Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Ιουλίου, 2016

  • Ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο Μόναχο. Με επίσημη ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε προηγούμενες πληροφορίες που έκαναν λόγο και για έναν Έλληνα μεταξύ των νεκρών. Μηνύματα αποτροπιασμού και αλληλεγγύης.
  • Αερομεταφορά για ένα νεογέννητο από τη Ρόδο στο Ηράκλειο στήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Το μόλις λίγων ωρών βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά και νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.
  • Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κατελειός στην Κεφαλονιά. Υπό μερικό έλεγχο είναι και η φωτιά στα Χλομοτιανά Κέρκυρας. Την ίδια ώρα φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση στη Τζιά, ενώ άλλη μαίνεται σε δασική έκταση στον Ελαιώνα στη Θήβα.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ειχαν το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με αντικείμενο τη συνεργασία στην καταπολέμηση των απειλών της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο.
  • Μηχανική βλάβη στην αριστερή μηχανή του παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου το επιβατηγό-οχηματαγωγό Νήσος Ρόδος, 15 ναυτικά μίλια μετά την αναχώρησή του από τη Χίο με προορισμό τη Μυτιλήνη. Το πλοίο που μεταφέρει 326 επιβάτες κατέπλευσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 12:55 και αναμένεται να μείνει για επιθεώρηση και επισκευή τουλάχιστον μέχρι τις 10:00 το βράδυ.

Κόσμος

  • Οι τουρκικές αρχές κρατούν τον ανηψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
  • Βομβιστές αυτοκτονίας χτύπησαν το Σάββατο μεγάλη διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 231. Τη διαδήλωση πραγματοποιούσαν μέλη της σιϊτικής μειονότητας Χαζάρα. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
  • Ο εισαγγελέας του Μονάχου δήλωσε ότι η επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο φαίνεται να αποτελεί «κλασική περίπτωση δολοφονικού αμόκ» και όχι τρομοκρατία. Η αστυνομία της Βαυαρίας αναφέρει ότι ο 18χρονος δράστης ήταν μαθητής και η υπόθεση δεν σχετίζεται ούτε με το προσφυγικό, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος. Σύνδεση με την μαύρη επέτειο της επίθεσης του Άντερς Μπρέιβικ στη Νορβηγία «βλέπουν» οι Αρχές. Μεταξύ των νεκρών ένας Έλληνας.
  • «Όλοι μας θρηνούμε – και το λέω αυτό για λογαριασμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης- ενώ η καρδιά μας είναι βαριά, γι' αυτούς που δε θα επιστρέψουν ποτέ στις οικογένειες τους» δήλωσε σε διάγγελμά της η Άνγκελα Μέρκελ για τους νεκρούς της επίθεσης στο Μόναχο. Δεσμεύθηκε για πλήρη εξιχνίαση και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στις «σπουδαίες δυνάμεις ασφαλείας μας» που μαζί με το κράτος κάνουν το παν για να διαφυλάξουν την ελευθερία και την ασφάλεια όλων των ανθρώπων στη Γερμανία.
  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στις επικρίσεις των Ευρωπαίων για τα μέτρα καταστολής που εφαρμόζει, κατηγορώντας τους ότι συντηρούν «προκαταλήψεις» έναντι της χώρας του. Παράλληλα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εξέφρασε την έκπληξη της Τουρκίας για το γεγονός ότι οι σύμμαχοι της χώρας δεν την έχουν επισκεφθεί ακόμα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οικονομία

  • Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει εντός του Ιουλίου, συνεπώς ο φόρος θα μπορεί να εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Ποιες είναι οι αλλαγές του ΕΝΦΙΑ για το 2016, πότε θα καταβληθούν οι δόσεις.
  • Πάνω από 1.000 δικογραφίες έχουν σχηματιστεί από την επεξεργασία των λιστών Μπόργιανς και ομολόγων και 191 δικογραφίες από τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ όλες έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και τ’ αυτοτελή τμήματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, σύμφωνα με τον οικονομικό εισαγγελέα Π.Αθανασίου. Μέχρι τώρα έχουν καταλογιστεί από τις λίστες 910 εκατ. ευρώ, παρά τους αργούς ρυθμούς περαίωσης. Σύμφωνα δε με στοιχεία ΣΔΟΕ και ΓΓΔΕ έως τον Μάιο 2016 βεβαιώθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ φόροι άνω των 200 εκατ. ευρώ.
  • Στις αρχές Αυγούστου θα εμφανισθούν μειώσεις των επικουρικών συντάξεων σε 15.000 δικαιούχους και θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο για 200.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν κύρια και επικουρική άνω των 1.300 ευρώ (μεικτά) αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

Αθλητισμός

  • Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε επί βουλγαρικού εδάφους η Ξάνθη ηττήθηκε με 1-2 από την τοπική Μοντάνα. Οι Ακρίτες είχαν καλή απόδοση στο πρώτο 45λεπτο.
  • Τα αμυντικά κενά στοίχισαν στον Παναιτωλικό, που στο πρώτο του φιλικό επί ιταλικού εδάφους ηττήθηκε με 3-0 από την σαφώς πιο ποιοτική, Φιορεντίνα. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη βρίσκεται στη γειτονική χώρα από την περασμένη Τετάρτη, όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.
  • Πανέτοιμος για το πρώτο ματς με την ΑΪΚ Στοκχόλμης θα είναι ο Κάρλος Ζέκα. Τα νέα για τον Αντρέα Στραματσόνι ήταν ευχάριστα στην προπόνηση του Παναθηναϊκού το Σάββατο, καθώς ο αρχηγός της ομάδας εντάχθηκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης μετά τις μικροενοχλήσεις που είχε από το φιλικό ματς της περασμένης Τετάρτης με την Τσβόλε στο «Απόστολος Νικολαΐδης».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου