Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ _ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2016

  • Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2016
  • Κακοήθεις, απελπισμένους και συκοφάντες αποκαλεί η κυβερνητική εκπρόσωπος όσους δημοσίευσαν είδηση, στην οποία αναφερόταν πως υπουργοί βρίσκονταν στη παρέα του κατηγορούμενου για το δυστύχημα στην Αίγινα. Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο εντοπισμός τους. Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ που βάζει στο κάδρο δύο δημοσιογράφους. «Κατηγορώ» από τα κόμματα κατά Δρίτσα, άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κυβερνήτη και όσων μαρτυράται ότι ήταν πάνω στο ταχύπλοο ζητά το Ποτάμι.
  • Επιστρέφει δυναμικά στις περιφέρειες της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας ο Στρατός Ξηράς, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε μία περιοχή όπου, σύμφωνα με το δόγμα άμυνας της χώρας τα τελευταία χρόνια, δεν υφίσταται εξωτερική απειλή.
  • Ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιβλίο των Αντονίν Αντρέ και Καρίμ Ρισουλί «Ιδιωτικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο» με εξομολογήσεις του Φρανσουά Ολάντ στους δύο συγγραφείς. Ανάμεσα σε αυτές και οι δραματικές διαπραγματεύσεις του Ιουλίου του 2015 για την Ελλάδα.
  • Συγχαρητήρια μηνύματα στους χάλκινους ολυμπιονίκες Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, που χάρισαν στην Ελλάδα ένα ακόμη ολυμπιακό μετάλιο απέστειλαν η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας.
  • Στο ναυτικό δυστύχημα στη Αίγινα αναφέρονται με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Το ΠΑΣΟΚ στρέφεται κατά του Θ.Δρίτσα, ενώ ο Στ.Θεοδωράκης ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου για όσους ήταν πάνω στο ταχύπλοο.

Κόσμος

  • Αναστάτωση επικράτησε για λίγη ώρα στο τέρμιναλ 2 του αεροδρομίου του Μάντσεστερ, το οποίο  εκκενώθηκε προληπτικά εξαιτίας «ύποπτου πακέτου». Μετά τις έρευνες, η διοίκηση του αεροδρομίου ανακοίνωσε πως δεν διαπιστώθηκε τίποτα ύποπτο.
  • Σάλο έχουν προκαλέσει δηλώσεις μουφτή στη Ρωσία που έρχονται στη σκιά της δημοσίευσης έκθεσης, σύμφωνα με την οποία σε χωριά του Βορείου Καυκάσου ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων αποτελεί διαδεδομένη πρακτική. «Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να υφίστανται κλειτοριδεκτομή, για να μην υπάρχει διαφθορά στη Γη» είπε ο μουφτής, ο οποίος μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν απέσυρε τη δήλωση λέγοντας ότι επρόκειτο για «αστείο».
  • Εναντίον μιας γενικευμένης απαγόρευσης της μπούρκας στη Γερμανία τάχθηκε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε ωστόσο ότι η χρήση του χαρακτηριστικού ενδύματος των γυναικών μουσουλμάνων εμποδίζει την ενσωμάτωσή τους στην γερμανική κοινωνία.
  • Η Ρωσία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την πρόταση του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, Στάφαν ντε Μιστούρα, για την εγκαθίδρυση «από την ερχόμενη εβδομάδα» μιας 48ωρης ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στη συριακή πόλη Χαλέπι προκειμένου να διανεμηθούν στον τοπικό πληθυσμό τρόφιμα και φάρμακα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ. Ο Ντε Μιστούρα δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για την αποσαφήνιση των όρων της εκεχειρίας.
  • H υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τους τελευταίους έξι μήνες διέγραψε 235.000 λογαριασμούς χρηστών για αναρτήσεις μηνυμάτων που προωθούν την τρομοκρατία. Από τα μέσα του 2015 το Twitter έχει κλείσει συνολικά 360.000 λογαριασμούς με «τρομοκρατικό περιεχόμενο».

Οικονομία

  • Στις 26 Σεπτεμβρίου θα εξετάσει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού την αυτεπάγγελτη έρευνα για τις έξι κατασκευαστικές εταιρείες που εγκαλούνται για καρτελική σύμπραξη επί μακρό διάστημα στους διαγωνισμούς δημοπράτησης δημόσιων έργων υποδομής.
  • Δύο νέα προγράμματα που λανσάρει ο ΟΑΕΔ θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε 13.000 ανέργους, ηλικίας 18 - 24 και 25 - 29 ετών, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία τεσσάρων μηνών σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.).
  • Με στήριγμα την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών η χρηματιστηριακή αγορά αντέδρασε ανοδικά, πάνω από τις 570 μονάδες, μετά την πτώση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων (-1,50%), με περιορισμένο όμως τζίρο.
  • Με στήριγμα την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών η χρηματιστηριακή αγορά αντιδρά ανοδικά, πάνω από τις 570 μονάδες, μετά την πτώση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων (-1,50%), με περιορισμένο όμως τζίρο. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 571,95 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,79%.
  • Την υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου έτους, από το 2001 έως σήμερα, σημείωσαν οι ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Παράλληλα, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016, είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 253.945 νέες θέσεις εργασίας.

Αθλητισμός

  • Με τον ΠΑΟΚ να παίρνει... απευθείας την πρόκριση στους ομίλους του Europa League μέσω Τιφλίδας (Ντιναμό Τιφλίδας - ΠΑΟΚ 0-3), ξεκίνησε η ευρωπαϊκή βραδιά για τα πρώτα ματς των play off. Τη «σκυτάλη» πήρε με μεγάλη επιτυχία ο Παναθηναϊκός που… διέλυσε τη δανέζικη Μπρόντμπι (ΠΑΟ - Μπρόντμπι 3-0) στο «καμίνι» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και μετέτρεψε τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία. Τέλος, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην εντυπωσίασε, ωστόσο, έκανε το καθήκον του κερδίζοντας την αδύναμη Αρούκα (Αρούκα - Ολυμπιακός 0-1) στην Πορτογαλία και ουσιαστικά… καθάρισε και αυτός την πρόκριση στο ντεμπούτο του Μπέντο στον πάγκο των Πειραιωτών.
  • Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Αρούκα στην Πορτογαλία στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League κι έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Σεμπά στο 27'.
  • Αντίθετη στην απόφαση του Σταύρου Κοντονή για αναβολή της έναρξης του εφετινού πρωταθλήματος είναι η διοργανώτρια αρχή και το εξέφρασε δια στόματος του Χρήστου Δάρα, που εκτελεί καθήκοντα αναπληρωτή προέδρου στη Super League. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η δήλωση εκδόθηκε χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική απόφαση, όπως επίσης δεν προηγήθηκε κάποιο Δ.Σ. της Λίγκας!
  • Τα πλάνα του για τους ομίλους του Europa League οργανώνει από σήμερα ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι νίκησε 3-0 τη Μπρόντμπι στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς της 25ης Αυγούστου στη Δανία. Δύο γκολ πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ (45΄+2΄, 82΄) και ένα ο Κριστιάν Λεντέσμα (54΄-πεν.) ενώ η Μπρόντμπι αγωνιζόταν με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κρόνε στο 33΄ και του τερματοφύλακα Ρένοβ στο 52΄.
  • Μεγάλη νίκη, που ισοδυναμεί με πρόκριση, σημείωσε στο «Ντίναμο Αρίνα» της Τιφλίδας, o ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε 3-0 της γηπεδούχου Ντιναμό και εξασφάλισε από σήμερα το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν απέφυγε λάθη στη μεσαία γραμμή, που έδωσαν το περιθώριο στους Γεωργιανούς να πλησιάσουν απειλητικά στην εστία του Γλύκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου