Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2016

  • Σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα συνελήφθη λίγη ώρα μετά το τραγικό δυστύχημα ο 77χρονος ιδιοκτήτης του ταχύπλοου, που πέρασε πάνω από το τουριστικό πλοιάριο, οδηγώντας στον θάνατο τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένα κορίτσι πέντε ετών, τον πατέρα της και τον οδηγό της λάντζας. Τι είπε στους λιμενικούς.
  • Στο παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού, από το οποίο κατάγεται, το Αθαμάνιο της Αρτας, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μαζί με τους συγγενείς του και τους κατοίκους του χωριού, που τον υποδέχθηκαν θερμά, ο Αλέξης Τσίπρας χόρεψε τον παραδοσιακό χορό «Καγκελάρι», τον οποίο έσυρε πρώτος ο 95χρονος θείος του και ιερέας του χωριού, Δημήτρης Τσίπρας.
  • Προκλητική ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος κάλεσε την Αγκυρα να ζητήσει συγγνώμη για την ποντιακή γενοκτονία. Η Αγκυρα χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Παυλόπουλου δημαγωγία, που δεν συνάδουν με υπεύθυνο ηγέτη χώρας, και κάνει λόγο για «πολιτικές αφομοίωσης και απάνθρωπης μεταχείρισης όλων των μειονοτήτων» από την ίδρυση της Ελλάδας.
  • Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί 6 ετών, και δύο σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος στην Αίγινα. Ο χειριστής του ταχύπλοου, 78 ετών, συνελήφθη στο Λιμεναρχείο του νησιού και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας.
  • «Πρόκειται για μια παράλογη συμφορά, αδικαιολόγητη. Προς το παρόν με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες, είναι απολύτως αναιτιολόγητη» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, αναφορικά το πολύνεκρο δυστύχημα στην Αίγινα, τονίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση κάποιων εκ των αγνοουμένων.

Κόσμος

  • Ο γιος του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στα πρόσωπα που απήχθησαν από εστιατόριο στην τουριστική πόλη Πουέρτο Βαγιάρτα, στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας Χαλίσκο, στην οποία ανήκει η πόλη.
  • Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον διατηρεί προβάδισμα 6% έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
  • Η αποπεμφθείσα πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ δήλωσε την Τρίτη ότι η δίωξή της θα συνιστούσε πραξικόπημα και κάλεσε σε πρόωρες εκλογές, σε μία προσπάθεια να ενωθεί η χώρα.
  • Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκρουσε τις εκκλήσεις πολιτικών της γερμανικής αντιπολίτευσης να σταματήσει κάθε συνεργασία με την Τουρκία, λόγω του κύματος διωγμών φερόμενων ως υποστηρικτών της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κρίνοντας πως η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται μαζί με την Aγκυρα για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών.
  • Ο Αντζέμ Τσάουνταρι, ένας από τους πιο γνωστούς ριζοσπάστες ισλαμιστές ιεροκήρυκες της Βρετανίας, οπαδοί του οποίου φέρονται να συνδέονται με συνωμοσίες για τη διάπραξη επιθέσεων σε διεθνές επίπεδο, κρίθηκε ένοχος για προσπάθεια προσέλκυσης υποστήριξης στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οικονομία

  • Από την Πέμπτη 18 Αυγούστου ηχεί η καμπάνα του φετινού ΕΝΦΙΑ για 7,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι δόσεις είναι πέντε, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, δεν υπάρχει καμία έκπτωση. Υπάρχουν όμως λάθη που κοστίζουν.
  • Αντιδρώντας στις προκλήσεις της τουριστικής έξαρσης η κουβανική κυβέρνηση αναθέτει στον γαλλικό όμιλο ADP την διαχείριση του αεροδρομίου «Χοσέ Μαρτί». Παράλληλα χορηγεί άδεια και σε αμερικανικό ξενοδοχειακό όμιλο.
  • Ήπια υποχώρηση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικά κέρδη 2,81%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 572,43 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,64%.
  • Σε υποτονικό κλίμα συνεχίζονται οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά με την επικράτηση ήπιων πτωτικών τάσεων. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 573,71 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,42 %.
  • Μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου θα γίνουν τουλάχιστον 30.000 φορολογικοί έλεγχοι από περίπου 2.100 ελεγκτές, τονίζει ο γενικός γραμματέας Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Ο ίδιος εξήγησε ότι το μέτρο δεν έχει στόχο επικεντρώνεται στις σοβαρότερες παραβάσεις της νομοθεσίας.

Αθλητισμός

  • Μετά την Ολυμπιονίκη ομάδα των ΗΠΑ, την οποία απέκλεισε στα πέναλτι στα προημιτελικά, η Σουηδία έκανε και την δεύτερη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε στα ημιτελικά το μεγάλο φαβορί του γυναικείου ποδοσφαίρου και «οικοδέσποινα» του τουρνουά Βραζιλία, και αυτή στα πέναλτι.
  • Επίδειξη δύναμης έκανε η Μάντσεστερ Σίτι στα play off του Champions League. Οι παικτες του Πεπ Γκουαρντόλα πέρασαν σαν... σίφουνες από το Βουκουρέστι διαλύοντας 5-0 τη Στεάουα, ενώ ο Σέρχιο Αγουέρο που πέτυχε χατ τρικ, έχασε και δύο (!) πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Ετσι, η αγγλική ομάδα εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στους ομίλους, όπως και η Γκλάντμπαχ που νίκησε 3-1 εκτός έδρας τη Γιουνγκ Μπόις. Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε 1-0 από την Κοπεγχάγη στη Δανία. Σκορ που είναι δύσκολο να ανατραπεί, αλλά αφήνει πάντα ελπίδες.
  • Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ επί ελληνικού εδάφους για τον αγώνα της Πέμπτης στην Τιφλίδα με την Ντιναμό και ο Βλάνταν Ιβιτς επέλεξε τους 22 παίκτες που θα ταξιδέυσουν την Τετάρτη για την Γεωργία. Ο Σέρβος τεχνικός άφησε εκτός πάλι τον Πέλκα (όπως είχε κάνει και στα παιχνίδια με τον Αγιαξ), όπως και τους Βαρέλα, Τζιόλη. Σε ότι αφορά τους σχεδιασμούς του ο Βλάνταν Ιβιτς έδειξε πως θα στηριχτεί και πάλι σε σχήμα παρόμοιο με αυτό που αντιμετώπισε δυο φορές τον Αγιαξ.
  • Οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ασχοληθούν με την επιστολή που έστειλε η ΕΠΟ και με την οποία απειλεί με βαρύτατες κυρώσεις εάν δεν κατέβουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Πάντως, η ουσία είναι πως η ύπαρξη της επιστολής -την οποία δεν δημοσιοποίησε η ΕΠΟ- επιβεβαιώνεται από τις ΠΑΕ και αποτελεί ακόμα ένα κεφάλαιο στην μεγάλη κόντρα που μαίνεται εδώ και μήνες.
  • Πανέτοιμος για την πρώτη μάχη με τη Μπρόντμπι θα είναι ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού, Ροντρίγκο Μολέδο. Ο Βραζιλιάνος παίκτης έλαβε κανονικά μέρος στο σημερινό πρόγραμμα κι εκτός απρόοπτου θα συμπεριληφθεί στην αποστολή που θα ανακοινώσει ο Αντρέα Στραματσόνι για τη μεθαυριανή αναμέτρηση με τους Δανούς στο πλαίσιο των play off του Europa League.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου