Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Στα δικαστήρια το Πανεπιστήμιο του Rhode Island και το πρόγραμμα PAIDEIA

Σήμερα η συνάντηση Φορέων της Ομογένειας
5:00μ.μ. στο Κοινοτικό Κέντρο του Cranston, RI

Church of the Annunciation 175 Oaklawn Avenue Cranston, RI 02920


Εδώ και μερικά χρόνια έγινε συμφωνία μεταξύ του Πανεπιστημείου URI (University of Rhode Island) και το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑ "(Greek Studies Abroad) που άρχισε στο Πανεπιστήμιο UConn (University of Cunnecticut) με προγράμματα για τον κλασσικό πολιτισμό και την Ελλάδα.
Στο Κοννέκτικατ με την συμπαράσταση της Ομογένειας έχει γίνει σπουδαίο έργο τόσο στον ακαδημαϊκό τομέα όσο και στην γνωριμία των Αμερικάνων φοιτητών με την Ελλάδα και τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό αφού πέραν από τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού γίνονται οργανωμένες επισκέψεις φοιτητών/φοιτητριών στην Ελλάδα όπου βλέπουν με τα μάτια τους αυτά που διδάσκονται.
Διευθυντής του προγράμματος είναι ο καθηγητής Ηλίας Τομάζος, ένας καθηγητής με γερή ψυχή και γεμάτος Ελληνισμό που θα μπορούσε να κάνει σεμινάρια σε πολλούς καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων για το τι εστί Ελλάδα και Ελληνικός Πολιτισμός.
Μέσα στο Πανεπιστήμιο του Κοννέκτικατ (University of Connecticut) έχουν κτιστεί ελληνικό εκκλησάκι και θέατρο ενώ τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί το Μουσείο Αρχαίων Εργαλείων από την Αρχαία Ολυμπία που δείχνει την τεχνογνωσία των Αρχαίων Ελλήνων με ανακαλύψεις που σου σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής σου όπως, αποχέτευση, ύδρευση, αυτοκίνητα, τρόποι επικοινωνίας και τα πρώτα τηλέφωνα.
Κι ενώ το έργο στο Πανεπιστήμιο UConn (University of Connecticut) λειτουργεί χωρίς προβλήματα το εγχείρημα στο Πανεπιστήμιο του Rhode Island (Ροντ Αϊλαντ) αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα γιατί το Πανεπιστήμιο θέλει να σταματήσει το πρόγραμμα. Να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο έχει υπογράψει 400 χρόνια ενοικιοστάσιο (lease) με το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑ και εντός του χώρου του Πανεπιστημίου έχουν γίνει έργα από το ΠΑΙΔΕΙΑ της τάξεως των 2 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com έχει στη κατοχή του αντίγραφο καταγγελίας του Πανεπιστημίου URI (University of Rhode Island) που ζητάει να φύγει το ΠΑΙΔΕΙΑ από το χώρου του Πανεπιστημίου όπως έχουμε και την απάντηση του δικηγόρου του ΠΑΙΔΕΙΑ ότι δεν έχει δικαίωμα το Πανεπιστήμιο να αναιρέσει την απόφασή του δεδομένου ότι έχουν γίνει έργα με πολιτικούς μηχανικούς τα οποία στοίχησαν πολλά λεφτά ενώ έχουν ριχτεί και θεμέλια για την οικοδόμηση του έργου.
Σήμερα στις 5:00 το απόγευμα γίνεται σύσκεψη στο κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας του Cranston, RI με τη συμμετοχή πολλών φορέων του Ελληνισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του paneliakos υπάρχει η εκδωχή το Πανεπιστήμιο να δώσει το χώρο για την κατασκευή ξενοδοχείου.

Πρέπει όλοι να υποστηρίξουμε έμπρακτα το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑ με όποιο τρόπο. Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε και άλλους ιδιαίτερα αυτούς που κατοικούν στο Rhode Island. Ο Ελληνισμός ΠΡΕΠΕΙ να κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ.  
Η ΣΥΝΤΑΞΗ

Paideia Study Abroad Programs began in 1984 with a course in Thessalloniki, Greece. The Hellenic Society Paideia, an organization that was established in 1974 at the University of Connecticut, as a student organization, initiated this program.
In 1977, Paideia was incorporated in Connecticut as an educational non-profit organization open to all.”Paideia” started to address Study Abroad Program with an Interdisciplinary Programs for Hellenic Studies. Since then, our programs have expanded to the State Universities and the National Center for Marine Research in Greece.
Today, Paideia programs have expanded to include: Academic Semester Courses in Athens, Thessaloniki, and Rhodes. Summer Courses (with or without credit for college and high school students respectively) offered at different sites in Greece. Summer Learning Camps in Greece, for teenagers. Educator Enrichment Courses in Greece in summer. Interships in various fields of study.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου