Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της ΝΔ και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδεις. Για προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο η ΝΔ, αναφερόμενη στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «όποιος από τους "προσωρινούς υπερθεματιστές" δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα πάρει άδεια». «Η ΝΔ αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής» απαντά ο κ. Παππάς.
  • Με ολιγόωρη καθυστέρηση αναχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας από τον Πειραιά για την Κρήτη τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μετά από φάρσα για βόμβα.
  • Στα 127,6 εκατ. ευρώ φέρεται να φτάνει το συνολικό ύψος των δανείων που είχε λάβει ο εργολάβος και προσωρινός υπερθεματιστής τηλεοπτικής άδειας κ. Καλογρίτσας από την Attica Bank, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star.
  • Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, μετά τη φήμη που κυκλοφόρησε στον καταυλισμό περί ομαδικής επαναπροώθησης στην Τουρκία. Μεγάλη φωτιά το βράδυ στον καταυλισμό. Νωρίτερα, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι κάτοικοι της Μόριας, με αφορμή τον σχεδόν διπλάσιο αριθμό προσφύγων που διαμένουν στο hot spot.
  • «Καμπανάκι» στη διεθνή κοινότητα χτύπησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το προσφυγικό. Χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση ως μια παγκόσμια πρόκληση που κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του και προειδοποίησε ότι αν η διεθνής κοινότητα αποτύχει να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, θα δώσει χώρο σε εθνικιστικές και ξενοφοβικές δυνάμεις να δείξουν το πρόσωπό τους.

Κόσμος

  • Ένας 28χρονος αφγανικής καταγωγής συνελήφθη ως ύποπτος τόσο σε σχέση με την έκρηξη στο Τσέλσι (τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή) όσο και σε προηγούμενη έκρηξη στο Νιου Τζέρσεϊ -ενώ από το πρωί οι αρχές βρίσκονται επί ποδός στο Νιου Τζέρσεϊ μετά τον εντοπισμό νέων ξεχωριστών εκρηκτικών μηχανισμών. Το FBI εκτελεί ένταλμα έρευνας σε «χώρο» -κατά πληροφορίες, σπίτι- στο Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ, σε σχέση με το τελευταίο περιστατικό. Το περίγραμμα των ξεχωριστών υποθέσεων των τελευταίων ημερών.
  • Ο συριακός στρατός κήρυξε τον «τερματισμό» της εκεχειρίας, όπως μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Reuters, χωρίς να αναφέρει εάν ενδεχομένως θα εφαρμοστεί εκ νέου. Προηγουμένως, η Ρωσία -ο στενότερος σύμμαχος του Άσαντ στο εξωτερικό- ανέφερε πως η εκεχειρία στη Συρία «δεν έχει νόημα» μετά τις επανειλημμένες παραβιάσεις από τους αντάρτες και την ανικανότητα των ΗΠΑ να συνεργαστούν
  • Ενώ οι αμερικανικές Αρχές προχωρούσαν στη σύλληψη του υπόπτου για τις εκρήξεις του Σαββάτου σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ, ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε σε διάγγελμά του πως οι «εξτρεμιστές, συμπεριλαμβανομένης της ISIS, δεν μπορούν να υπονομεύσουν τον τρόπο ζωής μας». Περιορίστηκε στο να πει ότι εξετάζεται ενδεχόμενο τρομοκρατίας και στην επίθεση με μαχαίρι στη Μινεσότα, αλλά την αποσυνέδεσε με τις υποθέσεις σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ.
  • Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την υποστήριξή τους στην προσπάθεια της Κομισιόν να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια της Apple στην Ιρλανδία, ενώ παράλληλα απορρίπτουν τις ενστάσεις του Δουβλίνου.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήθελε να χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα τη Βρετανία και να διασφαλίσει ότι το Brexit θα είναι «πολύ επώδυνο» για το Λονδίνο, ανέφερε ο πρωθυπουργός της προεδρεύουσας Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, σε συνέντευξή του στους βρετανικούς Financial Times.

Οικονομία

  • Στις επόμενες 5-6 εβδομάδες θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τις «κόκκινες» οφειλές των επιχειρήσεων προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
  • Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ υπέβαλε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κωνσταντίνος Ξιφαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ξιφαράς συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.
  • Με επιστολή που απέστειλε προς τον διοικητή της ΤτΕ Γ.Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ.Στασινός, ζητά να σταματήσει να υπάρχει κάθε σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής. «Μοναδικός στόχος όλων πρέπει να είναι η πλήρης διαφάνεια και η πάταξη κάθε φαινομένου που έβλαψε ή μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της Τράπεζας, των μετόχων και επομένως του Ταμείου μας και των μηχανικών», υπογραμμίζει στην επιστολή του.
  • Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των χρεών του Ομίλου Μαρινόπουλος, των θεμάτων εισοδήματος και ΦΠΑ, προανήγγειλε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αυτό θα συμβεί εφόσον οριστικοποιηθούν σε νομικό και σε επιχειρηματικό επίπεδο οι εξελίξεις στην υπόθεση.
  • Βελτιωμένες προτάσεις αναφορικά με τη θέσπιση «ειδικού επιχειρηματικού λογαριασμού» και το «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ θα καταθέσει το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στους εκπροσώπους του ΔΝΤ, με τους οποίους έχει προγραμματιστεί συνάντηση το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αθλητισμός

  • Η επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου στην ενδεκάδα της Μπενφίκα, μετά τον τελευταίο τραυματισμό του, ήταν αρκούντως εντυπωσιακή και συνδυάστηκε δύο τέρματα στην ευρείας έκτασης νίκη επί της Μπράγκα (3-1), στο ντέρμπι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική στην πορτογαλική Λίγκα.
  • Μετά τη «βόμβα» στο «Νόου Καμπ» επί της Μπαρτσελόνα, η Αλαβές παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 4ης αγωνιστικής στη La Liga. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν για τρίτο ματς χωρίς νίκη (δύο ισοπαλίες με το ίδιο αποτέλεσμα και ήττα από την Αθλέτικ στη Γαλικία).
  • Δύο στα δύο και για τον ΠΑΟΚ στη Super League. Με δύο γκολ του Ευθύμη Κουλούρη (22΄, 24΄) ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Για τους γηπεδούχους, που έμειναν με 10 παίκτες από το 45΄ λόγω της αποβολής του Μανόλη Μπέρτου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μείωσε ο Ιωαννίδης στο 62΄ με πέναλτι.
  • Ανταλλαγή ανακοινώσεων και... θέσεων είχαμε τη Δευτέρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Η αρχή έγινε με τους Πράσινους να διαμαρτύρονται επισήμως για τη διαιτησία του ματς Ηρακλής - Ολυμπιακός, με Τους Ερυθρόλευκους να απαντούν μέσω θέσης της ΠΑΕ ότι «ο Αλαφούζος στοχοποιεί διαιτητές». Οι Πράσινοι απάντησαν επίσης μέσω θέσης ότι «τον λόγο έχει η δικαιοσύνη» και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις... απαντήσεις του χαρακτηρίζοντας Φοροφυγά και σαλτιμπάγκο τον πρόεδρο των Πρασίνων, Γιάννη Αλαφούζο!
  • Νέο... σίριαλ εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ, καθώς έξι Ενώσεις από εκείνες που αντιπολιτεύονται τη διοίκηση του τέως προέδρου, Γιώργου Γκιρτζίκη, προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας ζητώντας την ακύρωση όλων των αποφάσεων που έλαβε το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου