Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2016

  • Για υποβιβασμό της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης, σε σόου «αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν», εγκαλεί η Φώφη Γεννηματά τον πρωθυπουργό, σε δήλωσή της μετά τη σχετική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο προαύλιο της Βουλής.
  • Στο σχεδιασμό προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτίρια επεκτείνει τις δραστηριότητες του ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
  • Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νέασα Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Σε ύφεση φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κολάτα Μεγάρων. Φωτιά σε αγροτική έκταση στο Μαρμάρι Καρύστου Εύβοιας.
  • Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας με αντικείμενο την επανεξέταση των διατάξεων του Ν.2251/94 «Περί Προστασίας των Καταναλωτών» στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
  • Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στη Χίο, στη νότια πλευρά του νησιού, όπου περιοχές του κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ στη μάχη ρίχτηκε και ο στρατός. Μεγάλες οι καταστροφές στα μαστιχοχώρια. Δείτε φωτορεπορτάζ.

Κόσμος

  • Άρχισε το συνέδριο των Δημοκρατικών των ΗΠΑ στη Φιλαδέλφεια, το οποίο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, με τη συμμετοχή 5.000 αντιπροσώπων, και στο οποίο αναμένεται η Χίλαρι Κλίντον να λάβει και τυπικά το χρίσμα ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
  • Η προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για την υποκλοπή και διαρροή χιλιάδων e-mail του Δημοκρατικού Κόμματος. Έρευνα ξεκινά το FBI.
  • Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Μπούκα στην Σμύρνη. Πληροφορίες -τις οποίες διέψευσε κατηγορηματικά το ΝΑΤΟ- αναφέρουν ότι η φωτιά καίει σε περιοχή γύρω από βάση της Συμμαχίας.
  • Ο Μπέρνι Σάντερς κάλεσε τη Δευτέρα τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνο» για τις ΗΠΑ τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, αποδοκιμασίες ακούστηκαν στην έκκληση του Σάντερς για ψήφο στην Κλίντον.
  • Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε την Δευτέρα το περίφημο φεστιβάλ όπερας του Μπαϊρόιτ, που είναι αφιερωμένο στον Ρίχαρντ Βάγκνερ, μετά τις τέσσερις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Γερμανία την τελευταία εβδομάδα, για δύο από τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Οικονομία

  • Με σχήμα - συνεργασία κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για το Hilton η ΤΕΜΕΣ και η τουρκική Dogus Holdings, το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτική προσφορά για το ξενοδοχείο κατέθεσε ένα ακόμα σχήμα, του κ. Γιάννη Δασκαλαντωνάκη με το αμερικανικό επενδυτικό fund Lone Star.
  • Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα Δευτέρα  τα αυξημένα πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων, τα οποία ανέρχονται κατ΄ελάχιστο σε 250 ευρώ ανά έλεγχο για επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, και 500 ευρώ για επιχειρήσεις με διπλογραφικό σύστημα.
  • Στην αποπληρωμή και στη διαγραφή των τίτλων που είχε εκδώσει στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου στήριξης του κλάδου μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης το 2008, γνωστού και ως νόμου Αλογοσκούφη (ν.3723/2008), προχώρησε η Εθνική Τράπεζα.

Αθλητισμός

  • Στο δυναμικό της Στόουκ Σίτι ανήκει ο Ουαλός διεθνής μέσος, Τζο Άλεν. Ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ υπέγραψε για 5 χρόνια, αφού προηγουμένως η ομάδα του Μερσεϊσάιντ αποδέχτηκε την πρόταση των 13 εκ. λιρών που κατέθεσε η Στόουκ κι ενώ ακόμη είχε ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τους «κόκκινους».
  • Αποφεύγοντας να αποκαλύψει τα αγωνιστικά πλάνα του και καθιστώντας σαφές πως ο στόχος της ομάδας είναι «Να παίξουμε έξυπνα και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα μας δώσει συνέχεια και θα μας επιτρέψει να πάρουμε την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι, όπου θα κριθούν όλα», τοποθετήθηκε ο Βλάνταν Ιβιτς για την αναμέτρηση, του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αγιαξ.
  • Χωρίς τον Γιάννη Μανιάτη πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Δευτέρας για τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Βίκτορ Σάντσεθ, διέκρινε σημάδια κόπωσης στον αρχηγό της ομάδας κι έτσι αποφάσισε να τον προφυλάξει ενόψει της συνέχειας. Αύριο, Τρίτη, πάντως αναμένεται να προπονηθεί κανονικά.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου