Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Στο πανηγύρι του χωριού του o πρωθυπουργός

Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2016

O Αλ. Τσίπρας χόρεψε τον παραδοσιακό χορό «Καγκελάρι», τον οποίο έσυρε πρώτος ο 95χρονος θείος του
Στο πανηγύρι του χωριού του o πρωθυπουργός
Στο παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού, από το οποίο κατάγεται, το Αθαμάνιο της Αρτας, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μαζί με τους συγγενείς του και τους κατοίκους του χωριού, που τον υποδέχθηκαν θερμά, ο Αλέξης Τσίπρας χόρεψε τον παραδοσιακό χορό «Καγκελάρι», τον οποίο έσυρε πρώτος ο 95χρονος θείος του και ιερέας του χωριού, Δημήτρης Τσίπρας.
Πρόκειται για χορό παραδοσιακό των Τζουμέρκων και των χωριών στα Αθαμάνια Όρη, τον οποίο οι κάτοικοι «επινόησαν» στη διάρκεια της τουρκοκρατίας. Οι χορευτές χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι, ώστε να συνεννοούνται κιόλας...
Μαζί του χόρεψε σχεδόν όλο το χωριό και όταν τελείωσαν ακολούθησε το «πρωτόκολλο του πανηγυριού». Τα τραπέζια στρώθηκαν, το φαγητό σερβιρίστηκε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί, όπως ακριβώς επιβάλλει η παράδοση.
«Σήμερα βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του συγχωριανού σας. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συγχωριανούς του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου