Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Με μία καυστική επιστολή σχολιάζει η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου, τις πρόσφατες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, ότι «δεν έγινε καμία από τις φοβερές περικοπές που λένε τα ΜΜΕ». «Έχεις δίκιο Θεανώ μου! [...] Αν μας δώσεις 200 ευρώ σε μετρητά θα μας καταστρέψεις. Διότι εγώ που είμαι μαθημένη από πάντα στον καπνιστό σολομό, το ροκφόρ και το μπρι, θα τα ξοδέψω μεμιάς στο ντελικατέσεν της γειτονιάς και θα μείνω και χρεωμένη» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Γερασιμίδου.
  • Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου η πρώτη συνεδρίαση της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Τις εργασίες της ΚΕ αναμένεται να ανοίξει την Κυριακή το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.
  • «Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μητσοτάκη που με τη σημερινή του εμφάνιση θύμισε σε όλους τους Έλληνες ποιος πραγματικά είναι και τι υποστηρίζει» σχολίασαν από το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ.
  • Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Κερατσίνι, μετά τη λήξη της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Μολότοφ και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς επί της Γρ.Λαμπράκη, πετροπόλεμος στην οδό Π.Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη). Δεν έγιναν προσαγωγές.
  • Στο Μέγαρο Μαξίμου για έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου ο Πάνος Καμμένος. Εξερχόμενος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν έκανε δηλώσεις, ενώ αρνήθηκε ότι η επίσκεψή του αφορούσε την υπόθεση Καλογρίτσα.

Κόσμος

  • Δεκάδες Σύροι στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από αεροπορική επιδρομή κατά θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με πηγή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νεκροί είναι πάνω από 80 στρατιώτες. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων βομβάρδισε ο υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους, αν και την ίδια στιγμή ρωσικά τζετ βομβάρδιζαν την περιοχή. Απειλείται η εύθραυστη εκεχειρία.
  • Η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη διέταξε το Σάββατο το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων πέντε γνωστών υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και τριών μη κυβερνητικών οργανώσεων στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τις χρηματοδοτήσεις από το εξωτερικό της κοινωνίας των πολιτών, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.
  • Ένοπλος σκότωσε ένα άτομο σε περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Ο ένοπλος πραγματοποίησε μία απρόκλητη επίθεση κατά αστυνομικού, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε μία γυναίκα. Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Νεκρός και ο δράστης.
  • Μηχανισμός εξερράγη στο Σισάιντ Παρκ του Νιού Τζέρσι, στο σημείο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου, ο οποίος στη συνέχεια ακυρώθηκε, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης και εισαγγελέας.
  • Παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην οπλοκατοχή μπορεί να σταματήσει την Χίλαρι Κλίντον, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε νέα θύελλα αντιδράσεων, λέγοντας ότι οι σωματοφύλακες της υποψήφιας των Δημοκρατικών θα πρέπει να αφήσουν τα όπλα «και θα δουν τι θα της συμβεί».

Οικονομία

  • Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε επτά γερμανικές πόλεις, καταγγέλλοντας το σχέδιο για την κύρωση της Διατλαντικής Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου (ΤΤΙΡ), κείμενο που προωθεί η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά που συναντά αντιδράσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη.
  • Από τις συντάξεις του Οκτωβρίου, που θα καταβληθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η επιβολή εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις.
  • Διαβεβαιώσεις ότι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων δεν θα γίνει αποδεκτή, έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου του υπουργείου Εργασίας.
  • Φόρο-πέναλτι 45% σε όσους έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην Εφορία θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.
  • Πολύτιμο σύμμαχο σε μια περίοδο αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων και λοιπών εξόδων θα αποτελέσουν για μία ακόμη χρονιά για τα νοικοκυριά οι πιστωτικές κάρτες. Μπορεί τα προνομιακά προϊόντα της προηγούμενης δεκαετίας, που έγιναν γνωστά ως διακοποδάνεια ή εορτοδάνεια, να μην έχουν θέση στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της κρίσης, οι τράπεζες ωστόσο αναπλήρωσαν το κενό μέσω των προσφορών στον τομέα του πλαστικού χρήματος.

Αθλητισμός

  • Ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Μάριος Οικονόμου ηγήθηκαν της άμυνας της Μπολόνια, που απείλησε με «πατατράκ» τη Νάπολι στο Σαν Πάολο. Ομως ο Αρκάντιους Μίλικ ήταν ξανά «καυτός» και με δύο γκολ σε διάστημα 11 λεπτών χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 3-1, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Serie A.
  • Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε η Μπαρτσελόνα, καθώς συνέτριψε 5-1 εκτός έδρας τη Λεγανές, στο πρώτο σημερινό παιχνίδι για την 4η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ατλέτικο Μαδρίτης τη σημερινή αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ Χιχόν στο «Βιθέντε Καλντερόν».
  • Την πρώτη της νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε η ΑΕΚ. Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League πέρασε με 2-0 από τη Βέροια, με σκόρερ τους Μπακασέτα (19΄), Βάργκας (87΄). Με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς με την Ξάνθη, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά. Στο 13΄ είχε μία ευκαιρία από αυτές που δεν... χάνονται όταν ο Μάνταλος βρέθηκε εντελώς μόνος απέναντι στον Λόπεθ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Αλμέιδα αστόχησε σε εξ επαφής κεφαλιά.
  • Χωρίς να χρειαστεί να... φορτσάρει ιδιαίτερα, η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει νικήτρια (Βέροια - ΑΕΚ 0-2) από τη Βέροια στην αναμέτρηση που «έριξε την αυλαία» στους αγώνες του Σαββάτου για την 4η αγωνιστική (έχουν παιχτεί δύο) της Σούπερ Λιγκ. Με φόρα από την πρεμιέρα ο Πανιώνιος επικράτησε εύκολα στην Ξάνθη επί της τοπικής ομάδας (Ξάνθη - Πανιώνιος 0-2) και έκανε το 2x2. Στη δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας, σε έναν συναρπαστικό αγώνα ο Πλατανιάς επικράτησε του Λεβαδειακού (Πλατανιάς - Λεβαδειακός 3-2).
  • Την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε η Μπάγερν Μονάχου στο πρώτο χρονικά ματς του «κυρίως πιάτου» της 3ης αγωνιστικής της Bundesliga. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κατέβαλε την αντίσταση της Ίνγκολστατ με 3-1 και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο μεταξύ, η Ντόρτμουντ συνέτριψε 6-0 την Ντάρμστατ, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αγωνίζεται και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης με τους νικητές, ενώ η RB Λειψίας συνέτριψε 4-0 εκτός έδρας το Αμβούργο, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή των φιλοξενούμενων, αλλά να μην χρησιμοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου