Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

«Αποθεματικά» 800 εκατ. δολ. της ISIS έχουν καταστρέψει οι επιδρομές

Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου, 2016

Πλήγμα και στα θησαυροφυλάκια

Οι επιδρομές σε Ιράκ και Συρία εναντιόν θέσεων της ISIS εκτιμάται ότι έχουν επίσης καταστρέψει μέχρι και 800 εκατ. δολάρια που διατηρούσε σε «θησαυροφυλάκια» η οργάνωση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αμερικανικών δυνάμεων. Οι στρατιωτικοί διοικητές θεωρούν πως το οικονομικό πλήγμα έχει συμβάλει επίσης σημαντικά στην τάση αποχώρησης μαχητών από τις τάξεις της οργάνωσης.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο αμερικανός υποστράτηγος Πίτερ Γκέρστεν, της διοίκησης στη Βαγδάτη, έχουν γίνει περίπου 20 επιδρομές που στόχευαν συγκεκριμένα χώρους που ήταν γνωστό ότι λειτουργούσαν ως θησαυροφυλάκια της ISIS.
Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, σε ένα σπίτι στη Μοσούλη, θεωρείται ότι είχαν καταστραφεί περίπου 150 εκατ. δολάρια.
Ο υποστράτηγος δεν διευκρίνισε βάσει ποιων πληροφοριών ήταν σε θέση να κάνει εκτιμήσεις συγκεκριμένα για το ύψος των κεφαλαίων που καταστράφηκαν.
Κατά την αμερικανική διοίκηση, οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ISIS -που βασίζεται οικονομικά στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, την επιβολή «φόρων» σε περιοχές που ελέγχει και, πιο περιφερειακά, σε δραστηριότητες όπως οι απαγωγές- είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την αύξηση στον αριθμό όσων μαχητών την εγκαταλείπουν.
Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Γκέρσεν, η αύξηση των «λιποτακτών» είναι της τάξης του 90%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου