Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Κομισιόν προς Ερντογάν: Σου έχουμε δώσει 740 εκατ. ευρώ


«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»
Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2016

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις οικονομικές δεσμεύσεις της για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας στις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμία υποστήριξη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις δεσμεύσεις της και κάθε υπαινιγμός για το αντίθετο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια», απάντησε o εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος ρωτήθηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ARD, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους στο θέμα της οικονομικής βοήθειας για τους Σύρους πρόσφυγες.
Υποστηρίζοντας πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «δεν είναι ειλικρινείς» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι από τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε η ΕΕ, μόνο «ένα με δύο δισεκατομμύρια» έχουν καταβληθεί.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο Μαργαρίτης Σχοινάς, περίπου 740 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, ενώ η Επιτροπή ετοιμάζεται να υιοθετήσει ένα συμπληρωματικό ειδικό μέτρο για τη χορήγηση 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Από τα 740 εκατομμύρια, 105 έχουν ήδη δαπανηθεί. Το ποσό αυτό φθάνει τα 2,15 δισεκατομμύρια» για τους πρόσφυγες και τις κοινότητες που τους φιλοξενούν, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και διευκρίνισε:
Οι πόροι της ΕΕ προορίζονται για τους πρόσφυγες και όχι για την τουρκική κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου