Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2016

  • Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Γερμανό ομόλογό του Γιοακίμ Γκάουκ, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γερμανικό λαό απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο. Τηλέφωνα επικοινωνίας για τους Έλληνες στο Μόναχο.
  • Μειώνονται τα δικαιολογητικά εγγραφής σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ τα οποία πρέπει να καταθέτουν όσοι επιτυγχάνουν την είσοδό τους στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ανασύρθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχείο οι δικογραφίες για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, που είχαν τεθεί από τις εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.
  • Υπό έλεγχο βρίσκεται το απόγευμα της Παρασκευής πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Καμάριζα Λαυρίου. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής και στο Κίνι Σύρου.
  • Η χώρα έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της πολιτικής δεκαετιών και «σήμερα δίνουμε τη μάχη για ευημερία και δίκαιη ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εκδήλωση για την παραχώρηση έκτασης 32 στρεμμάτων του Ασύρματου από το Δημόσιο στον δήμο Αγίου Δημητρίου.

Κόσμος

  • Ήρθη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μόναχο μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε εμπορικό κέντρο είναι νεκρός και -βάσει όλων των ενδείξεων- έδρασε μόνος. Δέκα οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, και περίπου 20 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων παιδιά. Αγνωστα τα κίνητρα του 18χρονου γερμανο-ιρανού δράστη. Σοκ διεθνώς, αλληλεγγύη στη Γερμανία. Φωτογραφίες, βίντεο
  • Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ως σκοπό την επιτάχυνση του εκδημοκρατισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ επανέλαβε την έκκλησή του προς τον τουρκικό λαό να μην εγκαταλείψει τις πλατείες, μέχρι νεώτερας, στην ομιλία που έκανε αργά το βράδυ στην αίθουσα τελετών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.
  • H Τουρκία ζητά από τους υπηκόους της που διαμένουν στο εξωτερικό να αναφέρουν πρόσωπα και οργανώσεις που υποστηρίζουν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την τουρκική ηγεσία ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα, μετέδωσε το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο της Σουηδίας.
  • Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον αναμένεται πολύ σύντομα να ανακοινώσει τον υποψήφιο για τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Κλίντον εξέτασε τις υποψηφιότητες που της πρότεινε μια μικρή ομάδα στελεχών και επικεφαλής στην κούρσα φέρεται να είναι ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν από τη Βιρτζίνια.
  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας είπε ότι δεν χρειάζεται να στηθεί ειδικό δικαστήριο για τη δίκη των χιλιάδων ατόμων που κατηγορούνται για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και σημείωσε ότι οι δίκες θα λάβουν χώρα σε αστικά δικαστήρια στην περιοχή Σινκάν της Άγκυρας.

Οικονομία

  • Ενεργοποιείται το Σάββατο 23 Ιουλίου, για 13η φορά, η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Με σχήμα - συνεργασία κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για το Hilton η ΤΕΜΕΣ και η τουρκική Dogus Holdings, το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτική προσφορά για το ξενοδοχείο κατέθεσε ένα ακόμα σχήμα, του κ. Γιάννη Δασκαλαντωνάκη με το αμερικανικό επενδυτικό fund Lone Star.
  • Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's διατήρησε αμετάβλητο το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα B-, σημειώνοντας την άποψή της ότι είναι μοιρασμένοι οι κίνδυνοι για την αξιολόγηση αυτή τους επόμενους 12 μήνες. Ο οίκος προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα κορυφωθεί στο τέλος του 2016 στο 179% του ΑΕΠ.

Αθλητισμός

  • Αργά το βράδυ της Παρασκευής δημοσιοποιήθηκε (μέσω της UEFA) η 23άδα του Παναθηναϊκού για τα δύο ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League, με τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο και Αμπέντ να μη δηλώνονται από τον Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός αποφάσισε να αφήσει εκτός για τα ματς εναντίον της ΑΪΚ Στοκχόκλμης, τόσο τον Αλγερινό χαφ που ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, όσο και τον 23χρονο τερματοφύλακα.
  • Τα ονόματα των 23 παικτών που δηλώθηκαν στην UEFA για τα δύο παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League με την Σεντ Ετιέν δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ο τεχνικός της Ένωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, συμπεριέλαβε στην ευρωπαϊκή λίστα και τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, Ούγκο Αλμέιδα και Πατίτο Ροντρίγκες. «Κόπηκαν» οι Ανάκογλου, Ζόριτς και Κορδέρο, που δεν υπολογίζονται από τον Γεωργιανό τεχνικό.
  • Δυνατό φιλικό με την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Μπεσίκτας, έκλεισε ο Ολυμπιακός. Το τεστ αυτό θα διεξαχθεί τέσσερις ημέρες μετά τη ρεβάνς του 3ou προκριματικού γύρου του Champions League με την Χάποελ Μπερ Σεβά, δηλαδή στις 7 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για το 7ο φιλικό που θα δώσουν οι Πειραιώτες στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας τους.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου