Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2016

  • Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή τα εγκαίνια του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει το πρωί από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ειδική πτήση της Aegean/Olympic Air για την Πάρο και θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Αιχμές από το Μαξίμου για καθυστερήσεις στο έργο από χειρισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Ποινές φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον καθένα επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έξι άτομα που συνελήφθησαν σε ένα από τα τρία υπό κατάληψη κτήρια της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε το πρωί της Τετάρτης αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή τους.
  • Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα υδατοδρόμια, καθώς και το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με το νέο πιλοτικό πρόγραμμα υδροδότησης άνυδρων νησιών.
  • Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14.00 στην Πλάκα Κερατέας Αττικής, όπου νωρίτερα οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια. Σε ύφεση πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, υπό μερικό έλεγχο από το βράδυ της Τετάρτης η φωτιά στη Χίο. Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αγία Αννα Ευβοίας.
  • Την παράταση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους, καθώς και της θητείας 884 Επικουρικών Ιατρών και 623 ατόμων Επικουρικού Προσωπικού, που υπηρετούν σε νοσοκομεία και άλλους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που ψηφίστηκε χθες με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, παρατείνεται η θητεία της Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Τιμών, ώστε να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση διαγωνισμών των δημοσίων νοσοκομείων.

Κόσμος

  • Θύελλα έχει ξεσηκώσει το δημόσιο κάλεσμα του Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία να βάλει το χέρι της στην προεδρική κούρσα. Ενθαρρύνοντας επί της ουσίας ξένη αντίπαλη δύναμη να προχωρήσει σε κυβερνοκατασκοπεία με στόχο πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Τραμπ κάλεσε -σε μία πρωτοφανή ακόμη για τα δεδομένα του αναφορά- τη Ρωσία να βρει και να δημοσιοποιήσει δεκάδες χιλιάδες email της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον. Προσπαθώντας αργότερα να τα «μαζέψει», ο Τραμπ υποστήριξε πως ήταν απλά ένα σαρκαστικό σχόλιο...
  • Στις θέσεις τους παραμένουν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος είχε κρατηθεί όμηρος των πραξικοπηματιών τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, καθώς και οι αρχηγοί Στρατού, Ξηράς και Πολεμικού Ναυτικού, ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας (YAS) -που ακολούθησε την απόταξη 1.700 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • «Ανησυχητική» χαρακτήρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση την καταστολή κατά των ΜΜΕ στην Τουρκία, προειδοποιώντας την Άγκυρα να σεβαστεί τις βασικές ελευθερίες. Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε από την πλευρά της ότι η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει την αρχή της αναλογικότητας όσον αφορά την τιμωρία των υπεύθυνων πίσω από το πραξικόπημα. «Βαθιά ανησυχία» για το κλείσιμο μέσων μαζικής ενημέρωσης εκφράζουν και οι ΗΠΑ ζητώντας διευκρίνσεις από την τουρκική κυβέρνηση για το φιρμάνι Ερντογάν.
  • Οι μαζικές εκκαθαρίσεις του καθεστώτος Ερντογάν «ξεπερνούν κάθε μέτρο» δηλώνει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε απλά να σωπαίνουμε» όταν δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και δικαστές απολύονται, εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν και δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί καμία άμεση σύνδεση με το πραξικόπημα. Η χώρα οδεύει προς σοβαρή εσωτερική κρίση, υπογραμμίζει.
  • Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποδέχτηκε την εντολή του βασιλιά Φίλιππο για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μολονότι δεν έχει αρκετές ψήφους στο Κοινοβούλιο προκειμένου να ζητήσει και να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Οικονομία

  • Το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρ' ότι επιδεινώθηκε στην ΕΕ, καθώς σημειώθηκε μεγάλη υποχώρηση του σχετικού δείκτη στη Βρετανία (στον απόηχο της ψήφου της υπέρ του Brexit).
  • «Οι ελληνικές τράπεζες θα προσελκύσουν πιθανότατα περισσότερες καταθέσεις με τη νέα χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls)» είναι ο τίτλος σημειώματος του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's που περιλαμβάνεται σε επισκόπησή του (Moody's Credit Outlook).
  • Αυτοκριτική για τα λάθη του ΔΝΤ στο πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αλλά και αποκαλύψεις για το παρασκήνιο και τις «πιέσεις» που οδήγησαν στο πρώτο μνημόνιο και «επέβαλαν» τη συμμετοχή του Ταμείου σε αυτό περιλαμβάνει η αποκαλυπτική έκθεση του ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αποτυχία του να πετύχει ελάφρυνση χρέους από το 2010. Η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση, σχολιάζει η Κρ.Λαγκάρντ, χωρίς να αρνείται ότι έγιναν λάθη...

Αθλητισμός

  • Η ΑΕΚ μετά απο πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως αμυντικά, απέσπασε λευκή ισοπαλία απο την Σεντ Ετιέν στο «Ζοφρουά Γκισάρ» στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 4/8 (21:00) στο ΟΑΚΑ.
  • Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε στο «AZ Stadion», ηττήθηκε τελικά με 0-1 από την Άλκμααρ, αλλά δεν έχασε τις ελπίδες πρόκρισης στα play off του Europa League. Οι Ολλανδοί θα έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του Περιστερίου (4/08), χάρις στο γκολ του Λούκασεν στο 36΄.
  • Χωρίς τον Δημήτρη Σιόβα θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο Ισραήλ με την Χαποέλ Μπερ Σεβά (3/8, 21:00) στην ρεβάνς των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. O διεθνής αμυντικός τραυματίστηκε στην χθεσινή ισοπαλία (0-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση στον οπίσθιαιο μηραίο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου