Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2016

  • Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται το κοριτσάκι 20 μηνών, που δέχθηκε επίθεση από σκύλο ροτβάιλερ, ο οποίος στην οικογένειά του στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου.
  • Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου, η υπόθεση των οποίων αφορά επεισόδια σε καταλήψεις, τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία τα κόμματα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. «Όχι» στην άρση ασυλίας Καμμένου μετά τη μήνυση του επιχειρηματία Δ.Γιαννακόπουλου.
  • Τη σύλληψη μέλους της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρόκειται για αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, το οποίο κατηγορείται ότι συμμετείχε στην χθεσινή επίθεση με μπογιές εναντίον της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα. Δείτε βίντεο από την επίθεση.
  • Σε κλίμα θλίψης κήδεψε σήμερα, Τετάρτη, ο Αρατος της Ροδόπης τον 18χρονο Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 18χρονου ενόπλου γερμανοϊρανού έξω από εμπορικό κέντρο στο Μόναχο της Γερμανίας.
  • Προϊσταμένη μεταφραστικού τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών απολύθηκε οριστικά για απιστία όταν διαπιστώθηκε ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που πουλούσε παράνομες μεταφράσεις σε πολίτες.

Κόσμος

  • Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κλείνουν περισσότερα από 130 μέσα ενημέρωσης και  αποτάσσονται περισσότερα από 1.600 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, καθώς διευρύνεται το κύμα των εκκαθαρίσεων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Προσαγωγή δύο δημοσιογράφων της Zaman που κλείνει οριστικά. Εν αναμονή αντιδράσεων από την Ευρώπη.
  • Ρατσιστής με ακροδεξιά κοσμοθεωρία ήταν ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο Αλί Ντάβιντ Σ., σύμφωνα με πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine Zeitung από πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας και στη γερμανική κυβέρνηση.
  • Εκκενώθηκε ένα εμπορικό κέντρο στην Βρέμη έπειτα από ύποπτες ενέργειες ενός 19χρονου Αλγερινού, ανακοίνωσε η αστυνομία της Βρέμης. «Δεν πρόκειται για αντιτρομοκρατική επιχείρηση, δεν υπάρχει κίνδυνος» λέει η αστυνομία. Ο 19χρονος φέρεται να έχει διαφύγει από ψυχιατρική κλινική.
  • Βίντεο που αναρτήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να δείχνει τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στη Γαλλία να ορκίζονται πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
  • Εντείνεται η διαμάχη της Καταλονίας με τη Μαδρίτη. Η καταλανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία ανεξαρτησίας, συζητώντας στη Βουλή της Καταλονίας νομοσχέδιο που παρουσίαζε αμφιλεγόμενο οδικό χάρτη για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Οικονομία

  • Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επηρέασε την απόφαση της Κομισιόν να μην επιβάλλει κυρώσεις λόγω των ελλειμμάτων τους στις δύο χώρες της Ιβηρικής, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.
  • Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed, ωστόσο επισήμανε ότι οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία έχουν μειωθεί, γεγονός που θεωρείται ότι ανοίγει το δρόμο για μια πιο σφικτή οικονομική πολιτική φέτος.
  • Ο στόχος να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα της Ισπανίας που όρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Μαδρίτη, αποφασίζοντας παράλληλα να μην της επιβάλει πρόστιμο για δημοσιονομική παρέκκλιση, είναι «εφικτός», τόνισε με εμφανή ικανοποίηση ο ισπανός υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος. Ικανοποίηση εξέφρασε στο twitter ο Ραχόι.

Αθλητισμός

  • Με τα πιο σκληρά λόγια, αλλά και με απειλές περί... λύσης συμβολαίων ακόμη και σχεδόν ολόκληρης της ομάδας, παρουσιάστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, αμέσως μετά το κάκιστο παιχνίδι της ομάδας και το 0-0 που παραχώρησε στη Χάποελ Μπερ Σεβά για τον 3ο προκριματικό του Champions League. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, πήγε αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης στα αποδυτήρια και προειδοποίησε πως εάν δεν έρθει η πολυπόθητη πρόκριση στο Ισραήλ δεν θα διστάσει να αλλάξει ακόμη και ολόκληρη την ομάδα.
  • Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έκανε το αυτονόητο, δηλαδή να εξασφαλίσει ένα σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού του Champions League, αλλά αντίθετα, χάρισε ένα εύκολο 0-0 στη Χάποελ Μπερ Σεβά που έχει πλέον τη ρεβάνς (3/8) στο... καυτό Ισραήλ. Ασύνδετος, ανέτοιμος και «άχρωμος» ο Ολυμπιακός που λίγο έλειψε να βάλουν χειρότερους μπελάδες στο κεφάλι τους σε κάποιες από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις της Χάποελ που έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στα πρώτα 90 λεπτά του Καραϊσκάκη.
  • Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, χαρακτήρισε ως φαβορί την Άλκμααρ ενόψει της αυριανής (28/7, 21:45) αναμέτρησης στην Ολλανδία για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Συγκεκριμένα ο τεχνικός της ομάδας της Ηπείρου δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου: «Η Άλκμααρ είναι το φαβορί, μια πολύ ισχυρή ομάδα, που παίζει πολύ οργανωμένο και επιθετικό ποδόσφαιρο».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου