Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

Στο σκαμνί θα καθίσει τελικά η Κριστίν Λαγκάρντ

Κυριακή, 24 Ιουλίου, 2016

Παραπέμπεται σε δίκη για το σκάνδαλο Ταπί

Στο σκαμνί θα καθίσει τελικά η Κριστίν Λαγκάρντ για την υπόθεση με το σκάνδαλο Ταπί, καθώς το Ανώτατο Εφετείο της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες ότι η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) παραπέμπεται σε δίκη για αμέλεια κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων της ως υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί.


Πιο συγκεκριμένα, η Λαγκάρντ καλείται να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), του ειδικού δικαστηρίου που εξετάζει υποθέσεις αδικημάτων στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί.
Βαριά σκιά καλύπτει την περίοδο που η επικεφαλής του ΔΝΤ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης στη ΓαλλίαΗ επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας επέτρεψε να ξεκινήσει διαδικασία διαιτησίας μεταξύ του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και της τότε δημόσιας τράπεζας Credit Lyonnais, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Δημόσιο πρέπει να καταβάλει το 2008 στον επιχειρηματία 404 εκατ. ευρώ.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υπόθεση πάει πολύ πίσω χρονικά, όταν το μακρινό 1993 ο Ταπί πούλησε το μερίδιο που διατηρούσε στη γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas στην τράπεζα Credit Lyonnais και εν συνεχεία η τράπεζα μεταπώλησε το μερίδιο των μετοχών του για μεγαλύτερο ποσό.
Ο Ταπί μετά την εξέλιξη αυτή είχε μηνύσει την τράπεζα για εξαπάτηση και εν τέλει η υπόθεση έφτασε σε ιδιωτική διαιτησία το 2008 με απόφαση της Λαγκάρντ, η οποία επέλεξε να μην παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.
Οπως είναι αναμενόμενο, η Δικαιοσύνη ξεκίνησε δική της έρευνα για τη ζημιά στο Δημόσιο και ακύρωσε την απόφαση της διαιτησίας, απαγγέλλοντας κατηγορίες για απάτη από συμμορία, υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος ή συνέργεια σε αυτήν σε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων είναι ο Ταπί, ο δικηγόρος του Μορίς Λαντούρν και ο ένας εκ των τριών διαιτητών, Πιερ Εστού.
Με την ανακοίνωση της απόφασης για παραπομπή της Λαγκάρντ σε δίκη, το ΔΝΤ διά στόματος του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της Γαλλίδας τεχνοκράτισσας και «στην ικανότητα της γενικής διευθύντριας να επιτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου