Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

1η Λευκή Νύχτα στον Πύργο - «Λαοπλημμύρα» αισιοδοξίας στην πόλη

Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2016

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στην 1η Λευκή Νύχτα που διοργάνωσαν οΕμπορικός Σύλλογος Πύργου και ο Δήμος Πύργου και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν την πόλη, έκαναν τα ψώνια τους, απόλαυσαν τον καφέ, το φαγητό και το ποτό τους και διασκέδασαν την κεντρική συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση αλλά και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης, δημιούργησαν μια εορταστική ατμόσφαιρα, γεμίζοντας χαρά και αισιοδοξία και τους εμπόρους και επαγγελματίες της πόλης.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της 1ης Λευκής Νύχτας ανήκει στον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου και ο Δήμος Πύργου από την πρώτη στιγμή, έγινε συνδιοργανωτής των δράσεων, που στηρίχθηκαν επίσης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ηλείας. Για δυο και πλέον μήνες, οι διοργανωτές εργάζονταν πυρετωδώς για την κατάρτισης ενός προγράμματος που θα πρόσφερε χαρά και διασκέδαση σε όλους τους επισκέπτες, που έφτασαν στον Πύργο από ολόκληρη την Ηλεία και από τους γειτονικούς Νομούς, την Αχαΐα, τη Μεσσηνία και την Αρκαδία.
Οι εκδηλώσεις…
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύργου και τη Μικτή Χορωδία Πύργου να κάνουν μουσικές βόλτες στην πόλη. Τη σκυτάλη πήραν τα συγκροτήματα«Perfect Mess» και «Άλλη Διάσταση» που έπαιξαν ροκ σε δυο συναυλίες στην Οδό Μανωλοπούλου και στην Πλατεία Ιατρίδη, ενώ λαϊκό πρόγραμμα παρουσίασαν οι «Μουσικοί Ταξιδευτές» και ο Στάθης Θεοδόσης με την παρέα του, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ) και στον Κήπο του Χημείου Ψαρρού στην Οδό Γερμανού. Η Σχολή Χορού «Dancing Steps»παρουσίασαν latin χορούς στην Πλατεία Ιατρίδη, ενώ παραδοσιακούς χόρεψε ο Σύλλογος «Ηλείων Παράδοσις» στην κεντρική Πλατεία. Από το πρόγραμμα δεν έλειπε και η διασκέδαση των μικρών παιδιών, με παράσταση Καραγκιόζη στην Πλατεία 25ης Μαρτίου καιταχυδακτυλουργικά κόλπα σε δυο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο ΣΠΚ και στην Οδό Ερμού. Ωστόσο, δεν ήταν λίγα τα καταστήματα που διοργάνωσαν τα δικά μας του μικρά «πάρτι» προσφέροντας γλυκά και αλμυρά εδέσματα, ποτά, αναψυκτικά και παγωτά στους πελάτες τους.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την συναυλία του Δημήτρη Μπάση στην κεντρική πλατεία της πόλης, που αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που έσπευσε να απολαύσει τον ταλαντούχο καλλιτέχνη, σε παλιά αγαπημένα και νέα τραγούδια του, σ’ ένα πρόγραμμα που κράτησε για τρεις περίπου ώρες.
Στην εντυπωσιακή έναρξη, με βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό της πόλης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Πετρόπουλος ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, στέφοντας με επιτυχία την 1η Λευκή Νύχτα στον Πύργο. Μια επιτυχία που γίνεται η αφορμή για ακόμα περισσότερες δράσεις και εκδηλώσεις στο μέλλον και σίγουρα, την διοργάνωση της επόμενης Λευκής Νύχτας στην πόλη.
Η επιτυχία και η… απάντηση
Αν και το Σάββατο 20 Αυγούστου – θεωρητικά – ήταν δύσκολη ημέρα, καθώς υπήρχαν αρκετές προγραμματισμένες κοινωνικές εκδηλώσεις – γάμοι και βαφτίσεις, ωστόσο όλοι ήξεραν ότι η 1ηΛευκή Νύχτα, θα στεφθεί με επιτυχία. Αυτό που δεν μπορούσαν να φανταστούν όμως, ήταν ότι η πόλη θα πλημμύριζε από κόσμο, που, δεν βγήκε απλά για βόλτα στο κέντρο, αλλά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που έδωσαν οι έμποροι και επαγγελματίες οι οποίοι αντάμειψαν τους καταναλωτές με προσφορές και εκπτώσεις στα προϊόντα τους που έφταναν σε «δυσθεώρητα ύψη». Τόσο που κάποιοι…ξεπούλησαν. Τα περίπτερα ξέμειναν από νερά, οι «ποικιλίες» σε πολλά καταστήματα τελείωσαν από νωρίς, οι μπύρες δεν προλάβαιναν να παγώσουν και οι σεφ ετοίμαζαν παραγγελίες μέχρι τις 5:00 το πρωί.
Η επιτυχία της 1ης Λευκής Νύχτας, ήταν η πιο ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους τους επικριτές κάθε πρωτοβουλίας που αναλαμβάνεται και κάθε προσπάθειας που γίνεται σ’ αυτό τον τόπο. Η επιτυχία, απέδειξε ότι ο τόπος και οι άνθρωποι, έχουν και μπορούν να δώσουν πολλά. Κι αν ενώσουν τις δυνάμεις τους – όπως έκαναν αυτή τη φορά – τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα θεαματικά.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους.
Φωτογραφίες από τη λαμπερή βραδιά
Τόσο κόσμο είχε να δει η κεντρική πλατεία – είπαν οι παλιότεροι και καλά γνωρίζοντες – από τις πολιτικές συγκεντρώσεις του ΄80.

Ροκ ακούσματα προσέφεραν στο κοινό τους οι «Perfect Mess’ και «Άλλη Διάσταση».
Λάτιν χοροί από τη Σχολή χορού «Dancing Steps» και παραδοσιακοί από τον Σύλλογο «Ηλείων Παράδοσις».
Το πρόγραμμα για τα παιδιά είχε παράσταση Καραγκιόζη και ταχυδακτυλουργικα κόλπα με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά.

Τα καταστήματα πλημμύρισαν από κόσμο που έκανε τις αγορές τους, εκμεταλλευόμενο τις μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις που έδωσαν οι επαγγελματίες για την 1η Λευκή Νύχτα.
Πολλοί δρόμοι, έγιναν…πεζόδρομοι με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα αυτοκίνητα και να γεμίσουν με κόσμο.
Κάποιοι ήρθαν κατευθείαν από την παραλία για να απολαύσουν την Λευκή Νύχτα του Πύργου.

Κοσμοπλημμύρα στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Δημήτρης Μπάσης, αντάμειψε τον κόσμο με τις ερμηνείες του
Κάποιοι, δεν άκουσαν και δεν τραγούδησαν απλά τα τραγούδια του Δημήτρη Μπάση, αλλά χόρεψαν κιόλας.
Κι αφού περπάτησαν σε όλη την πόλη, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να απολαύσουν την συναυλία. Εκεί εντόπισε τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Πετρόπουλο, τον αντιπρόεδρο Κώστα Αθανασόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Λεωνίδα Βαρουξή, ο φωτογραφικός φακός. Διακρίνεται μαζί και τους και ο Αντιπρόεδρος, Σάκης Αντωνόπουλος.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου