Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 30 Ιουλίου, 2016

  • Απολύτως άκυρο κρίθηκε ομόφωνα από τους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας το κλητήριο θέσπισμα με βάση το οποίο είχε παραπεμφθεί σε δίκη ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης για φερόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.
  • Την άποψη ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση βιβλίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Να μην φθάνουμε στο σημείο να καταλύεται η ελευθερία των φορέων που ασκούν την ιδιωτική παιδεία να επιλέγουν το προσωπικό τους και να το αξιολογούν, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ.Φορτσάκης.
  • Επικοινωνία με το περιβάλλον έχει και πάλι ο 7χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, μετά τον τραυματισμό του από λέμβο το περασμένο Σάββατο στην παραλία Τσιλιβί, στη Ζάκυνθο.
  • Συνελήφθησαν, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 48χρονος διοικητικός υπάλληλος Πολεοδομίας δήμου της Αττικής και 58χρονος ιδιώτης, αρχιτέκτονας - μηχανικός, κατηγορούμενοι για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, αντίστοιχα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.
  • Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου από τον πρωθυπουργό. Σε ανακοίνωση του τομέα Πολιτικής Νησιωτικών Χωρών του κόμματος αναφέρεται πως «ο πρωθυπουργός έσπευσε και πάλι στο Αιγαίο για να εγκαινιάσει ένα έργο, η ολοκλήρωση της κατασκευής του οποίου απλώς συνέπεσε με τις ημέρες της κυβέρνησης του».

Κόσμος

  • Ηλικιωμένος αφγανός μουλάς συνελήφθη επειδή απήγαγε και παντρεύτηκε κοριτσάκι ηλικίας μόλις 6 ετών, σε απομονωμένη επαρχία του Αφγανιστάν, όπου η κακοποίηση γυναικών αποτελεί συχνό φαινόμενο.
  • Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό μαιευτηρίου που βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ανακοίνωσε η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children, η οποία παρέχει στήριξη στο νοσοκομείο. Δεκάδες είναι οι τραυματίες.
  • Ενώ στην Τουρκία το κύμα των εκκαθαρίσεων συνεχίζεται, οι τουρκικές αρχές ζητούν από τις γερμανικές να ελέγξουν σχολεία και συλλόγους που ενδεχομένως να συνδέονται με τον εξόριστο ιμάμη Γκιουλέν.
  • Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε επίθεση κούρδων ανταρτών στην Τσουκούρτσα της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας την Παρασκευή.
  • Οι αζέρικες αρχές αποφάσισαν την Παρασκευή την διακοπή λειτουργίας ενός ανεξάρτητου τηλεοπτικού σταθμού που προγραμμάτιζε να μεταδώσει συνέντευξη του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οικονομία

  • Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, θα γίνει η 12η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Το ποσό των 2.656.262,82 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 21.296 ιδιοκτητών ακινήτων.
  • Οι ρυθμίσεις των οφειλών προς τη ΔΕΗ χωρίς προκαταβολή δεν θα ισχύουν για τις περιπτώσεις που γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, διευκρινίζει η ΔΕΗ σε αποψινή ανακοίνωση. Το πρόγραμμα ρυθμίσεων σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή που ξεκίνησε την 1η Απριλίου παρατάθηκε ήδη ως τις 30 Σεπτεμβρίου.
  • Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε απρόσμενα τον Ιούλιο στο 0,2% σημειώνοντας τον υψηλότερο ρυθμό από τον Ιανουάριο. To ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,3%, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, μετά την αύξησή του κατά 0,6% στο πρώτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 1,6% έναντι 1,7% στο πρώτο τρίμηνο.

Αθλητισμός

  • Αποδυναμωμένη θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό η Χάποελ Μπερ Σεβά στη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League το βράδυ της 3ης Αυγούστου. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός της πρωταθλήτριας Ισραήλ, Γουίλιαμ Σοάρες, αποχωρεί από το σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κολόμπους Κρου και δεν θα προλάβει τη δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων.
  • Για ακόμα μία φορά ο μάνατζερ του Πολ Πογκμπά διέψευσε τα σενάρια που θέλουν τη Γιουβέντους με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχουν συμφωνήσει για την μεταγραφή του παίκτη στους Μπέμπηδες. Μάλιστα, ο Ραϊόλα άφησε αιχμές για τους δημοσιογράφους που τους χαρακτήρισε «παπαγαλάκια». Διαβάστε το τιτίβισμα του Ραϊόλα.
  • Εκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο των ρεβάνς των ελληνικών ομάδων την προσεχή εβδομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την Παρασκευή ρυθμίστηκε και η μετάδοση του του επαναληπτικού του Παναθηναϊκού στη Στοκχόλμη κόντρα στην ΑΪΚ, αγώνα που τελικά θα προβληθεί από τον OTE TV. Ετσι, δεν υπάρχει «κενό» της τελευταίας στιγμής, όπως έγινε με την ΑΕΚ στη Γαλλία.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου