Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Deutsche Welle: Η Τουρκία ψάχνει οπαδούς του Γκιουλέν στη Γερμανία

Σάββατο, 30 Ιουλίου, 2016

Ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης γνωστοποίησε σχετική επιστολή του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας
Deutsche Welle: Η Τουρκία ψάχνει οπαδούς του Γκιουλέν στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν γνωστοποίησε επιστολή του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Στουτγάρδη, στην οποία διατυπώνεται το αίτημα να ελεγχθούν σύλλογοι, ιδρύματα και σχολεία στο κρατίδιό του που σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση κατευθύνονται από το κίνημα Γκιουλέν. Το αίτημα είναι «εξαιρετικά παράξενο» δήλωσε ο πολιτικός των Πρασίνων. Πρόκειται για προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης να ασκήσει κατά «απαράδεκτο τρόπο» επιρροή στη Γερμανία. 
Ήδη χθες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ζητήσει από το Βερολίνο να εκδώσει δικαστές και εισαγγελείς υποστηρικτές του Γκιουλέν που όπως επισήμανε έχουν καταφύγει στη Γερμανία. Από κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι πράγματι έχει κατατεθεί και επίσημα σχετικό τουρκικό αίτημα. Αυτό αφορά δύο εισαγγελείς για τους οποίους όμως δεν υπάρχει «καμία ένδειξη» ότι όντως βρίσκονται στη χώρα. Απαντώντας πάντως σε ερώτηση για το τουρκικό αίτημα στο πλαίσιο της χθεσινής της συνέντευξης τύπου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει λακωνικά ότι η Γερμανία «δεσμεύεται από τις νόμιμες διαδικασίες του κράτους δικαίου».

Σταράτα λόγια 
Λιγότερο διπλωματικά εκφράζεται για την επιρροή που ασκεί το τουρκικό καθεστώς στη Γερμανία σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel ο υφυπουργός Οικονομικών και μέλος του προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών Γενς Σπαν. Με αφορμή την κεντρική διαδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιήσουν την Κυριακή στην Κολωνία οπαδοί του τούρκου προέδρου ο κ. Σπαν εκφράζει την άποψη ότι πολλοί Τούρκοι που ζουν στη Γερμανία και οι σύλλογοι τους αφήνονται να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών και εξωτερικών συμφερόντων της Τουρκίας. Χωρίς περιστροφές ο Γενς Σπαν καλεί όλους εκείνους που «η καρδιά τους χτυπά για τον Ερντογάν» και κατεβαίνουν στους δρόμους για το κόμμα του, το ΑΚΡ, να πάνε και να διαδηλώσουν στην Τουρκία. Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών θέτει θέμα διπλής υπηκοότητας. Οι Τούρκοι που ζουν στη Γερμανία θα πρέπει κατά τη γνώμη του να αποφασίσουν προς ποια από τις δύο χώρες αισθάνονται ότι οφείλουν νομιμοφροσύνη. 
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου