Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Η Hillary Clinton ψηφίστηκε ως η αντιπρόσωπος των Δημοκρατικών στο Συνέδριο τους που γίνεται στην Philadelphia, Pennsylvania


Είναι η πρώτη γυναίκα που έφτασε στην τελική ευθεία να διεκδηκίσει την Προεδρεία των USA.
Γεγονός είναι ότι οι εκλέκτορες του Γερουσιαστή Bernie Sanders παρέμειναν πιστοί μέχρι την τελευταία πολιτεία που ψήφισε και αυτή ήταν το Vermont όπου ο Bernie Sanders είναι Ομοσπονδιακός Γερουσιαστής όπου από τους 26 εκλέκτορες οι 22 ψήφισαν υπέρ του Γερουσιαστή και 4 εκλέκτορες΄
ψήφισαν την πρώην Υπουργό των Εξωτερικών Hillary Clinton.
Αμέσως μετά ο Γερουσιαστής Bernie Sanders σηκώθηκε και ζήτησε όπως “προς χάρη της ενότητας πρέπει να βοηθήσουμε την Hillary Clinton να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ”.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί εκλέκτορες που υποστήριζαν των Bernie Sanders δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους εάν θα υποστηρίξουν την Clinton. Η Clinton είχε μαζί της περίπου 95% των υπέρ-εκλεκτόρων (super-deligates). Οι υπέρ-εκλεκτορες είναι όσοι δημοκρατικοί έχουν εκλεγεί στην Ομοσπονδιακή Γερουσία και Κοινοβούλιο.
Για όσους δεν γνωρίζουν πως εκλέγεται ο ή η Πρόεδρος των ΗΠΑ τον Νοέμβριο θυμίζουμε ότι ψηφίζει μεν ο λαός αλλά στην ουσία η πλειοψηφία του αριθμού των εκλεκτόρων είναι αυτός που χρήζει πρόεδρο. Ο αριθμός αυτός είναι 537 συνολικά εκλέκτορες και νικητής βγαίνει αυτός ή αυτή που θα πάρει 269 εκλέκτορες.


Οι εκλέκτορες προέρχονται από κάθε πολιτεία ως εξής: 437 ομοσπονδιακοί βουλευτές από όλες τις πολιτείες και 100 ομοσπονδιακοί γερουσιαστές, σύνολο 537. Πολλές φορές γίνεται σύγχηση μεταξύ τοπικών γερουσιαστών και βουλευτών και ομοσπονδιακών βουλευτών και βουλευτών. Οι ομοσπονδιακοί έχουν ανώτερη θέση από του πολιτειακούς οι οποίοι δεν έχουν δύναμη παρά μόνο στην τοπική βουλή η γερουσία.
Βασίλης Καυκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου