Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Τα «γαλάζια μαγειρέματα» και τα κουκιά του συνεδρίου της ΝΔ


Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απριλίου, 2016

ND


Για πολλούς τα κομματικά Συνέδρια αποτέλεσαν τον προπομπό των τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής! 
Άλλωστε, τα περίφημα "εκλογομαγειρέματα" άνοιγαν και έκλειναν τις τριήμερες κορυφαίες κομματικές συναντήσεις σε κάποιο γήπεδο ή εκθεσιακό χώρο.
Οι "κομματάρχες" ως άλλοι "σεφ" στο "Μεγάλο φαγοπότι" ή ακόμα καλύτερα στην "Πολίτικη κουζίνα", έβαζαν όλη την τέχνη τους για να ασκήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιρροή στο σώμα των συνέδρων και να τους πείσουν να σταυρώσουν τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο.
Στην μεγάλη οθόνη αυτό αποτυπώθηκε στην ταινία "Υψηλή Μαγειρική", μια ταινία η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και αφορά σε μια γυναίκα που μετέφερε το δυναμισμό της στη μαγειρική της με αποτέλεσμα να γίνει προσωπική μαγείρισσα του Γάλλου Προέδρου!
Τον ρόλο αυτό διεκδίκησαν κατά καιρούς διαφορά πρόσωπα που βρέθηκαν κοντά σε προέδρους ή επεδίωξαν να τους πείσουν ότι μπορούν να ασκήσουν σημαντική επιρροή για να ενισχύσουν την προεδρική αντιπροσώπευση στα όργανα που προέκυπταν σε κάθε Συνέδριο.
Το 10ο Συνέδριο της ΝΔ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει τη εξαίρεση στον κανόνα.
Την ώρα που η καταμέτρηση των "κουτιών" για τα 150 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής βρισκόταν σε εξέλιξη ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίμος έγραφε στο Facebook - προφανώς με αρκετή δόση ειρωνείας - ότι "όταν μαγειρεύεις κάτι 7 ώρες σύντομα θα σου βγει πολύ βαρύ...".
Η αλήθεια είναι ότι οι κάλπες έκλεισαν στις 17:30 και όταν το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα 
η καταμέτρηση βρισκόταν σε εξέλιξη, με τους 238 συνέδρους που συνωστίσθηκαν για μια από τις 150 θέσεις στην Πολιτική Επιτροπή να αναζητούν εναγωνίως πίσω από κλειστές πόρτες και τηλέφωνα μια καλή είδηση.
"Έκανα τίποτα στη μάχη του σταυρού; Εκλέγομαι;"
Στη μια τα ξημερώματα βγήκε λευκός καπνός με την τελική λίστα απο τα 36 εκλογικά τμήματα.
Εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο 4.839
Ψήφισαν 3.216
Λευκά 6
Άκυρα 45
Έγκυρα ψηφοδέλτια 3.165 
Τα τζάκια καλά κρατούν...
Η μάχη της πρωτιάς έβγαλε νικητή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δέχεται ένα ηχηρό μήνυμα από τους ...νεολαίους έστω και αυτοί δεν εκπροσώπησαν στο Συνέδριο.
Ο Γιώργος Κατσαούνος - επιρροής του επιτρόπου - με 649 ψήφους πήρε την πρώτη θέση και ταυτόχρονα τη μερίδα του λέοντος, με τον πρώην Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη με 560 σταυρούς να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση και να αποτελεί ουσιαστικά την ευθεία απάντηση των "νεολαίων" μετά τα όσα συνέβησαν με την διαγραφή του προέδρου τους και τον αποκλεισμό της ΟΝΝΕΔ από το Συνέδριο.
Ο Αχιλλέας Λιούλιας (αναπληρωτής Γραμματέας στην Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού) με 560 ψήφους κατέλαβε την τρίτη θέση και θεωρείται πρόσωπο της επιρροής του πρώην γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Στην πρώτη πεντάδα φιγουράρει ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος με 462 σταυρούς που αποτελεί τον κύριο εκφραστή της νέας ομάδας που πλαισιώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο επέλεξε προεκλογικά,για να αναλάβει το κύριο βάρος της καμπάνιας του και τοποθέτησε στην Ομάδα κρούσης για το διαδίκτυο, η οποία έχει αναλάβει να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Κοκκολής (453), Ευαγγελία Γιακουμάτου (423) κόρη του πρώην υπουργού Γεράσιμου Γιακουματου, ο πρώην υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος (384) άνθρωπος του περιβάλλοντος της οικογένειας Βαρβιτσιώτη, Κωνσταντίνος Κόλλιας (361), Δημήτρης Ιατρίδης (356) και ο Διονύσης Σταμενίτης (353) πρόσωπο κοντά στο περιβάλλον του πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Η γενική εικόνα είναι ότι τα "κουκιά" είναι μοιρασμένα και τα παραδοσιακά γαλάζια "τζάκια" να κρατούν τις δυνάμεις τους - έστω και με μειωμένη ισχύ - ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει σε ικανοποιητικό βαθμό - κάποιοι λένε σε απόλυτο αριθμό περί τους 70 - να έχει σημαντική επιρροή στην νέα Πολιτική Επιτροπή των 150 νεοεκλεγμένων μελών.
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου