Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Αίσθηση προκάλεσε και στην Τουρκία η συνέντευξη Τζαν Ντουντάρ στο Έθνος της Κυριακής

Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2016
ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Αίσθηση προκάλεσε και στην Τουρκία η συνέντευξη που παραχώρησε ο διωκόμενος Τούρκος δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ στο Έθνος της Κυριακής.


Τα τουρκικά μίντια έσπευσαν να αναπαράγουν κάποιες από τις δηλώσεις του πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Cumhuriyet», εστιάζοντας κυρίως σε όσα αυτός είπε για την τουρκική Δικαιοσύνη, για την εμπλοκή του Φετουλάχ Γκιουλέν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, και για τις απολυταρχικές διαθέσεις του προέδρου Ερντογάν που έχουν μετατρέψει την Τουρκία σε «αστυνομοκρατούμενο κράτος».
Η εφημερίδα Hurriyet στην τουρκική της έκδοση, το φιλοκυβερνητικό site Internethaber.com και ο ιστοχώρος Kanalahaber.com ήταν κάποια από τα τουρκικά ΜΜΕ που έκαναν θέμα τη συνέντευξη του φυγόδικου Τζαν Ντουντάρ στο Εθνος της Κυριακής.
Καταζητούμενος πίσω στην πατρίδα του για διασπορά «ένοχων» κρατικών μυστικών, ο 55χρονος Ντουντάρ έχει βρει επί του παρόντος καταφύγιο «κάπου στην Ευρώπη».
Μιλώντας τηλεφωνικά στο Εθνος, ο ίδιος έκανε γνωστό ότι «δεν προτίθεται» να επιστρέψει πίσω στην Τουρκία, επειδή «δεν έχει εμπιστοσύνη στην τουρκική Δικαιοσύνη» η οποία «έχει πλέον περιέλθει πλήρως υπό τον πολιτικό έλεγχο του προέδρου Ερντογάν».
Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο Ερντογάν ο οποίος «είχε τη μεγάλη ευκαιρία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα να επανενώσει τη χώρα και να την οδηγήσει προς πιο δημοκρατικές κατευθύνσεις...αλλά κινήθηκε προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση... μετατρέποντας την Τουρκία σε αστυνομοκρατούμενο κράτος».
Αναφέρθηκε παράλληλα και στο δίκτυο Γκιουλέν υποστηρίζοντας ότι «το πιθανότερο είναι να είχε όντως εμπλοκή στο πραξικόπημα» καθώς «δεν υπάρχει άλλη δύναμη σήμερα στην Τουρκία που θα μπορούσε να οργανώσει κάτι τέτοιο».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου