Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Γερμανία: «Αδιανόητο» το άνοιγμα νέων ενταξιακών κεφαλαίων για την Τουρκία

Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2016
ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Γερμανία: «Αδιανόητο» το άνοιγμα νέων ενταξιακών κεφαλαίων για την Τουρκία

«Υπό τις παρούσες συνθήκες η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί αδιανόητο να ανοίξουν νέα κεφάλαια ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι τέτοιο απαιτεί άλλωστε ομοφωνία», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει τοποθετήσεις Αυστριακών αξιωματούχων υπέρ της διακοπής της διαδικασίας ένταξης της χώρας στην ΕΕ, αλλά και της συμφωνίας για το προσφυγικό.
Σε ό,τι αφορά ωστόσο την κοινή δράση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας στο προσφυγικό ζήτημα, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, ο κ. Ζάιμπερτ έκανε λόγο για «κοινά συμφέροντα», καθώς, όπως είπε, «οι δύο πλευρές θέλουν να δώσουν τέλος στην παρανομία και στην εγκληματικότητα των διακινητών στο Αιγαίο, και με αυτό στους πολλούς θανάτους που θρηνήσαμε κατά το παρελθόν». Σημείωσε δε ότι από τη στιγμή που ετέθη σε ισχύ η συμφωνία «αυτό το έχουμε σε μεγάλο βαθμό κατορθώσει», ενώ τόνισε ότι η Τουρκία, «ως η χώρα η οποία έχει υποδεχτεί με διαφορά τον μεγαλύτερο αριθμό Σύρων προσφύγων, έχει δικαιολογημένο συμφέρον να μοιραστεί με την Ευρώπη αυτά τα βάρη στην υποδοχή και στην φροντίδα των προσφύγων» και υπενθύμισε ότι η ΕΕ διαθέτει δισεκατομμύρια ευρώ για τη βοήθεια στην Τουρκία. «Όλα αυτά με οδηγούν στο σημείο το οποίο έχουμε θέσει επανειλημμένα: ούτε η Γερμανία ούτε η Ευρώπη έχουν λόγο να θέσουν υπό αμφισβήτηση αυτή τη λογική συμφωνία», ανέφερε ο κ. Ζάιμπερτ.
Εντονη η αντίδραση των Τούρκων
To τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στον χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως "πλατφόρμας δράσης" ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων της Μέσης Ανατολής σε έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, το οποίο αποκάλυψε χθες το πρώτο δημόσιο γερμανικό κανάλι ARD, κάνοντας λόγο για προσπάθειες "να φθαρεί η χώρα μας", γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Η Τουρκία απέκρουσε τις κατηγορίες της γερμανικής κυβέρνησης οι οποίες περιέχονται στην απάντηση που δόθηκε στο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) μετά από σχετικό ερώτημά του στη γερμανική Βουλή. Το έγγραφο του οποίου οι ισχυρισμοί βασίζονται σε έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΒΝD) είναι "μια νέα απόδειξη για την περίεργη στάση (της Γερμανίας) με την οποία εδώ και ορισμένο καιρό γίνεται προσπάθεια να φθαρεί η χώρα μας, με το στοχοποιούνται ο πρόεδρος και η κυβέρνησή μας ", ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα στην Αγκυρα. Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για την πρόθεση της Τουρκίας το θέμα "να διαλευκανθεί ενώπιον των γερμανικών δικαστηρίων".
Προφανώς αναφερόμενο στο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μιλά για "ορισμένους πολιτικούς κύκλους " στη Γερμανία οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τoυς ισχυρισμούς της αποκαλυφθείσας έκθεσης της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτοί οι κύκλοι είναι γνωστοί ότι κρίνουν με "δύο μέτρα και δύο σταθμά" το θέμα της τρομοκρατίας, ιδίως σε ότι αφορά στις "αιματηρές επιθέσεις που στρέφονται κατά της Τουρκίας" του απαγορευμένου κουρδικού κόμματος εργασίας PKK, σημειώνει η FAZ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου