Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 25 Ιουλίου, 2016

  • «Ως Λαός και ως Έθνος να μην λησμονούμε να υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία όκωσπερ τείχεος» επισήμανε στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην πρώτη μετά από πολλά χρόνια δεξίωση στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου. Ήταν εκεί παρόντες άπαντες οι πολιτικοί αρχηγοί και οι μοναδικές στιγμές που βρέθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον ήταν κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και στο αίθριο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους κάλεσε για συζήτηση και για ένα ποτό.
  • Τις προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 8 μ.μ., στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο προαύλιο της νότιας πτέρυγας της Βουλής. Με τον τρόπο αυτό, σηματοδοτείται η έναρξη ενός μεγάλου διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, με ορίζοντα την άνοιξη του 2017, όπως αναφέρει η κυβέρνηση.
  • Την πέμπτη συνάντησή τους μέσα σε έναν χρόνο είχαν το βράδυ της Κυριακής στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ενέργεια, η ασφάλεια, οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, η συμφωνία Ισραήλ-Τουρκίας και οι περιφερειακές εξελίξεις.
  • Το μήνυμα ότι οι Έλληνες οφείλουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας απηύθυνε ο Προκόπης Παυλόπουλος, στη διάρκεια της εκδήλωσης για την 42η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την αποφασιστικότητα για αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας και της ανοιχτής κοινωνίας, απέναντι σε εχθρούς, όπως η ISIS, και κατά των ακραίων ανισοτήτων «για να μην καταστεί η Ευρώπη σκοτεινή ήπειρος». Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ποια μηνύματα έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί.
  • Ανοιξε στις 20:00 τις πύλες του το Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος να υποδεχτεί τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για τον εορτασμό της 42ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Η εκδήλωση για τον εορτασμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας επανέρχεται μετά από τέσσερα χρόνια.

Κόσμος

  • Ένας 27χρονος σύρος πρόσφυγας, του οποίου η αίτηση ασύλου στη Γερμανία είχε απορριφθεί πριν από ένα χρόνο, ήταν ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Ανσμπαχ της Γερμανίας, ο οποίος και σκοτώθηκε, τραυματίζοντας ακόμη 12 άτομα. Ο Σύρος είχε μαζί του σακίδιο με τη βόμβα, η οποία εξερράγη πολύ κοντά στο σημείο όπου διεξαγόταν υπαίθριο φεστιβάλ μουσικής.
  • Έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής σε εστιατόριο της πόλης Ανσμπαχ της Γερμανίας προκαλώντας τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό τουλάχιστον δέκα άλλων, μερικοί από τους οποίους σοβαρά. Η Αστυνομία κάνει λόγο για επίθεση και εκτιμά ότι ο νεκρός είναι ο δράστης της ενέργειας αυτής.
  • Για έναν χρόνο σχεδίαζε την επίθεση ο 18χρονος Ντέιβιντ Σόνμπολι που έσπειρε χάος και θάνατο στο Μόναχο, έχοντας επισκεφθεί και τραβήξει μάλιστα φωτογραφίες σε σχολείο στη νότια Γερμανία όπου είχε σημειωθεί αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς το 2009, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία. Ο δράστης είχε αγοράσει το όπλο με το οποίο άνοιξε πυρ στη «μαύρη αγορά» στο Διαδίκτυο. Τα θύματα της επίθεσης δεν ήταν συμμαθητές του. Συνελήφθη 16χρονος φίλος του.
  • Μια γυναίκα σκοτώθηκε και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση Σύρου 21 ετών που βγήκε στους δρόμους της γερμανικής πόλης Ρόιτλιγκεν κραδαίνοντας ματσέτα. Ο δράστης συνελήφθη αλλά τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τονίζει η αστυνομία.
  • Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης στην Τουρκία διαδήλωσαν μαζί υπέρ της δημοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη, οκτώ μέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που τελικά ισχυροποίησε τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Οικονομία

  • Την ανάγκη ενίσχυσης του εθνικού μετώπου για το εργασιακό, μέσα από την υποστήριξη του κοινού ανακοινωθέντος των κοινωνικών εταίρων, επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο υπουργός Εργασίας καλεί τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση επί του θέματος εν όψει της έναρξης των σχετικών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς τον Σεπτέμβριο, ενώ εκφράζει την εκτίμηση ότι ο ΣΕΒ δεν διασπά την εθνική διαπραγματευτική θέση.
  • Η βρετανική ψήφος εξόδου από την ΕΕ «ενισχύει τις αβεβαιότητες» για την παγκόσμια οικονομία, επισημαίνουν οι υπουργοί Οικονομικών της G20 στο τελικό ανακοινωθέν της διήμερης συνόδου στην Κίνα. «Στο μέλλον ελπίζουμε να δούμε την Βρετανία ως στενό εταίρο της ΕΕ» αναφέρει η G20, καλώντας σε έναρξη της διαπραγμάτευσης το ταχύτερο δυνατόν. Η αβεβαιότητα μπορεί να περιοριστεί αργότερα φέτος όταν καταστούν πιο σαφείς οι διαπραγματευτείς θέσεις Βρετανίας και ΕΕ, δηλώνει ο νέος Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.
  • O φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών «πρέπει να εφαρμοστεί σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη σύνοδο της G20 στην Κίνα. Το θέμα συζητείται χρόνια, αλλά τα κράτη δεν τον καθιερώνουν επειδή φοβούνται τη φυγή κεφαλαίων.

Αθλητισμός

  • Με προπόνηση αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε την Κυριακή η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την πρώτη αναμέτρηση, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τον Αγιαξ (26/7). Ο Βλάνταν Ιβιτς έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του, στο γήπεδο της Τούμπας, έχοντας στη διάθεσή του και τους Λέο Μάτος, Τζάλμα Κάμπος, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν εσχάτως από μικροπροβλήματα τραυματισμών.
  • Αρνητικό πρόσημο, στο πρώτο φετινό φιλικό τεστ, στο πλαίσιο του βασικού σταδίου προετοιμασίας του στην Ολλανδία, έβαλε ο Ηρακλής. Ηττήθηκε στο Βέλγιο, από την ετοιμότερη αγωνιστικά, Μαλίν, με 3-0. Σκορ που διαμορφώθηκε με τέρματα των Μάτις (13’ πέναλτι), Βαλμπέργκε (23′), Κρόιζε (86′). Για τον «Γηραιό» δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Γιούδας, Ζαμπάζης.
  • Χαμόγελα για τον Βίκτορ Σάντσεθ στην προπόνηση του Ολυμπιακού την Κυριακή. Ο Ισπανός προπονητής των «ερυθρόλευκων» είδε με μεγάλη του ικανοποίηση τους Τσόρι Ντομίνγκεζ και Άλαν Πουλίδο να μπαίνουν στο πρόγραμμα σε εντατικούς ρυθμούς χωρίς να νιώθουν ενοχλήσεις. Ως εκ τούτου και οι δύο θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για να προλάβουν το πρώτο ματς της ερχόμενης Τετάρτης με την Χάποελ Μπερ Σεβά, για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου