Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα Τσίπρα

Κυριακή, 24 Ιουλίου, 2016

Οσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, προφανώς διαπίστωσαν ότι ο Πρωθυπουργός έμεινε από επιχειρήματα. Εδειχνε κουρασμένος (μάλιστα σε κάποια στιγμή παραδέχθηκε την κούρασή του από μικροφώνου) και άκεφος. Στην κριτική που του ασκούσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα μόνα επιχειρήματα που έβρισκε ήταν η Siemens, ο Παπασταύρου, η διαπλοκή, οι καναλάρχες και η... «αλητεία της δημοσιογραφίας». Επί της ουσίας δεν απάντησε σε τίποτε και κατέφευγε συχνά στο παρελθόν, έως και την αποστασία του '65 θυμήθηκε. Και όταν αναφέρθηκε στην αποστασία ενθουσίασε τόσο πολύ τον καθήμενο δίπλα του υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή(φωτογραφία), που τον χειροκροτούσε δυνατά και για πολλή ώρα. Με τον Βασίλη Γκεγκέρογλου (του ΠαΣοΚ) να φωνάζει: «Χειροκροτεί και ο Κουρουμπλής για την αποστασία, που αποστάτησε από το ΠαΣοΚ για να βρει καρέκλα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Θέλουν τώρα διακοπές
Ολα αυτά τα επιχειρήματα του Πρωθυπουργού προφανώς τα έχουν ακούσει τόσες φορές οι «δικοί» του στον ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον είτε τα εμπέδωσαν (και δεν χρειάζονταν επανάληψη) είτε τα... βαρέθηκαν. Ετσι αρκετοί κατέφυγαν στη... βεράντα της Βουλής (εκεί που παρκάρουν τα υπουργικά αυτοκίνητα) για ένα τσιγαράκι, μια μπιρίτσα και ξηρούς καρπούς. Ανάμεσά τους και η Ολγα Γεροβασίλη με τον Π. Καμμένο που κανόνιζαν πώς θα περάσουν μαζί διακοπές στην Ικαρία. Είναι έτοιμοι οι κυβερνώντες να φύγουν για διακοπές, δεν τους κρατά κανείς αφού, σου λέει, ίσως να είναι και το τελευταίο καλοκαίρι που θα είμαστε στην εξουσία. Ακόμη και ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει την καλοκαιρινή του απόδραση, εκεί γύρω στο Δεκαπενταύγουστο, αλλά δεν λέει σε κανέναν ακόμη πού θα πάει: «Θέλει ξεκούραση ο Πρωθυπουργός» έλεγαν ορισμένοι υπουργοί, που μάλλον το έλεγαν αυτό ώστε να φύγει ο Πρωθυπουργός για να μπορέσουν και αυτοί να κάνουν κανένα μπανάκι.


Ο Νο 1 ατακαδόρος της Βουλής
Εχει εξελιχθεί ως ο Νο 1... ατακαδόρος της Βουλής, για την ακρίβεια ατακοδόρος έναντι του Πρωθυπουργού, ο γαλάζιος βουλευτής, πρώην υπουργός Κ. Τζαβάρας. Με χιούμορ, σωστά ελληνικά και με δυνατή φωνή δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω: «Οταν βλέπω μπροστά μου Συριζαίο και ομιλεί δεν συγκρατούμαι, με εμπνέει να του τα χώσω» λέει. Η φήμη του έφτασε έως τον πρόεδρο του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκη που του έδωσε... εύσημα: «Μια τα χαρά τα πας, Κώστα, ήσουν πολύ καλόςσυνέχισε» του είπε. Συνήθως επιλέγει να κάθεται στις πρώτες σειρές, οι Συριζαίοι λόγω του σοβαρού παρουσιαστικού του δεν τον υπολογίζουν ως... ταραξία και αυτός παρακολουθεί τα πάντα. Οταν μάλιστα ο κ. Τσίπρας έκανε ένα λάθος και δικαιολογήθηκε ότι αυτός δεν είναι σαν τα παπαγαλάκια, αλλά τα λέει απ' έξω (μεγάλη αυταπάτη γιατί έχει πάντοτε έτοιμη την ομιλία του σε ένα μπλε φάκελο, την οποία ετοιμάζουν οι λογογράφοι του Τζανακόπουλος και Τσέκερης), ο κ. Τζαβάρας δεν άντεξε και του φώναξε: «Εσύ μιλάς καλά ελληνικά μόνον όταν διαβάζεις» εκνευρίζοντας τον Πρωθυπουργό που προτίμησε να μην απαντήσει για να μην εισπράξει άλλη ατάκα. Ο κ. Τζαβάρας δεν χαρίζεται σε κανέναν. Προχθές κάποιος από τους Συριζαίους τόλμησε να τον χαρακτηρίσει εκπρόσωπο των καναλιών. Ο πρώην υπουργός με το γνωστό χαμογελαστό του ύφος του απάντησε αμέσως: «Σύντροφε, δεν σου επιτρέπω να ομιλείς περί ηθικής. Για τη μόνη ηθική που δικαιούσαι να ομιλείς είναι αυτής της γυναίκας σου και των παιδιών σου»και ο άλλος σιώπησε.


Ντόρα: Πες τα όλα, Κυριάκο
Ηταν η στιγμή όταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σε ηλικία έξι μηνών ήταν πολιτικός κρατούμενος της δικτατορίας. Επεσε γέλιο από πλευράς των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας του απάντησε με Μπαλτάκο, αλλά υπήρξε και αντίδραση της αδελφής του Ντόρας Μπακογιάννη. Καθόταν στα λεγόμενα «ορεινά» έδρανα, στην πίσω σειρά και φώναξε πρώτα στον αδελφό της: «Πες τα όλα, Κυριάκο, τότε ήμουν 12-14 χρόνων πολική κρατούμενη κι εγώ της δικτατορίας». Εν συνεχεία στράφηκε προς το μέρος των Συριζαίων που γελούσαν ακόμη και τους φώναξε: «Θα μας πείτε τώρα εσείς για δικτατορία, δεν ντρέπεστε;». Εν συνεχεία πήγε στο καφενείο και το Σάββατο το πρωί πήρε το αεροπλάνο για τα Χανιά.
Στα 100 καλύτερα... κάμπινγκ
Με αφορμή το No Border Camp και τις καταστροφές που προκάλεσαν οι campers στην πόλη, διαπιστώθηκε πόσο χαλαροί και large άνθρωποι είναι οι Θεσσαλονικείς. Ποια λέτε να ήταν η επίσημη αντίδραση της ηγεσίας της πόλης της οποίας το δημαρχείο βανδαλίστηκε στα καλά καθούμενα; Να σας πω εγώ. Η αναπληρώτρια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα, χαρακτήρισε το περιστατικό «στενάχωρο», «μια κίνηση καθόλου καλή». Η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά... λυπήθηκε και απόρησε πώς είναι δυνατόν να κάνουν τέτοια «άνθρωποι που υπερασπίζονται τα ιδεώδη του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης». Από την Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης δεν υπήρξε αντίδραση μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Ούτε η αντιδήμαρχος ούτε η υπουργός ούτε ο περιφερειάρχης σκέφτηκαν να κάνουν λόγο για την αδράνεια της Αστυνομίας, για την οποία ο μόνος διαμαρτυρόμενος ήταν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας. Θρυλείται ότι το Πανεπιστήμιο τη Θεσσαλονίκης κατάφερε να μπει στα 100 καλύτερα... κάμπινγκ του κόσμου!
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου