Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 22 Αυγούστου, 2016

  • Καταστροφολογία και ανεύθυνο λαϊκισμό χαρακτηρίζει το υπουργείο Υγείας τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα της εμφάνισης κρουσμάτων ελονοσίας στη χώρα και διαβεβαιώνει ότι έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση του «υπαρκτού, αλλά ελεγχόμενου προβλήματος».
  • Την καταγγελία δυο ανηλίκων για απόπειρα αρπαγής σε βάρος τους ερευνά η Αστυνομία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δυο αδέλφια, 9 και 12 ετών, ανέφεραν ότι το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ πήγαιναν από το σπίτι τους σε σπίτι φίλου τους για να παίξουν, τα πλησίασε μια ηλικιωμένη γυναίκα που κατέβηκε από φορτηγάκι τύπου βαν και προσπάθησε να αρπάξει το ένα από αυτά.
  • Στις 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα η διάσκεψη των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, με στόχο την ενίσχυση του μετώπου των «νοτίων». Η διάσκεψη συγκαλείται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και οι προσκλήσεις έχουν ήδη γίνει αποδεκτές.
  • Οργή και αποτροπιασμός μπροστά σε ένα ακόμη έγκλημα με θύματα σκύλους. Άγνωστος ή άγνωστοι σκότωσαν τρεις σκύλους και έγδαραν τον έναν εξ αυτών στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας. Για απίστευτη αγριότητα κάνει λόγο η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου, η οποία έχει καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων.
  • «Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας ειδικά για το κατοχικό δάνειο αλλά και για τις πολεμικές επανορθώσεις-αποζημιώσεις, δηλαδή για τις γερμανικές οφειλές, είναι ενεργές και ισχυρές. Δεν παραγράφονται» αναφέρει σε άρθρο του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κόσμος

  • Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να χειριστεί «με δίκαιο και ανθρωπιστικό τρόπο» την υπόθεση των 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ και η συγκρότηση μιας ειδικής μονάδας που θα αναλάβει να τους εκδιώξει είναι μια απόφαση που δεν έχει ληφθεί ακόμη, δήλωσε η νέα διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του.
  • Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να καλέσει τους πολίτες της χώρας να συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων και νερού για την περίπτωση επίθεσης ή καταστροφής, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
  • Παιδί ηλικίας 12 έως 14 ετών ήταν ο καμικάζι που αιματοκύλισε την υπαίθρια γαμήλια γιορτή στο Γκαζίαντεπ, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιρρίπτοντας στο Ισλαμικό Κράτος την ευθύνη για τις σκηνές φρίκης στη νοτιοανατολική Τουρκία. Στους 51 οι νεκροί και 69 οι τραυματίες -οι 17 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση- της πλέον αιματηρής επίθεσης στην Τουρκία φέτος. Το παιδί είτε πυροδότησε μόνο του τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο, είτε πυροδοτήθηκαν από απόσταση, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. Φωτογραφίες, βίντεο...
  • Ο πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας στις κάλπες του 2017 μετά τα «χαμένα» χρόνια υπό την προεδρία του Φρανσουά Ολάντ. Ο 53χρονος Μοντεμπούρ είχε απομακρυνθεί από την κυβέρνηση πριν δύο χρόνια αφότου εξέφραζε ολοένα και πιο έντονα τις αντιρρήσεις του στη «φιλελεύθερη» πολιτική που ασκούσε ο Ολάντ.
  • Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θα υποδεχθεί τη Δευτέρα την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σε ιταλικό νησί-σύμβολο στην πορεία προς την ίδρυση της ΕΕ για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η Ένωση μετά την απόφαση-σοκ της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ένωση. Η συνάντηση έρχεται τρεις εβδομάδες πριν την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Μπρατισλάβα.

Οικονομία

  • Ως υπόπτους φοροδιαφυγής αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών 1,58 εκατομμύρια φορολογούμενους με το νέο φιλόδοξο σχέδιό του για την πάταξη της φοροδιαφυγής που αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.
  • Τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων από την πρώην εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Σημειώνει πως θα αντιμετωπιστούν και «στρεβλώσεις» στα «προνόμια» των συνδικαλιστών, αλλά δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί καμία προϋπόθεση για την κήρυξη απεργιών.
  • «Η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε για το 2009 είναι αυτή ακριβώς που εφαρμόζεται και τώρα για την κατάρτιση των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος» τονίζει ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
  • Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα και οι επιβληθείσες περικοπές είναι εμβληματικές της αποτυχίας του ευρώ, γράφει ο Αμερικανός νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς στο νέο του βιβλίο, όπου τεκμηριώνει γιατί το κοινό νόμισμα απειλεί την Ευρώπη. «Τα κατασκευαστικά λάθη του, μοιάζουν αξεπέραστα. Είναι καιρός να σκεφτεί κανείς την κατάργησή του» συμπεραίνει ο Στίγκλιτς, ο οποίος θεωρεί την Γερμανία υπεύθυνη για την αποτυχία του.
  • Με τις ιδιωτικοποιήσεις να είναι ένα από τα καυτά θέματα της πολιτικής ατζέντας του φθινοπώρου, η κυβέρνηση καλείται να λύσει άλλη μία δύσκολη εξίσωση: Τη στελέχωση του υπερ-Ταμείου που θα αποσπάσει από τα χέρια υπουργών περαιτέρω κυβερνητική ύλη και γι' αυτό φοβίζει πολλούς.

Αθλητισμός

  • Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Μάρκο Μαρίν, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός θα υποβληθεί το πρωί σε ιατρικές εξετάσεις και, εφόσον αποδειχθεί... ταύρος, θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πειραιώτες.
  • Παρά τις σημαντικές απουσίες, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Οι «μερένγκες» νίκησαν 3-0 στο «Ανοέτα» τη Σοσιεδάδ, με γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ μόλις στο 2ο λεπτό, του νεαρού Μάρκο Ασένσιο στο 40΄ και ξανά του Ουαλού στις καθυστερήσεις, ενώ είχαν ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ.
  • Η πρωταθλήτρια Μπενφίκα δεν κατάφερε να... μιμηθεί την Πόρτο και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και να πετύχει το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σετούμπαλ στο «ντα Λουζ». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 66΄ με τον Βενάνσιο, ενώ οι «αετοί» πήραν το βαθμό με το πέναλτι του Χιμένες στο 83΄.
  • «Κακή, στραβή κι ανάποδη» ήταν η πρεμιέρα για την Ίντερ στο φετινό καμπιονάτο. Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ έχασε 0-2 στο «Μπεντεγκόντι» από την Κιέβο κάνοντας απογοητευτική εκκίνηση στο πρωτάθλημα, ενώ η Νάπολι κατόρθωσε να επιστρέψει από το 0-2 στο «Stadio Adriatico» και να ισοφαρίσει την Πεσκάρα.
  • Με τον Σαλιμπούρ να ανοίγει το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και τον Σορμπόν να προσθέτει ακόμη ένα γκολ στο β' ημίχρονο, η Γκινγκάμπ επικράτησε 2-1 της Μαρσέιγ, για τη 2η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα της Μασαλίας, που απλά μείωσε με τον Τοβέν, παραμένει χωρίς νίκη και δείχνει να... συνεχίζει τη μέτρια πορεία της περσινής περιόδου.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου