Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα για τις μονομερείς αξιώσεις της Τουρκίας

Σάββατο, 23 Απριλίου, 2016


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Τα εμπόδια που θέτει η Τουρκία στην πλήρη ανάπτυξη των δυνατοτήτων της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο επέκρινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα εμπόδια προκύπτουν από τις μονομερείς αξιώσεις και θέσεις της Τουρκίας που, δυστυχώς, εκφράζονται και με αύξηση της παραβατικής πτητικής δραστηριότητας της γειτονικής χώρας στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Είναι σαφές ότι η Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν πρόκειται να αποδεχθεί ή να ανεχθεί οποιεσδήποτε ενέργειες που παρεμβαίνουν, ή που αμφισβητούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, που προσδιορίζονται σαφώς από τις Διεθνείς Συνθήκες και από το Διεθνές Δίκαιο.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπήρξε συμφωνία με τον κ. Στόλτενμπεργκ στη σημασία της δραστηριοποίησης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στον εντοπισμό των δικτύων διακινητών στα παράλια της Τουρκίας και στην υποβοήθηση των τουρκικών Αρχών για την εξάρθρωσή τους, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του απόλυτου σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο, ενώ οι δύο άνδρες καλωσόρισαν τη σημαντική μείωση των ροών στην επικίνδυνη δίοδο του Αιγαίου.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση, η επιτυχής συμβολή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, στη βάση ενός κλίματος σεβασμού της αρχής καλής γειτονίας μεταξύ των μελών του, είναι απαραίτητη προκειμένου και το ίδιο το ΝΑΤΟ να αναδείξει την αξιοπιστία του και την αποτελεσματικότητά του. Αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα που κρίνεται όχι μόνο στην Ανατολική Ευρώπη, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και στο Αιγαίο.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα σχετικά με την κρίση στη Συρία και τη Λιβύη, την κατάσταση στο Αφγανιστάν και την Ουκρανία.
Εν όψει της Συνόδου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι έγινε συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και τη σημασία που έχει η διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στη χώρα, στη βάση της Συμφωνίας του Μινσκ.
«Επεσήμανα, παράλληλα» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός «ότι θεωρούμε αναγκαία τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με τη Ρωσία, προκειμένου να διευκολυνθεί η καλύτερη κατανόηση των εκατέρωθεν απόψεων, με στόχο, πάντοτε, την αποκλιμάκωση της κρίσης». Υπογράμμισε επίσης ότι η ευρωπαϊκή ασφάλεια, δεν μπορεί να εμπεδωθεί δίχως τη συνεργασία με τη Ρωσία, ιδιαίτερα δε για την αντιμετώπιση των διεθνών και περιφερειακών προκλήσεων.
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ στη δήλωσή του ανέφερε πως το ΝΑΤΟ προσαρμόζεται σε ένα νέο περιβάλλον ασφαλείας, που έχει περισσότερες προκλήσεις.
Η Ελλάδα, δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, βρίσκεται στο πρώτο μέτωπο σχετικά με την προσφυγική κρίση. «Έχετε δεχθεί εδώ δεκάδες χιλιάδες άτομα. Το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Αιγαίο επειδή η Ελλάδα, η Γερμανία και η Τουρκία ζήτησαν τη βοήθειά μας, προκειμένου να αναχαιτιστούν οι ροές των διακινητών. Εμείς ανταποκριθήκαμε σε αυτή την έκκληση και τα πλοία του ΝΑΤΟ, τώρα, παρέχουν πληροφορίες, σε πραγματικό χρόνο, στις ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας όπως και στη FRONTEX της ΕΕ» δήλωσε.
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανέφερε, επίσης, ότι υπήρξε σημαντική μείωση του αριθμού των ατόμων που μεταφέρονται από την Τουρκία στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ βοηθά να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές συμμορίες και τα κυκλώματα, να προστατευθούν τα σύνορα και να διασωθούν ζωές.
Το ΝΑΤΟ συνεργάζεται πιο στενά από ποτέ με την ΕΕ, συμπλήρωσε και καταλήγοντας ευχαρίστησε την Ελλάδα «που έχει συμβάλει με πλοία στην ανάπτυξή μας στο Αιγαίο και την εξαίρετη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και της ΕΕ και της Τουρκίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου