Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

White House (Λευκός Οίκος): Αρνητικές συνέπειες για την οικονομία από το Brexit

Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2016
ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΟΙ ΗΠΑ

Πιθανές αρνητικές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία «βλέπει» η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, χωρίς ωστόσο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. 


Λευκός Οίκος: Αρνητικές συνέπειες για την οικονομία από το Brexit
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα 25/7 το Γραφείο Οικονομικών Ερευνών (Office of Financial Research, υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών) για το α' 6μηνο του τρέχοντος έτους, ο συνολικός κίνδυνος για την αμερικανική οικονομία διατηρείται σε«μέτριο επίπεδο», με την ανησυχία όμως να είναι ελαφρά αυξημένη, λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέπληξε τις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς αποτέλεσε ένα αρνητικό σοκ για την επενδυτική εμπιστοσύνη.
Θα αποτελέσει μία πηγή αβεβαιότητας για μήνες ή για χρόνια, όχι μόνο για τη Βρετανία και την Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Richard Berner, συμπληρώνοντας: 
«Το μεγαλύτερο σοκ για την επενδυτική εμπιστοσύνη θα είναι μία ενδεχόμενη κακή εξέλιξη στις ερχόμενες διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Βρετανία και Ε.Ε.
Επειδή η βρετανική οικονομία, ιδιαίτερα το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την υπόλοιπη Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οποιαδήποτε ανεπιθύμητη έκβαση στις διαπραγματεύσεις θα έχει δευτερογενείς επιπτώσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου