Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ασάνζ: Έρχονται νέες ... διαρροές πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2016
O ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ WIKILEAKS ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΚΛΙΝΤΟΝ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ»

«Πολλά περισσότερα» έγγραφα- έκπληξη για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, που δε θα διστάσει να δημοσιεύσει πριν από τις προεδρικές εκλογές του φθινοπώρου στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ σε συνέντευξη του στο δίκτυο CNN.



Η διαρροή των 20.000 εσωτερικών μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής (DNC), που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα των WikiLeaks στις 22 Ιουλίου, «έχει τόσες πολλές πολιτικές επιπτώσεις» για τις ΗΠΑ αναγνώρισε ο Ασάνζ, μιλώντας στο μεγαλύτερο αμερικανικό δίκτυο ενημέρωσης μέσω Skype, από την ασφάλεια της πρεσβείας του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.
Ο ιδρυτής των WikiLeaks αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για την πηγή της διαρροής των e-mail της DNC. Πιο συγκεκριμένα, ούτε επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε τη φημολογούμενη ρωσική ανάμειξη, η οποία συζητείται εκτεταμένα στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον. Ο ίδιος διευκρίνισε, ότι έχει υποχρέωση να προστατεύει τις πληροφοριακές πηγές των WikiLeaks.
«Ίσως μία μέρα η πηγή ή οι πηγές θα αποκαλυφθούν και μπορεί να είναι μία ενδιαφέρουσα στιγμή», είπε ο Ασάνζ.
Ο διάσημος πληροφοριοδότης σχολίασε ότι οι βοηθοί της Χίλαρι Κλίντον προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης στις αβάσιμες πληροφορίες για ρωσική εμπλοκή, αντί να επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν το βασικό ζήτημα, που προκάλεσε το σκάνδαλο: την προσπάθεια υπονόμευσης του εσωκομματικού αντιπάλου της Κλίντον για την προεδρική υποψηφιότητα, Μπέρνι Σάντερς. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλύπτουν την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Μαΐου αυτού του έτους.
«Αυτό δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα, καθώς το φυσικό ένστικτο της Κλίντον και του κύκλου της είναι να κατηγορούν τους Ρώσους, τους Κινέζους και ούτω καθεξής, όταν βρίσκονται μπροστά σε ένα σοβαρό εσωτερικό πολιτικό σκάνδαλο», υπογράμμισε ο Ασάνζ.
«Εάν το κάνει αυτό όταν θα βρίσκεται στην κυβέρνηση, πρόκειται για ένα πολιτικό, διαχειριστικό στιλ, που μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση», κατέληξε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου απέρριψε την περασμένη εβδομάδα τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα διαδραμάτισε ρόλο στη διαρροή των e-mail του Δημοκρατικού Κόμματος, αποκαλώντας τους «παράλογους».
«Δεν είναι καλό για τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά κατανοούμε ότι πρέπει να διανύσουμε αυτή την δυσάρεστη περίοδο», είπε ο Ντμίτρι Πέσκοφ.
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ περιγέλασε την ομάδα για την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον, η οποία υποστήριξε ότι ο ίδιος διατηρεί δεσμούς με τη Μόσχα, υπογραμμίζοντας ότι έχει μηδενικές επενδύσεις στη Ρωσία.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου