Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2016

  • Διαφωνία προέκυψε μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελέως σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου που εμβόλισε τη λάντζα στην Αίγινα. Έτσι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος οδηγήθηκε στο σπίτι του, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, χωρίς να έχει δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερος. Την τελική απόφαση θα την πάρει, το αργότερο εντός πενθημέρου, το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.
  • Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη την ημέρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δεκάδες πυρκαγιές. Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στα περισσότερα μέτωπα, μεταξύ άλλων στο Δαμάσι Λάρισας, στην Κοσμηρά Ιωαννίνων, στην Αιτωλοακαρνανία.
  • Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον ασημένιο Ολυμπιονίκη των αγώνων του Ρίο στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, Σπύρο Γιαννιώτη, εκατοντάδες πολίτες της Κέρκυρας. Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ολυμπιονίκη έφθασε στην Κέρκυρα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος.
  • Συγγενείς και φίλοι είπαν σήμερα, Παρασκευή, στο νεκροταφείο του Σχιστού, σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον 44χρονο και την 5χρονη κόρη του, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στην Αίγινα στην σύγκρουση ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος. Αναγνωρίστηκε και το τέταρτο θύμα.
  • Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αγρίνιο 63χρονος άνδρας για κακοποίηση ζώου. Αστυνομικός κατά τη διάρκεια της περιπολίας του εντόπισε τον 63χρονο να οδηγεί με μικρή ταχύτητα ένα βαν, έχοντας δεμένο με σχοινί από τον κοτσαδόρο του οχήματος ένα σκύλο.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, εξαπέλυσε απειλές κατά των πολιτικών του αντιπάλων, δείχνοντας προς τις εκκαθαρίσεις που σημειώθηκαν στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Ο Μαδούρο είπε ότι αυτό που έκανε ο Ερντογάν στην Τουρκία «είναι παιχνιδάκι» σε σύγκριση με τη δράση που θα αναλάβει ο ίδιος σε περίπτωση που η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα επιχειρήσει κάτι παρόμοιο.
  • Νεαρός Πακιστανός μαχαίρωσε 17 γυναίκες μέσα σε διάστημα λίγων μηνών στους δρόμους του Ραβαλπίντι, σκοτώνοντας μία από αυτές καθώς, όπως υποστηρίζει, ήθελε να εκδικηθεί με αυτόν τον τρόπο την μητριά του που τον κακομεταχειριζόταν.
  • Ο δήμος της Νίκαιας, της πόλης όπου τον Ιούλιο σημειώθηκε πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απαγορεύει και αυτός το μπουρκίνι. Το μέτρο που έχει διχάσει τη Γαλλία και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
  • Δύο κοριτσάκια από τη Συρία, ηλικίας μόλις 8 μηνών και 5 ετών, πνίγηκαν μαζί με άλλους τέσσερις ανθρώπους όταν το ξύλινο σκαρί που μετέφερε πρόσφυγες προς την Ευρώπη ανατράπηκε στα ανοιχτά της Λιβύης, ανακοίνωσε την Παρασκευή η μη κυβερνητική οργάνωση της Μάλτας MOAS.
  • Ρωσικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία, λίγες ημέρες αφότου οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα αεροδρόμιο στο Ιράν για τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις των μαχητικών αεροσκαφών τους.

Οικονομία

  • Αυξημένες κρατικές ενισχύσεις από 10% μέχρι και 15% αναμένεται ότι θα λαμβάνουν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο από το 2017, ενώ η αύξηση αυτή αφορά όλες τις περιφέρειες της χώρας. Αυτό προβλέπει το αναθεωρημένο σχέδιο του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (ΧΠΕ), το οποίο το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εγκριθεί από την ΕΕ.
  • Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση Γεωργίου η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σε εκτενές άρθρο της με τίτλο «Μια δίκη για το θεαθήναι εναντίον του επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας» σημείωνει ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είναι ο αποδιοπομαπίος τράγος για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ενώ χαρακτηρίζει τη δίκη του πολιτική.
  • Στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι στο επτάμηνο τα έσοδα του Δημοσίου από τελωνεία, ΔΟΥ και ΦΠΑ υπερκαλύπτουν τους στόχους στον Προϋπολογισμό, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, με τον αναπληρωτή υπουργό Τρ.Αλεξιάδη να τονίζει πως «η επίμονη προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μερίδας των ΜΜΕ να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να παρουσιάσουν τη δική τους εικόνα για τα έσοδα, διαψεύδεται για ακόμη μια φορά».
  • Με ισχυρή πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, υπό το βάρος των πιέσεων που δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, εν μέσω πτωτικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 561,32 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,91%.
  • Σειρά συναντήσεων με στενούς του συνεργάτες και μέλη της κυβέρνησης είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, με κεντρικά ζητήματα την πορεία του κυβερνητικού έργου, τον προγραμματισμό για τη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο και τα ποσοστά απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.

Αθλητισμός

  • Το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της πανηγυρίζει η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας. Μετά από 3 χάλκινα που είχε κατακτήσει το 2000, 2004 και 2008, επικράτησε στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο με 2-1 της Σουηδίας, η οποία πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Οι γερμανίδες προηγήθηκαν 2-0 με τα τέρματα των Μάροτζαν (48΄) και Σέμπραντ (62΄), ενώ στο 67΄ οι Σκανδιναβές μείωσαν με την Μπλακστένιους.
  • Επίδειξη δύναμης έκανε η Μπάγερν Μονάχου στον πρώτο αγώνα του κυπέλλου Γερμανίας. Επιβλήθηκε με 5-0 της ερασιτεχνικής Καρλ Τσάις Ιένα και προκρίθηκε στο γύρο των «32».
  • Με τη… σφραγίδα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε 2-0 την Σαουθάμπτον και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στην Primera Division. Ο Σουηδός ήταν ασταμάτητος και άνοιξε το σκορ στο 36', ενώ στο 52' διαμόρφωσε το αποτέλεσμα με πέναλτι που είχε κερδίσει... άδικα ο Σο όταν βούτηξε στην περιοχή των «Αγίων». Για την ομάδα του Μουρίνιο ντεμπούτο έκανε ο Πογκμπά, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα.
  • Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξάντερ Λακαζέτ η Λιόν κέρδισε 2-0 την Καέν και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στην 1η κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Ο άσος της Λιόν άνοιξε το σκορ στο 31’ και διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου