Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 31 Ιουλίου, 2016

  • Μεγάλες διαστάσεις έλαβε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας, φτάνοντας νότια της Λίμνης Ευβοίας. Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά ένα ξενοδοχείο. Γιγαντιαία η επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Φωτορεπορτάζ...
  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε στις 20:26 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κισσάμου Χανίων. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην πόλη των Χανίων, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Ασθενής σεισμική δόνηση και στην Πελοπόννησο.
  • Ξεκίνησε η έξοδος των πρώτων αδειούχων του Αυγούστου που εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου που νωρίτερα είχε μπλοκάρει λόγω τροχαίου στο οποίο ενεπλάκησαν αστικό λεωφορείο, νταλίκα και πέντε ΙΧ. Αυξημένη η κίνηση και στα λιμάνια.
  • Σενάριο «ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ» μελετά το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ο σχεδιασμός προβλέπει το «άνοιγμα» των σχολών χαμηλής ζήτησης και όχι τα τμήματα πρώτης «γραμμής».
  • Είμαστε αυτόνομη, εναλλακτική πολιτική δύναμη και δεν θα γίνουμε συμπληρωματική δύναμη ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο απέδωσε στον πρωθυπουργό ιδιοτέλεια για την χρονική επιλογή που άνοιξε το θέμα και «στενό μικροκομματικό συμφέρον» στη ΝΔ.

Κόσμος

  • Με απόφαση Ερντογάν κλείνουν οι ακαδημίες πολέμου και ανοίγει Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής των τριών κλάδων του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (στρατού, ναυτικού και αεροπορίας) θα υπάγονται στον υπουργό Άμυνας, σε μία κίνηση που έχει ως στόχο να θέσει πλήρως υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης τον στρατό.
  • Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές, αλλά και αντίπαλοι του Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συμμετάσχουν αύριο, Κυριακή στην Κολωνία σε σειρά διαδηλώσεων. Μιλώντας στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung o γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ απηύθυνε έκκληση στους συμμετέχοντες να διαδηλώσουν ειρηνικά, προειδοποιώντας ότι το Βερολίνο δεν θα επιτρέψει να μεταφερθούν στη Γερμανία οι εσωτερικές εντάσεις της Τουρκίας. Επί ποδός 2.300 αστυνομικοί.
  • Αερόστατο στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 16 άνθρωποι έπιασε φωτιά και συνετρίβη σε βοσκότοπο κοντά στην πόλη Λόκχαρτ στο κεντρικό Τέξας. Οι Αρχές επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.
  • Παραιτήθηκε ο αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού, αντιστράτηγος Ιλιάς Μποζκούρτ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Kibris Postasi. Το όνομα του αντιστράτηγου βρισκόταν σε λίστα με ονόματα αξιωματικών που είχαν πει ότι θα συνεχίσουν τα καθήκοντά τους εάν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου πετύχαινε.
  • Mε ενδιαφέρον αναμένεται αύριο στην Τουρκία ο αρχηγός του Αμερικανικού Γενικού Επιτελείου στρατηγού Τζ. Ντάνφορντ. Θα είναι ο πρώτος αξιωματούχος της Δύσης που επισκέπτεται την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Οικονομία

  • Την κατεδάφιση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982 ζητούν οι δανειστές εν όψει της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο, επικεντρώνοντας στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και σε μια σειρά δικαιωμάτων που προβλέπονται για τα συνδικαλιστικά στελέχη, αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.
  • Το μήνυμα ότι «το φθινόπωρο θα είναι η ώρα της αλήθειας» για την Ελλάδα στέλνει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης και τονίζει ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα «οριστικά» και από τη «διαχείριση κρίσεως» να περάσουμε «στην υλοποίηση, τη σταθερότητα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη».
  • «Τα εργασιακά αποτελούν θέμα ταυτότητας για εμάς και δεν σκοπεύουμε να κάνουμε υποχωρήσεις. Αντιθέτως ξεκινάμε άμεσα την αντιστροφή της γενικευμένης απορρύθμισης της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας» υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του το Σάββατο.

Αθλητισμός

  • Η UEFA ανακοίνωσε τα ονόματα των διαιτητών που θα σφυρίξουν τους επαναλληπτικούς αγώνες των ελληνικών ομάδων στο Europa League. Στο ΑΪΚ – Παναθηναϊκός, ορίστηκε ο Γάλλος Τόνι Σαπρίν, στο ΑΕΚ - Σεντ Ετιέν ο Ισραηλινός Αλόν Γιεφέτ και στο ΠΑΣ – Άλκμααρ ο Αυστριακός Ρόμπερτ Σορτζενχόφερ.
  • Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Βαγγέλη Μάντζιο, ο Λεβαδειακός κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να νικήσει 2-1 την Λάρισα μέσα στο AEL FC Arena, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 2’ με σουτ του Ουρτάδο, ο Μάντζιος ισοφάρισε με πέναλτι στο 67’, σε ανατροπή του Βασιλείου από τον Καρατάσιο και με δεύτερο γκολ στο 84' έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
  • Δεν τον φωνάζουν τυχαία Ίμπρα Κατάμπρα. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με το «καλημέρα» άρχισε τα μαγικά. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σουηδός επιθετικός άνοιξε λογαριασμό μόλις σε τέσσερα λεπτά και μάλιστα με τρόπο που ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε. Ο Ζλάταν άνοιξε το σκορ στον φιλικό αγώνα με την Γαλατασαράι με γυριστό σουτ στην κίνηση, κάνοντας τους οπαδούς των Μπέμπηδων να αναρωτιούνται για το τι τους περιμένει στη συνέχεια...
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου