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
  • Τα ζητήματα του ελληνικού χρέους, του προσφυγικού και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε, στην Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
  • Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει και την Τετάρτη, για πέμπτη συνεχή ημέρα, η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, κρίνοντας ότι η συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ήταν άκαρπη.
  • Τα βασικότερα σημεία του έργου της επισημαίνει η κυβέρνηση με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα ενός χρόνου από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του στη Σύνοδο Concordia μιλώντας για το χρέος τόνισε ότι έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης.

Κόσμος

  • Οι αμερικανικές Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του 38χρονου που συνελήφθη για τη βόμβα στο Τσέλσι του Μανχάταν, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό 31 ατόμων. Ο Αχμάντ Ραχάμι κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, φθορά ξένης ιδιοκτησία, χρήση εκρηκτικών.
  • Την περιορισμένη δυνατότητα που έχουν οι «μεγάλες δυνάμεις» να λύσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής υπογράμμισε ο Ομπάμα στην τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καλώντας σε «διόρθωση πορείας» ώστε οι ελλείψεις της παγκοσμιοποίησης να μην οδηγήσουν σε επιστροφή σε έναν διαιρεμένο κόσμο.
  • Μια Αυστραλή υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει μια παραλία στη γαλλική Ριβιέρα αφού οι παραθεριστές παρατήρησαν ότι φορούσε μπουρκίνι, το μαγιό που καλύπτει όλο το γυναικείο σώμα, όπως φαίνεται στα πλάνα που πρόβαλε ένα τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας. Η γυναίκα δηλώνει πως είχε πάει στη χώρα ειδικά ώστε να μοιράσει μπουρκίνι στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.
  • Θέλοντας συνειδητά να προκαλέσει -λέγοντας πως θέλει να βάλει «τέλος στην ατζέντα της πολιτικής ορθότητας»- ο γιος του Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ ο Νεότερος, υποτίθεται ότι προσπάθησε να εξηγήσει και να θέσει σε προοπτική την προσφυγική κρίση με μία πολύ ισχυρή αναλογία: Χαλασμένες καραμέλες.
  • Με τον ΟΗΕ να διακόπτει κάθε παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία μετά την αεροπορική επιδρομή σε οχηματοπομπή στο Χαλέπι, o βομβαρδισμός των φορτηγών που θα έφερναν βοήθεια στους αποκλεισμένους διαβρώνει ακόμη περισσότερο το διπλωματικό κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Οικονομία

  • Η σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα στην κατεύθυνση της συμμετοχής εργοδοτών και εργαζομένων στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ΕΔΟΕΑΠ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
  • Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγές πολιτών και επιχειρήσεων από την Κύπρο, για το «κούρεμα καταθέσεων» του 2013.
  • Τις χρηματοδοτήσεις προς όλες τις εταιρείες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποφάσισε να σταματήσει η νέα διοίκηση της Attica Bank, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
  • Υπέρβαση του στόχου για τα καθαρά έσοδα, κατά 464 εκατ. ευρώ, σημειώθηκε στο οκτάμηνο. Τον Αύγουστο ο στόχος των εσόδων ξεπεράστηκε κατά 62 εκατ. ευρώ. Η καλή πορεία των εσόδων σε συνδυασμό με την υπερσυγκράτηση δαπανών, που εμφανίζονται στο οκτάμηνο μειωμένες κατά 2,546 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, οδήγησαν σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,756 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 980 εκατ. ευρώ. Ανησυχία για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Το Χρηματιστήριο Αθηνών ήρε την Τρίτη την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Attica Bank μετά την τοποθέτηση νέας διοίκησης στην τράπεζα. «Αίρεται η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αθλητισμός

  • Με τον Φινλανδό Όλα Τοϊβόνεν να «χτυπάει» δυο φορές, η Τουλούζ πήρε σπουδαία νίκη επί της Λιλ στο «Βιλνεβ Ντ'Ασκ» με 2-1. Με τον αγώνα αυτόν άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής στη Ligue 1. Την σκυτάλη πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν που επικράτησε εύκολα με 3-0 της Ντιζόν και «έπιασε» την Μονακό στην κορυφή της βαθμολογίας.
  • Η Μίλαν βρίσκει τον καλό της εαυτό και σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Serie Α. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν με 2-0 της Λάτσιο στο Σαν Σίρο κι έφτασαν τους 9 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ο Μπάκα στο 37’ άνοιξε το σκορ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Νιανγκ στο 74’ με πέναλτι.
  • Εντυπωσιακή για μία ακόμη φορά η Ντόρτμουντ που κέρδισε 5-1 την Βόλφσμπουργκ εκτός έδρας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Χόφενχαιμ έφερε ξανά ισοπαλία (σ.σ. η τέταρτη για φέτος), καθώς στο 92' ο Όλινικ της Ντάρμσταντ διαμόρφωσε το τελικό 1-1, ενώ συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Άιντραχτ που κέρδισε εκτός έδρας με 2-0 την Ίνγκολσταντ.
  • Χρειάστηκε να περιμένει έως την 5η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν η Μάλαγα για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Στο «Λα Ροσαλέντα» η Εϊμπάρ προηγήθηκε με 1-0 στο 42’ με γκολ του Νάνο, αλλά στο τέλος έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Ο Ραμίρες ισοφάρισε στο 56’ και ο Εν Νεσίρι στο 76’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
  • Προσφυγή κατά της ΠΑΕ Πανιώνιος κατέθεσε ο προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο πρώην τεχνικός των κυανέρυθρων ζητεί τα δεδουλευμένα της περσινής περιόδου ως τις 30 Ιουνίου 2016. Για την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την ΠΑΕ, η οποία το καλοκαίρι απέλυσε τον Ουζουνίδη επειδή συζητούσε με τον Ολυμπιακό, ενώ δεσμευόταν με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου