Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης

Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2016
Την αποχώρησή του, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, ανακοίνωσε ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης προς τον επικεφαλής του Κινήματος, Σταύρο Θεοδωράκη, στον οποίο και αναφέρει ότι αποχωρεί «συναισθανόμενος ότι όσα τους χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν». 
Όπως συνάγεται από την αναφορά του ότι «θα συνεχίσει να δίνει τους αγώνες μέσα στο Κοινοβούλιο και κυρίως μέσα στην κοινωνία για τους 18.000 της Β' Αθηνών που τον ψήφισαν αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον» ο κ. Θεοχάρης θα παραμείνει ως ανεξάρτητος βουλευτής. 
Σε δήλωσή του, στο Περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Θεοχάρης,  διέψευσε ότι συλλέγει υπογραφές για την σύσταση νέου πολιτικού φορέα ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν προτίθεται να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, είπε ότι κάθε πολιτικός αρχηγός έχει το δικαίωμα να απευθύνει πρόσκληση και οι βουλευτές έχουμε το δικαίωμα να εξετάζουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολιτών, που μας εμπιστεύονται. 

Η επιστολή του έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Σταύρο,
Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου συναντηθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
Ακούσαμε το κάλεσμά σου, σε εμπιστευτήκαμε, παραμερίσαμε αναστολές και αμφιβολίες. Σε στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Αγωνιστήκαμε, δουλέψαμε, υψώσαμε τη φωνή της λογικής.
Έγιναν όμως λάθη: έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων. 
Πάνω απ´ όλα όμως διγλωσσία. Αντιπολίτευση τη μια, στήριξη στην κυβέρνηση την επόμενη.
Εμφανιζόμασταν πρόθυμοι για κυβερνητική συνεργασία χωρίς προϋποθέσεις.
Ίσως δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Σημασία έχει πως ο κόσμος που μας ψήφισε έχει ακόμη την ίδια ανάγκη για εκπροσώπηση. Νιώθει ακόμη το ίδιο κενό όπως τότε.
Σήμερα, η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε άλλα λάθη. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε να βγούμε από την κρίση, ο καθένας μας με όσες δυνάμεις διαθέτει.
Εμείς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Συμπόρευση και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία.
Η χώρα και η ιστορία όμως δεν θα μας συγχωρήσουν που προδώσαμε την ανάγκη για το καινούργιο.
Αυτήν υπηρέτησα και αυτή θα συνεχίσω να υπηρετώ όχι μέσα από διαδικασίες για θέσεις και προσωπικές επιβεβαιώσεις. Μέσα από την παρρησία και την εκπροσώπηση όσων με εμπιστεύτηκαν από τον Ιανουάριο και μετά. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που κάθε νέος πολιτικός σαν και εμένα πρέπει να έχει απέναντι στη νέα γενιά.
Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού συναισθανόμενος ότι όσα μας χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν. Θα συνεχίσω όμως να δίνω τους αγώνες μέσα στο Κοινοβούλιο και κυρίως μέσα στην κοινωνία για τους 18 χιλιάδες πολίτες της Β’ Αθηνών που με ψήφισαν, αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.


Χάρης Θεοχάρης»    

Η απάντηση του Ποταμιού
Με μια μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε το Ποτάμι στον Χάρη Θεοχάρη:
«Για την ιστορία και μόνοΤην Άνοιξη του 15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ (γιατί ο Τσίπρας ήταν ανίκητος).
Τον χειμώνα του 15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ (γιατί το Ποτάμι πέφτει).
Την Άνοιξη του 16 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ (γιατί ο Μητσοτάκης ανεβαίνει).
Ενδιαμέσως στο συνέδριο προσπάθησε να μαζέψει υπογραφές για να διεκδικήσει την αρχηγία του Κινήματος αλλά δεν τα κατάφερε.Μας τρέλαινε λίγο όλους στο Ποτάμι με τις συνεχείς μετατοπίσεις του αλλά το υπομέναμε μέχρι που κατάντησε μια κουραστική ιστορία.
Σήμερα στις 7 το απόγευμα η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις μετά από καταγγελίες δεκάδων στελεχών ότι τους καλούσε να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη μιας νέας πολιτικής κίνησης!
Αντί να έρθει και να απαντήσει στις καταγγελίες, μια ώρα μετά προτίμησε να φύγει από το Ποτάμι κρατώντας όμως την έδρα του Βουλευτή. Ήθη παλαιοκομματικά. 
Και μια επιβεβλημένη διόρθωση. Οι βουλευτές αυτής της Βουλής δεν εκλέχθηκαν με σταυρό. Εκλέχθηκαν με λίστες. Λίστες οι οποίες κατατέθηκαν με βάση τον νόμο, από τον επικεφαλής του Κινήματος. 
Λίστες στις οποίες μετείχε με χαρά ο Χάρης Θεοχάρης. Και εδώ προκύπτει το απλό ερώτημα: αφού διαφωνούσε σφόδρα με την περυσινή πολιτική του κόμματος γιατί δέχτηκε να μπει στις λίστες; Για να μη χάσει την καρέκλα του βουλευτή; Και γιατί δεν παραδίδει τώρα την έδρα αφού συνεχίζει να διαφωνεί σφόδρα; Και να αρχίσει από το μηδέν μια νέα αρχηγική καριέρα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου