Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Αβάνας στην Κούβα


Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2016

HAVANA AIRPORT


Στην ιδιωτικοποίηση του διεθνούς αεροδρομίου της Αβάνας προχωρεί η κουβανική κυβέρνηση, λόγω της αύξησης του τουρισμού και εν όψει τακτικών αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, τη διαχείριση του αεροδρομίου «Χοσέ Μαρτί» αναλαμβάνει ο γαλλικός όμιλος Aéroports de Paris (ADP), ενώ την επέκταση και ανακαίνιση των εγκαταστάσεων η γαλλική κατασκευαστική εταιρία Bouygues Bâtiment International.
Εκτός από το αεροδρόμια του Παρισιού η ADP διαχειρίζεται διεθνώς 31 αεροδρόμια και η Bouygues έχει συμμετάσχει στην κατασκευή μεγάλων έργων όπως το Eurotunnel, το στάδιο Stade de France και το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Μέχρι στιγμής η κουβανική κυβέρνηση δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το ύψος της επένδυσης και το συνολικό έργο.
Μετά το τέλος του έργου το 2020 το αεροδρόμιο της Αβάνας θα είναι σε θέση να δέχεται περισσότερους από 10 εκ. επιβάτες ετησίως, ανακοίνωσε ο όμιλος ADP. Πέρυσι οι αφίξεις στο «Χοσέ Μαρτί» έφθασαν τα 3,5 εκατομμύρια, ενώ φέτος αναμένεται μικρή αύξηση. Περισσότεροι από τους μισούς τουρίστες που έρχονται στην Κούβα περνούν από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.
Μέχρι πρότινος η κουβανική κυβέρνηση χορηγούσε άδειες σε εταιρίες του εξωτερικού μόνο για τη διαχείριση ξενοδοχείων. Εδώ και χρόνια ευρωπαϊκές και καναδικές εταιρίες δραστηριοποιούνται στο νησί της Καραϊβικής. Τον Ιούνιο έλαβε για πρώτη φορά άδεια διαχείρισης μια αμερικανική ξενοδοχειακή εταιρία, η Four Points by Sheraton.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου