Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Δημοσκοπική άνοδος Τραμπ - Προηγείται με δύο μονάδες

Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2016

Η δημοσκοπική άνοδος του Τραμπ οφείλεται κυρίως στην αποδοχή της υποψηφιότητάς του από το ρεπουμπλικανικό κόμμα κατά την διάρκεια του τετραήμερου συνεδρίου του κόμματος στο Κλήβελαντ, την περασμένη εβδομάδα.
Παράλληλα, η αποδοχή του χρίσματος από την Κλίντον, στην Φιλαδέλφεια αυτή την εβδομάδα, σημαδεύτηκε από διαφωνίες, διχασμό και μια ηχηρή παραίτηση της πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτς μετά από διαρροές emails.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε από 22-26 Ιουλίου, το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ ενώ το 37% την Κλίντον. Το 24% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν.
Η Κλίντον σε όλη τη διάρκεια της καμπάνιας της είχε το προβάδισμα και οι μόνες φορές που ο Τραμπ την πλησιάζε δημοσκοπικά, ήταν όταν το ρεπουμπλικανικό κόμμα φαινόταν να εγκρίνει την καμπάνια του.
Στις αρχές Μαΐου, ο Τραμπ για λίγο ισοφάρισε με την Κλίντον όταν οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ρεπουμπλικανικού κόμματος εγκατέλειψαν την κούρσα.
Ο Τραμπ έχασε δημοσκοπικά όταν ενεπλάκη σε αντιπαράθεση με ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων σχετικά με σχόλια που έκανε για τους ισπανόφωνους, τους μουσουλμάνους και τους μετανάστες
Το Δημοκρατικό Κόμμα ελπίζει τώρα σε μια ώθηση μέσω του συνεδρίου του, ωστόσο η έναρξή του με την παραίτηση της Σουλτς δεν καλλιεργεί πολλές ελπίδες για δημοσκοπική άνοδο. Η αιφινιδιαστική αυτή κίνηση ήρθε έπειτα από τη διαρροή εσωτερικών email στα WikiLeaks, που δείχνουν ότι η Σουλτς επεδίωκε να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς (Bernie Sanders) για το χρίσμα των Δημοκρατικών, δημιουργώντας ερωτηματικά για την αμεροληψία της στη διαδικασία των προκριματικών του κόμματος.
Η διαρροή προκάλεσε αναταραχή στο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς τα 19.000 εσωτερικά email που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα των WikiLeaks έδειχναν ότι η Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή –το διοικητικό όργανο του Δημοκρατικού κόμματος– ευνόησε την Χίλαρι Κλίντον κατά τη κούρσα του προκριματικών. Ο Μπέρνι Σάντερς, που είχε επανειλημμένως διατυπώσει την κατηγορία αυτή, ζήτησε την παραίτηση της Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτς.
Την περασμένη Τρίτη, αρκετοί ομιλητές στο συνέδριο των Δημοκρατικών αποδοκιμάστηκαν έντονα από υποστηρικτές του Σάντερς και στη συνέχεια εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την υποψηφιότητα Κλίντον.
Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου