Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ιερώνυμος σε «Ε.Κ.»:Το βάρος των προσφύγων είναι τεράστιο δεν το σηκώνει η Ελλάδα

Του Θεόδωρου Καλμούκου

  • Από την επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου στην ιερά μονή Αγ. Παρασκευής στην Ορεστιάδα. Ευρωκίνηση. Χρήστος Μπόνης.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος σε αποκλειστική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα», μίλησε για την επίσκεψη του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Πάπα της Ρώμης κ. Φραγκίσκο στη Λέσβο το περασμένο Σάββατο.
Ξεδίπλωσε τις σκέψεις και τα βιώματα του και τόνισε πως «το βάρος των προσφύγων είναι τεράστιο δεν το σηκώνει η Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ελληνες μας που έχουν τόσες ανάγκες, δεν μπορούμε να μειώσουμε τις προσφορές προς αυτούς, επομένως το βάρος είναι διπλό».
Υπογράμμισε ότι «το προσφυγικό πρέπει να διεθνοποιηθεί και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να αναλάβουν αυτά το βάρος. Αυτό θέλουμε να επιτύχουμε και αυτό επιδιώκουμε διότι στο κάτω –κάτω τα Ηνωμένα Έθνη έβγαλαν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους».
Στην ερώτηση υπήρξε κάτι που άγγιξε την ψυχή σας πιο πολύ, είπε«ναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι αθώοι που έφυγαν από τα σπίτια τους και ζητούν άσυλο και πού να πάνε; Εκεί στο χωριό σας στη Μόρια που πήγαμε είναι 1.800 άτομα».
Όταν τον ρωτήσαμε τι λέτε στην Ευρώπη με τις κλειστές πόρτες και τις κλειστές καρδιές, ο Μακαριότατος, είπε, «ότι εδώ σ’ ένα φτωχό μέρος στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιά, εκεί πεθαίνει η ανθρωπιά».
Ο Μακαριότατος μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» λίγα λεπτά έπειτα από την επιστροφή του στην Αθήνα από την τριήμερη περιοδεία του σε πόλεις και Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδος.
Ολόκληρη η βαρυσήμαντη συνέντευξη του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου της Ελλάδος κ. Ιερωνύμου το φύλλο του Εθνικού Κήρυκα την Πέμπτη.
Πηγή:Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου