Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 21 Αυγούστου, 2016

  • Λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στην Αίγινα, άλλο ένα ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε στη χώρα μας. Ουκρανή τουρίστρια τραυματίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Βουρβουρούς στη Χαλκιδική από μηχανοκίνητη λέμβο που οδηγούσε η αδελφή της.
  • Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο σε δασική έκταση στην περιοχή Κατσαρώνι Καρύστου στην Εύβοια. Το βράδυ του Σαββάτου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν στο σημείο της φωτιάς. Οριοθετήθηκε πλήρως η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση βορείου της Αράχωβας.
  • Την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Γιάννη Μπασκόζου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έπειτα από κρούσματα ελονοσίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οργισμένη δήλωση Πατούλη.
  • Την κατηγορία του εμπρησμού κατ΄εξακολούθηση αντιμετωπίζει 43χρονος που συνελήφθη για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στις Αιγές Ακράτας.
  • Με ασφάλεια προσγειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αεροσκάφος τύπου Airbus 320 των αερογραμμών Everjets, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Λάρνακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα στον αισθητήρα αποσυμπίεσης καμπίνας.

Κόσμος

  • Ο Άλι, ο 10χρονος αδελφός του 5χρονου Ομράν, του αγοριού στο ασθενοφόρο που η φωτογραφία του έκανε τον γύρο του κόσμου μετατρέποντάς τον σε σύμβολο της φρίκης στο Χαλέπι, έχασε τη ζωή του από τη βόμβα που τραυμάτισε και τον μικρό Ομράν. Σύρος ακτιβιστής σημειώνει: «Καμία ιστορία στη Συρία δεν έχει χαρούμενο τέλος», τονίζοντας ότι μπορεί ο Ομράν να έγινε σύμβολο, αλλά ο Άλι είναι η πραγματικότητα.
  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών, η τρίτη μέσα σε διάστημα τριών ημερών στην ίδια περιοχή, σημειώθηκε σήμερα στη βορειοανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Από τον σεισμό δεν προκλήθηκαν ζημιές και δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
  • Οι εταιρείες του Αμερικανού επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ έχουν συνολικά χρέη που φτάνουν τουλάχιστον το ποσό των 650 εκατομμυρίων δολαρίων, το διπλάσιο δηλαδή από αυτό που έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.
  • Δημόσια συζήτηση ξέσπασε στη Γερμανία για το νόημα μιας πιθανής απαγόρευσης της μπούρκας σε δημόσιους χώρους, όπως ζήτησαν χθες σε συνεδρίαση στο Βερολίνο οι συντηρητικοί υπουργοί Εσωτερικών οκτώ ομόσπονδων κρατιδίων.
  • Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η Τουρκία σκοπεύει να αναλάβει «ενεργότερο ρόλο» στη συριακή κρίση μέσα στους επόμενους έξι μήνες, υπογραμμίζοντας πως για την Άγκυρα είναι «καίριας σημασίας να μην διασπαστεί η Συρία στη βάση εθνοτικών γραμμών» -κοιτάζοντας στις κουρδικές περιοχές στη μεθόριό της.

Οικονομία

  • Ως υπόπτους φοροδιαφυγής αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών 1,58 εκατομμύρια φορολογούμενους με το νέο φιλόδοξο σχέδιό του για την πάταξη της φοροδιαφυγής που αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.
  • «Η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε για το 2009 είναι αυτή ακριβώς που εφαρμόζεται και τώρα για την κατάρτιση των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος» τονίζει ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
  • Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα και οι επιβληθείσες περικοπές είναι εμβληματικές της αποτυχίας του ευρώ, γράφει ο Αμερικανός νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς στο νέο του βιβλίο, όπου τεκμηριώνει γιατί το κοινό νόμισμα απειλεί την Ευρώπη. «Τα κατασκευαστικά λάθη του, μοιάζουν αξεπέραστα. Είναι καιρός να σκεφτεί κανείς την κατάργησή του» συμπεραίνει ο Στίγκλιτς, ο οποίος θεωρεί την Γερμανία υπεύθυνη για την αποτυχία του.
  • Με τις ιδιωτικοποιήσεις να είναι ένα από τα καυτά θέματα της πολιτικής ατζέντας του φθινοπώρου, η κυβέρνηση καλείται να λύσει άλλη μία δύσκολη εξίσωση: Τη στελέχωση του υπερ-Ταμείου που θα αποσπάσει από τα χέρια υπουργών περαιτέρω κυβερνητική ύλη και γι' αυτό φοβίζει πολλούς.
  • Αυξημένες κρατικές ενισχύσεις από 10% μέχρι και 15% αναμένεται ότι θα λαμβάνουν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο από το 2017, ενώ η αύξηση αυτή αφορά όλες τις περιφέρειες της χώρας. Αυτό προβλέπει το αναθεωρημένο σχέδιο του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (ΧΠΕ), το οποίο το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εγκριθεί από την ΕΕ.

Αθλητισμός

  • Συγκλονιστικός ο τελικός του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου με τη Βραζιλία να κατακτά τελικά στα πέλαντι το χρυσό μετάλλιο με 5-4 επί της Γερμανίας. Με 1-1 είχε λήξη τόσο ο κανονικός αγώνας όσο και η παράταση.
  • «Φορτσάτη» ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα τις υποχρεώσεις της στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα, συντρίβοντας 6-2 τη Μπέτις στο «Καμπ Νου». Παρά τις απουσίες των Νεϊμάρ, Ινιέστα και το προσωρινό σοκ της ισοφάρισης (1-1) από τον Ρούμπεν Κάστρο, που απάντησε στο γρήγορο γκολ του Αρντά, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν καταγιστική στη συνέχεια και πέτυχε ακόμη πέντε τέρματα, τρία με τον Λουίς Σουάρες και δύο με τον Λιονέλ Μέσι.
  • Η Φιορεντίνα έβαλε δύσκολα στη Γιουβέντους στην εφετινή πρεμιέρα του καμπιονάτο, με την πρωταθλήτρια Ιταλίας να φτάνει πάντως στην (εντός έδρας) νίκη με 2-1 απέναντι στην ομάδα της Τοσκάνης. Το νικητήριο γκολ των «μπιανκονέρι» σημείωσε ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν, που είχε μπει ως αλλαγή στο 66ο λεπτό και σκόραρε στο 75ο, αρχίζοντας την... απόσβεση στα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η «βέκια σινιόρα» για να τον αποκτήσει από τη Νάπολι.
  • Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε διαμαρτυρία-καταγγελία στην UEFA κατά του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή της Μπρόντμπι, καθώς όπως ισχυρίζεται η διοίκηση των «πρασίνων» η επιθετική συμπεριφορά τους έχει ως αποτέλεσμα απειλές κατά του επιθετικού της ομάδας τους, Μάρκους Μπεργκ, από οπαδούς της ομάδας από τη Δανία.
  • Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχτηκαν στα Πηγάδια της Ξάνθης η τοπική ομάδα και ο ΠΑΟΚ, σε φιλικό που έδωσαν αξιοποιώντας την αναβολή της έναρξης του φετινού πρωταθλήματος. Σε ένα φιλικό με λιγοστές φάσεις, Ατρόμητος και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο του Περιστερίου. Ισόπαλη 2-2 ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναιτωλικό, στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου