Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Η ομιλία της Μισέλ Ομπάμα: "Ζω σε ένα σπίτι που χτίστηκε από σκλάβους"

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

Η παθιασμένη ομιλία της Μισέλ Ομπάμα: Ζω σε ένα σπίτι που χτίστηκε από σκλάβους
Συγκλονιστική ήταν η ομιλία της Μισέλ Ομπάμα στο Συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια, εκλιπαρώντας το κόμμα του συζύγου της να «χτυπήσει κάθε πόρτα» προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών η Χίλαρι Κλίντον.

Στην παθιασμένη ομιλία της, που παρόμοια δεν είχε ξαναδεί η χώρα, η πρώτη κυρία επανέλαβε τη στήριξή της στην Χίλαρι Κλίντον, ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική στον Ρεπουμπλικανό εχθρό της, Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομά του.

«Μην αφήσετε κανέναν να σας πει πως αυτή η χώρα δεν είναι μεγάλη» δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα, συγκεντρώνοντας το χειροκρότημα του κοινού, στην πρώτη ημέρα του συνεδρίου. «Πρέπει να την ξανακάνουμε και πάλι σπουδαία».
Στην ομιλία της όπου έδωσε μεγάλη έμφαση στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και των δικών της, η κυρία Ομπάμα τόνισε την οδυνηρή απόδειξη της προόδου που έχει κάνει η Αμερική στην ιστορία των μαύρων Αμερικανών, που «ένιωσαν το μαστίγιο της δουλείας» και πλήρωσαν το «τίμημα του διαχωρισμού».
«Ξυπνάω κάθε μέρα σε ένα σπίτι που χτίστηκε από σκλάβους» δήλωσε προτού αναλογιστεί το γεγονός πως «παρακολουθεί τις κόρες της, δύο έξυπνες μαύρες νεαρές γυναίκες, να παίζουν με το σκύλο τους στο γκαζόν του Λευκού Οίκου».

Η παθιασμένη ομιλία της Μισέλ Ομπάμα: Ζω σε ένα σπίτι που χτίστηκε από σκλάβους
Ανεβάζοντας τους τόνους στην ομιλία της που κέρδισε μια εκστατική υποδοχή, η Μισέλ Ομπάμα προέτρεψε τους Δημοκρατικούς να εργαστούν σκληρά για να αποτρέψουν τη νίκη των Ρεπουμπλικανών τον Νοέμβριο.
«Ακούστε με» φώναξε, «από τώρα και μέχρι τον Νοέμβριο πρέπει να κάνουμε ότι χρειαστεί, ότι κάναμε και πριν από 8 χρόνια. Πρέπει να χτυπήσουμε κάθε πόρτα, πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να βεβαιωθούμε πως η Χίλαρι θα εκλεγεί πρόεδρος».
«Θέλω κάποιον με αποδεδειγμένη δύναμη, κάποιον που να ξέρει να κάνει αυτή τη δουλειά και να την παίρνει στα σοβαρά, κάποιον που να καταλαβαίνει πως τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας πρόεδρος δεν είναι μαύρα ή άσπρα» δήλωσε η κυρία Ομπάμα.
«Όταν έχεις τους κωδικούς των πυρηνικών κεφαλών στα χέρια σου και τους στρατιώτες έτοιμους να εκτελέσουν τις εντολές σου, δεν μπορείς να παίρνεις βιαστικές αποφάσεις. Δεν μπορείς να επιτίθεσαι απλά. Πρέπει να είσαι σταθερός στις αποφάσεις σου και καλά πληροφορημένος. Θέλω έναν πρόεδρο που να έχει υπηρετήσει στο δημόσιο καθήκον, κάποιον που το έργο του να δείχνει στα παιδιά μας πως δεν κυνηγάμε την φήμη για τον εαυτό μας. Λόγω της Χίλαρι Κλίντον, οι κόρες μου θεωρούν δεδομένο πως μπορεί και μια γυναίκα να γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών» τόνισε.
«Μας έκανε όλους υπερήφανους» δήλωσε ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς αναφερόμενος στην Μισέλ Ομπάμα κατά την έναρξη της δικής του ομιλίας.
Σε παρόμοιο κλίμα και ο Μπαράκ Ομπάμα που εξέφρασε την υπερηφάνειά του για την σύζυγό του σε ένα tweet: Απίστευτη ομιλία από μια απίστευτη γυναίκα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος. Σ’ αγαπώ, Μισέλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου