Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2016

  • Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο Π.Πολάκης στις αιτιάσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ.Γιαννάκου περί «πλήρους κατάρρευσης» των δομών υγείας, εγκαλώντας τον πως «καθοδηγείται από συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα». Μεταξύ άλλων, λέει για τον κ. Γιαννάκο ότι «αποτελεί διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής, στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».
  • Υπό έλεγχο βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 4:30 το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα, καθώς και δύο αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ». Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, όμως οι άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
  • Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου αναφορικά με τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την Siemens, που είχε ως συνέπεια την επ' αόριστον αναβολή της δίκης.
  • Μία 41χρονη Ελληνίδα προστέθηκε στη λίστα των πλέον καταζητούμενων εγκληματιών της Interpol για παράνομο «ανέβασμα» χολιγουντιανών ταινιών σε μία μικρή ιστοσελίδα, το NinjaVideo.
  • Το Συμβούλιο της Επικρατείας «πάγωσε» προσωρινά τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα, που πραγματοποιήθηκαν ή έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του άρθρου 97 του νόμου 4368/2016 και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Κόσμος

  • Στην εκκένωση της Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές μετά τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου σε σιδηροδρομικό σταθμό που γειτνιάζει με το θεματικό πάρκο.
  • Στην απόλυση της δημοτικής αρχής του Κορλεόνε, της σικελικής περιοχής που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως το πραγματικό αλλά και μυθιστορηματικό προπύργιο της ιταλικής μαφίας, προχώρησε την Τετάρτη η ιταλική κυβέρνηση.
  • Αντιμέτωπος με θύελλα αντιδράσεων ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα περί «δολοφονίας» Χίλαρι Κλίντον. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία δήλωσε ότι οι υποστηρικτές του θα έπρεπε να σταματήσουν την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, κάνοντας χρήση του «δικαιώματος της οπλοκατοχής». Σύμφωνα με το CNN, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επικοινώνησαν με την εκστρατεία του Τραμπ για τα σχόλιά του.
  • «Συναγερμός» ξέσπασε στις Βρυξέλλες, έπειτα από απειλές για βόμβα σε δύο αεροσκάφη. Το ένα αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ, ενώ η δεύτερη πτήση εξετράπη στην Τουλούζη, όπου και αυτή προσγειώθηκε με ασφάλεια. Τα μέτρα που είχαν ληφθεί «ήρθησαν», ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες.
  • Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει φωτογραφία της μεγάλης κόρης του Μπαράκ Ομπάμα, Μαλία, να καπνίζει τσιγάρο, το οποίο φαίνεται να είναι μαριχουάνα.

Οικονομία

  • «Ο Πειραιάς θα πρέπει να κοιτάξει το μέλλον του προς τη θάλασσα, με άξονα το λιμάνι, τη ναυτιλία τον τουρισμό, την κρουαζιέρα - αλλά παράλληλα και με άλλες ιδιωτικές επενδύσεις, που είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν αυτήν της Cosco στην περιοχή» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.
  • Άλλαξε χέρια μέσω χρηματιστηρίου το 51% του ΟΛΠ. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω πακέτου 12,750 εκατ. μετοχών στην τιμή των 22 ευρώ. Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρίας πέρασε στον έλεγχο της κινεζικής Cosco, η οποία και κατέβαλε το αντίστοιχο τίμημα των 280.500.000 ευρώ. Αλλά 88.000.000 ευρώ θα καταβάλλουν οι Κινέζοι για την απόκτηση του υπολοίπου 16% όταν ολοκληρώσουν τις επενδύσεις στο λιμάνι.
  • Με άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, την Τετάρτη, στην έναρξη της οποίας μεταβιβάστηκε το 51% του ΟΛΠ στην Cosco έναντι 280 εκατ. ευρώ. Αν εξαιρεθεί το ποσό αυτό, ο καθαρός τζίρος κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στα 25 εκατ. ευρώ, ενδεικτικό της απουσίας επενδυτικού ενδιαφέροντος.
  • Ήπια ανοδικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, με τον καθαρό τζίρο, αν αφαιρεθούν τα 280 εκατ. ευρώ που αφορούν στην μεταβίβαση του 51% του ΟΛΠ, να παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 566,33 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,70%.
  • Την άντληση ποσού 1.138 εκατ. ευρώ μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,7% και το ζητούμενο ποσόν (875 εκατ. ευρώ) υπερκαλύφθηκε κατά 1,3 φορές.

Αθλητισμός

  • Η Ονδούρα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με το 1-1 κόντρα στην Αργεντινή πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Πρώτη στον όμιλο τερμάτισε η Πορτογαλία μετά το 1-1 με την Αλγερία. Λίγο αργότερα, στους προημιτελικούς πέρασαν η Νότια Κορέα και η Γερμανία, καταλαμβάνοντας την πρώτη και τη δέυτερη θέση αντίστοιχα στον Γ΄ όμιλο.
  • Με το εκπληκτικό γκολ του Κλάους Αθανασιάδη στο φινάλε (κρέμασε από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής τον Γκορμπούνοφ) ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο σε φιλικό ματς που έγινε στο Περιστέρι. Απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρουσίασε αμυντικά κενά, αλλά μεσοεπιθετικά ήταν καλός και είχε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες για να σημειώσει κι άλλο γκολ, με κορυφαία το δοκάρι του Ευθύμη Κουλούρη.
  • Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 τον Τρικάλων σε φιλικό ματς που έγινε στη θεσσαλική πόλη. Ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητας των δύο τελευταίων αποκτημάτων της Ενωσης. Αμφότεροι σκόραραν, καθώς ο Ούγκο Αλμέιδα πέτυχε το πρώτο γκολ στο 12΄ μετά από σέντα του Ντίας, ενώ ο Πατίτο Ροντρίγκες πέτυχε το 2-0 στο 44΄. Μείωσε για τα Τρίκαλα ο Γιαννιτσάνης με κεφαλιά στο 76΄
  • Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου Κωνσταντίνος Τσολακάκης. Πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα στελέχη των «κυανέρυθρων», καθώς είχε διατελέσει πρόεδρος από το 1974 έως το 1979 και είχε αναλάβει διάφορα πόστα στην ομάδα.
  • Δυναμική όπως αναμενόταν ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή κατά της ΕΠΟ, η οποία αρνήθηκε να ανακαλέσει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της για αναδιάρθρωση της σύνθεσης των δικαιοδοτικών και πειθαρχικών επιτροπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου