Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Οργή Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι είναι προκατειλημμένοι - Μας δίνουν υποσχέσεις που δεν τηρούν

Κυριακή, 24 Ιουλίου, 2016
«ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ, Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ»

Οργή Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι είναι προκατειλημμένοι - Μας δίνουν υποσχέσεις που δεν τηρούν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στις επικρίσεις των Ευρωπαίων για την καταστολή που εφαρμόζει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, κατηγορώντας τους ότι συντηρούν «προκαταλήψεις» έναντι της χώρας του, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.


«Όσον αφορά την Τουρκία, έχουν προκαταλήψεις και θα συνεχίσουν να ενεργούν με τις προκαταλήψεις αυτές», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους. «Είναι 53 χρόνια που η Ευρώπη μας κάνει να περιμένουμε στην πόρτα», πρόσθεσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταφράστηκαν στα γαλλικά από το France 24.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προειδοποιήσει ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής, για την οποία έκανε λόγο η Άγκυρα αμέσως μετά το πραξικόπημα, θέτει τέρμα στις ελπίδες της για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
«Αν ο λαός μου, η χώρα μου, ζητεί συνεχώς τη θανατική ποινή, εάν οι εκπρόσωποι του λαού μου στο κοινοβούλιο λένε ναι, λυπάμαι, πρέπει να σεβαστώ αυτό το αίτημα», απάντησε ο Ερντογάν. «Στις δημοκρατίες, η κυριαρχία ανήκει στο λαό».
«Καμία άλλη χώρα δεν έχει τόσο πολύ υποφέρει κατά τη διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και όσον αφορά την κατάργηση της θεώρησης των διαβατηρίων» για τους τούρκους πολίτες, τόνισε ο Ερντογάν εκτιμώντας ότι η χώρα του είναι σε «καλύτερη θέση» από ό,τι οι περισσότερες άλλες που εντάχθηκαν στην Ένωση.
Στη μεταναστευτική κρίση «ενεργήσαμε ως ασπίδες στην Ευρώπη, αυτοί έδωσαν υποσχέσεις και δεν τις τήρησαν», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου