ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ 
(21/04/2016 04:30)
Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, θα πραγματοποιηθεί σήμερα η τελετή για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ήλιδα.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δήμου Ήλιδας και θα παρευρεθεί στην Αρχαία Ήλιδα, στην ειδική τελετή που έχει προγραμματιστεί για την έλευση της Λαμπαδηδρομίας και Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους XXXI Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας «Ρίο 2016».
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας σήμερα στις 15:05 το μεσημέρι και η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι είκοσι λεπτά.

Το πρόγραμμα
Η Φλόγα θα εισέλθει στην Αμαλιάδα στις 14:33 το μεσημέρι της Πέμπτης και θα την παραλάβει ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, θα την παραδώσει στο δεύτερο στην πλατεία Αγίου Αθανασίου και εν συνεχεία θα την παραλάβει ο τρίτος στη διασταύρωση των οδών Αρχαίας Ήλιδος και Βύρωνος.
Ακολούθως θα μεταφερθεί με όχημα στο Γαλούπι και 200 μέτρα πριν την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου θα την παραλάβει λαμπαδηδρόμος στις 15:00 το μεσημέρι, ο οποίος θα την παραδώσει στον Αχιλλέα Παπαδημητρίου και θα ακολουθήσει η είσοδος στο χώρο της Αρχαίας Ήλιδας.
Αφού γίνει η αφή του βωμού, θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Βραζιλίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, καθώς και η έπαρση των σημαιών.
Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Ήλιδας, τον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής ‘Ρίο 2016’ και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και θα γίνει ανταλλαγή δώρων.
Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί πολιτιστικό πρόγραμμα με δεκάλεπτο Αρχαϊκό δρώμενο με τίτλο: Η Παλιννόστηση/Αναβίωση της Εκεχειρίας», από την Θεατρική Ομάδα της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του κ. Χάρη Κότσιφα
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ